Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cü danışman rekoru! Ona kim akıl verse ucu örgüte çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cü danışman rekoru! Ona kim akıl verse ucu örgüte çıkıyor
Türk siyasi tarihinin FETÖ'cü danışman rekorunu elinde bulunduran lideri Kemal Kılıçdaroğlu, akıl hocası Fatih Gürsul'un FETÖ'den hapis cezası almasıyla bir darbe daha yedi. Kılıçdaroğlu ne çektiyse kendisine 'Atatürkçü' kılıfıyla yaklaşan meşhur danışmanlarından çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılandığı İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından mahkûm edildi. Savcılığın daha önce 'FETÖ üyeliği' suçundan 15 yıl hapis cezası talep ettiği Gürsul, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Daha önce FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Gürsul'un örgüt üyeliği tanık beyanlarıyla ortaya çıkmıştı. Gürsul'un telefonda da FETÖ'ün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock tespit edilmişti. 

Fatih Gürsul'un bir süre önce cezaevinden salıverilmesi ve tutuksuz yargılanmasıyla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinde de örgütle paralel mesajlar artış gösterdi. 

Uyuşturucu konusunda devletin güvenlik birimlerini suçlayan Kılıçdaroğlu, birkaç ay önce organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in dile getirdiği iddiaları benimsemişti. Polisin uyuşturucu baronlarına dokunmadığını, zehir tacirlerinin cezaevine konulmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin uyuşturucu bataklığına dönüştüğünü savundu. CHP Lideri hızını alamayıp Meclis kürsüsünden şunları söyledi: "Uyuşturucu baronları neden hapse girmez? Çünkü siyasetçiyi satın alırlar parayla. Farkındalar mı acaba bunun?" 

FETÖ VE PKK'NIN ORTAK SLOGANLARI...

Daha önce FETÖ'ye yakın kesimler Türkiye'ye yönelik karapropaganda faaliyetleri sırasında sık sık 'hükümetin uyuşturucuya göz yumduğu' iddiasını işlemişti. Cumhuriyet tarihinin en başarılı operasyonlarını gerçekleştiren güvenlik güçlerinin son yıllardaki çabası, bu sloganla etkisizleştirilmeye çalışıldı. 

FETÖ'den söylem desteği alan PKK ise hükümeti baskıcılık, otoriterlik ve faşizm gibi kavramlarla suçlayıp, tüm muhalif bileşenleri AK Parti-MHP ittifakına karşı eyleme çağırmıştı. Bu paniğin altında Kandil'in uyuşturucudan elde ettiği gelirin iyice azalmasının etkisi büyüktü. Belediyelere kayyum atanmasıyla birlikte maddi kaynağı kesilen Kandil, terör örgütüne yönelik devletin ardı ardına operasyonları ve Suriye'deki zehir koridoruna vurulan darbelerle birlikte nefessiz kaldı. 

Devletin terörle amansız mücadelesi, bu örgütlerin Türkiye'ye karşı ittifak kurmasıyla sonuçlandı. FETÖ ve PKK'nın Türkiye'ye yönelik suçlamalarına anamuhalefet partisi liderinin alet olması ise her kesimde şaşkınlığa neden oldu. 28 Şubat'ta 6 partinin imzaladığı ortak metinde, iktidara geldikleri takdirde 'belediyelere kayyum atanmayacağı' sözünü veren Kılıçdaroğlu, Kandil'e hazine kasasından kaynak aktarılmasına ses çıkarmayacağını ilan etmiş oldu. Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında en çok tepki çeken sözü ise 'cezaevlerinde uyuşturucu satıcısı bulunmadığı' iddiasıydı.

NARKOTİK CEVABI YAPIŞTIRDI: 100 BİN KİŞİ HAPİSTE

Yargı kurumlarını ve polis teşkilatını zan altında bırakan bu sözlere Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın cevabı gecikmedi. "Bu iftira daha önce organize suç örgütleri ve yurt dışı kaynaklı olarak defalarca ortaya atıldı ve biz onların hedefini biliyorduk. Ancak bu kez iftirayı CHP Genel Başkanı’ndan duyunca üzüldük" denilen bildiride Kılıçdaroğlu'nun Emniyet teşkilatına açık bir iftira attığı şu sözlerle vurgulandı:

"Vatandaşlarımızı özellikle de gençlerimizi korumak için gece gündüz demeden uyuşturucu ile mücadele ediyoruz. Bazen günlerce evini göremeyen arkadaşlarımız her türlü sonucu göze alarak zehir taciriyle savaşıyor. Ve bundan sonra da savaşacak. Bu uğurda verdiğimiz şehitlerin acısı hâlâ yüreklerimizde.

Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını ve buna bağlı olarak en büyük yakalamalarını gerçekleştirdik. Halen cezaevlerinde uyuşturucuya bağlı suçlardan 100 binin üzerinde tutuklu ve hükümlü olduğunu bilmeden ‘baronlara’ ve ‘uyuşturucu satıcılarına’ operasyon yapılmadığını ileri sürmek teşkilatımıza hak etmediği bir iftirada bulunmaktır."

ÇEVRESİNDE HEP FETÖ'CÜLER VARMIŞ

Kullandığı skandal ifadeler, Kılıçdaroğlu'na akıl veren kesimleri bir kez daha gündeme getirdi. Soruşturmalar göz önüne alındığında Türkiye'de "en çok FETÖ'cü danışmana sahip genel başkan" unvanını elinde bulunduran Kılıçdaroğlu'na, devleti uyuşturucu ile suçlama konusundaki aklı FETÖ üyesi Fatih Gürsul'un verip vermediği merak konusu oldu. 

Telefonunda FETÖ'nün iletişim programı ByLock tespit edilen Gürsul'un, FETÖ'nün İstanbul sorumlusu Ahmet Hamdi Parlak ve ByLock'un lisans sahibi David Keynes ile sıkı dost olduğu ifşa olmuştu. 

TAM 6 DANIŞMANI FETÖ'CÜ ÇIKMIŞTI

Kemal Kılıçdaroğlu ve Rasim Bölücek

Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından biri Rasim Bölücek. 15 Temmuz'a ilişkin 'kontrollü darbe' yalanını ve 'Adil Öksüz MİT'çi' iftirasını Kılıçdaroğlu'na fısıldayan kişi. CHP Lideri'ni zaman zaman Pensilvanya'yı arayıp görüşme yapması için diş hekimi Ali Arif Özzeybek ile tanıştıran isim de Bölücek'ten başkası değil. CHP Genel Merkezi'nin 14. katında bir odası bulunan Bölücek, ABD'de yaşamasına rağmen Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden maaş alıyor. Bölücek'in FETÖ hükümlüsü eski MİT'çi Enver Altaylı ile 1159 kez telefon görüşmesi yaptığı tespit edilmişti. 

BYLOCK'TA KIRMIZI KATEGORİDE

Kemal Kılıçdaroğlu ve Fatih Gürsul

Kılıçdaroğlu'nun fikirlerine başvurduğu diğer isim Fatih Gürsul. FETÖ'nün İstanbul Üniversitesindeki (İÜ) akademik yapılanmasına ilişkin davada yargılanıyor. Bir süre hapis yattı. ByLock'un kırmızı kategorisinde. Fatih Gürsul hakkında İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

FETÖ'DEN HAPİS YATMIŞTI

Kemal Kılıçdaroğlu ve Murat Aksoy

CHP Lideri'ne danışmanlık yapmış kişilerden biri de gazeteci Murat Aksoy. FETÖ'nün medya yapılanması soruşturmasında yargılandı. Bir süre hapis yatan Aksoy'un cezaevinden çıktıktan sonra Kılıçdaroğlu'na hizmet vermeye devam edip etmediği bilinmiyor. 

O DA CEZA ALMIŞTI

Kemal Kılıçdaroğlu ve Koray Çalışkan

Kılıçdaroğlu'nun akıl hocalarından biri de Koray Çalışkan. 'FETÖ propagandası yapmak' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Çalışkan, daha sonra adli kontrol hükümleriyle serbest bırakılmıştı. 

BYLOCK'ÇU KAYIPLARA KARIŞTI

FETÖ firarisi Alper Keten

Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanlarından Alper Keten'in örgütün haberleşme programı ByLock'tan FETÖ yöneticileriyle düzenli olarak görüştüğü tespit edilmişti. Firari durumdaki Keten hakkında yakalama kararı bulunuyor. 

ÜNİVERSİTEDEN KHK İLE ATILDI

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Caner Yenidünya

CHP Genel Başkanı'nın başdanımanlarından biri de CHP eski Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyeliğinden FETÖ bağlantısı tespit edildikten sonra KHK ile ihraç edilmişti. 

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adaylık onayı mı aldı? Kılıçdaroğlu İngiliz Büyükelçi Chilcott ile görüştüÖnceki Haber

Adaylık onayı mı aldı? Kılıçdaroğlu İngi...

Bu kadarı da olmaz! Halde 4 TL olan domates markette 14 TL! Tam yüzde 250 karSonraki Haber

Bu kadarı da olmaz! Halde 4 TL olan doma...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar