Kimyasal hadım cezası geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kimyasal hadım cezası geliyor
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili düzenlemeler konusunda, "Taslağı nihayete erdirdik." dedi.

 

Kimyasal hadım cezası geliyor

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili düzenlemeler konusunda, "Taslağı nihayete erdirdik. Sanıyorum önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilebilecek halde." dedi. Bakan Gül, NTV'de canlı yayında katıldığı programda Oğuz Haksever'in sorularını yanıtladı.

 

KANUN HAZIR

Bakan Gül, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili düzenlemelerin sorulması üzerine, "Taslağı nihayete erdirdik. Sanıyorum önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilebilecek halde. Muhtemelen önümüzdeki hafta TBMM'ye tasarımız sevk olacaktır. Çocuklara yönelik cinsel istismara ilişkin cezaların gözden geçirilmesi, artırılması ve diğer tedbirlerle ilgili tasarımızı Meclis'e sevk etmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Cinsel istismar zanlılarına yönelik kimyasal yöntemler konusunda karar verilip verilmediğinin sorulması üzerine de Gül, şöyle konuştu:

"Farklı ülkelerde farklı uygulamalar var. Bazı ülkelerde zorunlu, bazı ülkelerde sanığın istemesine bağlı. Bu konuda, her suçta şahsileşerek karar verilmesi lazım, cezanın bireyselleşmesi lazım. Bir sanıkta fayda getirir ama diğer sanıkta daha başka fiillere belki sebebiyet verebilir. Daha fazla çocuk ya da mağduru tehlike altına alabilir. Bu nedenle hekimlerin görüşü alınarak mahkeme, kimyasal kastrasyon uygulamasına gidebilecek."

 

İLACIN DOZU VE ARALIKLARINI DOKTOR BELİRLEYECEK

Gül, dozun ve hangi aralıklarla uygulanacağına hekimin karar vereceğini, belirli periyotlarla da etkili olup olmadığının gözden geçirileceğini dile getirdi.

Cinsel istismar zanlılarının serbest bırakılıp bırakılmayacağına da mahkemenin karar vereceğine değinen Gül, bu tip suçlara yönelik cezaların 2014-2016 yıllarında artırıldığını hatırlattı.

Bakanlık olarak cezaların caydırıcılığına önem verdiklerini belirten Gül, "Yine mağdurla temas edebilecek ortamlarda bulunamayacak birtakım düzenlemeleri de getirdik. Nihai halini verdikten sonra haftaya muhtemelen kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Komutandan toplu halde namaz kılan erlere silahlı tehditÖnceki Haber

Komutandan toplu halde namaz kılan erler...

Rusya'dan Avrupa ülkelerine misillemeSonraki Haber

Rusya'dan Avrupa ülkelerine misilleme

Yorum Yazın

Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar