Kılıçdaroğlu'nun yalanı, TELE1'e verdiği röportajında ortaya çıktı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Anayasa' çalışmas yapmadıklarını ileri süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu kez kendi kendini yalanladı.

dUYJth

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu defa kendi kendini yalanladı.

İP Milletvekili Ümit Özdağ'ın 2018'de CHP, İP, HDP ve Saadet Partisi'nin ortak anayasa çalışması yaptığını öne sürmesi siyasette yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Kılıçdaroğlu, Özdağ'ın iddiasını gerçeği yansıtmadığını savunarak, "Böyle bir anayasa çalışması yok. Kamuoyunda tartışılıyor, ben de hayretle izliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu bugün de Çukurambar'daki evinden çıkışında, 4 partinin anayasa taslağı için görüştüğü iddialarına yönelik açıklamalar yaptı ve "Anayasanın bir toplumsal uzlaşmayla hazırlanması lazım. Bizim dört partiyle bir araya gelip, oturup anayasa taslağı hazırlamamız asla söz konusu olmadı. Böyle bir şey yok." iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Eğer biz bir anayasa konusunda çalışma yapacaksak önce başvuracağım, kapısını çalacağım parti elbette İYİ Parti, Sayın Meral Akşener olacaktır. Onun görüşlerini almak olacaktır." dedi.

CHP'nin kanalında itiraf etmiş!

Oysa aynı Kılıçdaroğlu'nun 21 Haziran 2018'de CHP'nin finanse ettiği Tele1 televizyonunda verdiği röportajda anayasa değişikliği için çalıştıklarını belirttiği sözler ortaya çıktı. Halen video paylaşım sitesi Youtube'de duran videoda, Kılıçdaroğlu'nu Millet İttifakını oluşturan partiler olarak anayasa çalışmalarını yaptıklarını söylüyor.

Sabah'ın haberine göre; programda "Demokratik parlamenter sisteme geçmemizin birince ayağı ve en önemli ayağı bir anayasa değişikliği ya da bir anayasa yapmaktır" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz daha önceden yani seçimler daha gündemde yokken Millet İttifakı'nı oluşturan partiler olarak bir araya geldik zaten. Bir anayasa değişikliği için neler yapabiliriz diye ilkeler belirlendi ve o komisyonun başkanlığı da sayın Kaboğlu yapıyordu. İbrahim Kaboğlu bir anayasa hukukçusu. Sayın Kaboğlu dört partinin anayasa değişikliğinde ilkeler üzerinde bir anlaşma metni hazırlandı." ifadelerini kullandı.

Ses kayıtları elimde savcılığa vereceğim

Eski İyi Partili Adem Taşkaya: Ses kayıtları elimde savcılığa vereceğim

Son dakika haberine göre, eski İyi Partili Adem Taşkaya, İyi Parti, CHP, SP ve HDP’nin gizli bir şekilde ortak federasyon anayasası hazırladıklarına ilişkin ses kayıtlarını savcılığa vereceklerini açıkladı. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Asla söz konusu olmadı" sözleriyle yalanlamaya çalıştığı Anayasa çalışmasını 21 Haziran 2018'de CHP'nin finanse ettiği Tele1 televizyonundaki bir röportajında kabul ettiği ortaya çıktı.

İYİ Parti'de İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia ettiği için parti disiplin kuruluna sevk edilen Ümit Özdağ, "İYİ Parti, HDP ile masaya oturup anayasa hazırladı" sözleriyle başlayan tartışma sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdağ'ın iddiasını yalanlarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün "Bizim dört partiyle bir araya gelip, oturup anayasa taslağı hazırlamamız asla söz konusu olmadı. Böyle bir şey yok" açıklaması yaptı.

'ŞİMDİ İNKAR EDİYOR'
Dört partinin gizli toplantısına ilişkin elinde ses kayıtları olduğunu açıklayan İYİ Parti'nin eski medya işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Adem Taşkaya ise Kılıçdaroğlu'nun 2018'de "Millet İttifakının anayasası hazır" açıklamasına rağmen şimdi inkar yoluna başvurduğunu dile getirdi. SABAH'a konuşan Taşkaya, "Ben adli bilişim uzmanıyım. Ses ve video kaydı özel bir şey olduğundan bunları paylaşamıyorum. Ancak Kılıçdaroğlu'nun inkar ettiği toplantı kayıtlarını savcılığa vereceğim. Avukatımla görüşüyorum. Onların bizi şikayet edeceği yok. Toplumu yanıltmadan dolayı biz savcılığa gidebiliriz" dedi.




'3.5 AY GİZLİ GÖRÜŞTÜLER'
Taşkaya'nın olaya ilişkin diğer açıklamaları özetle şöyle:
Ben İYİ Parti'den istifa ederken 1,5 yıl önce bir tweet atıp gizli Anayasa hazırlandığını, başında İbrahim Kaboğlu'nun olduğunu deşifre ettim. 4-5 ay sonra canlı yayında İbrahim Kaboğlu bunu kabul etti, 'Biz 4 parti olarak 4 ay boyunca anayasa çalışması yaptık' dedi. 4 ay değil, 3,5 ay boyunca gizli toplantılar yaptılar. Yani ben bunu çok net bir şekilde biliyorum.
Bu anayasanın amacı 2018'de eğer Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kim kalsaydı Millet İttifakı'nda, Kürtlerin oyunu almak için açılımcı bir anayasa, çünkü ilk 4 maddeye atıfta bulunuluyor. Ben bunu ilk deşifre ettiğimde, aslında Sezai Temelli bütün siyasi partileri gezecekti. Ama gezemedi. CHP'ye gitti, İYİ Parti'ye gelemedi. Deşifre olduğu için diğer partiler uzak kalmak zorunda kaldı. Böyle bir şeyin ortaya çıkacağını tahmin etmiyorlardı.
Bu anayasayı hazırladınız ve çok pis yakalandınız. HDP ile anayasa hazırlayabilirsiniz. Toplumun gerekleri bunu gerektiriyorsa yapabilirsiniz. Ancak bunu gizli kapaklı yapıp, özellikle anayasanın ilk dört maddesini hiçe sayıp, cumhurbaşkanlığı için oy devşirme uğruna kimse bizim milli değerlerimizle oynayamaz.

YALANIN İSPATI 2 YIL ÖNCEKİ RÖPORTAJDA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Asla söz konusu olmadı" sözleriyle yalanlamaya çalıştığı Anayasa çalışmasını 21 Haziran 2018'de CHP'nin finanse ettiği Tele1 televizyonundaki bir röportajında kabul ettiği ortaya çıktı.

Halen video paylaşım sitesi Youtube'de duran videoda Kılıçdaroğlu "Dört partinin anayasa değişikliğinde ilkeler üzerinde anlaşma metni hazırlandı" diyor. Kılıçdaroğlu"nun sözleri şöyle: "Biz daha önceden yani seçimler daha gündemde yokken Millet İttifakı'nı oluşturan partiler olarak bir araya geldik zaten. Bir anayasa değişikliği için neler yapabiliriz diye ilkeler belirlendi ve o komisyonun başkanlığı da sayın Kaboğlu yapıyordu. İbrahim Kaboğlu bir anayasa hukukçusu. Sayın Kaboğlu dört partinin anayasa değişikliğinde ilkeler üzerinde bir anlaşma metni hazırlandı."

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Donald Trump seçimi kazanan ismi açıkladıÖnceki Haber

Donald Trump seçimi kazanan ismi açıklad...

Kandil'de kaos! Teröristler Karayılan'ı telsizden dinleyip kazan kaldırdılarSonraki Haber

Kandil'de kaos! Teröristler Karayılan'ı...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar