'Katil devlet' diyen Nagehan Alçı şimdi de PYD'yi savundu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YPG "sosyal gerçeklik" imiş!Türk devletine "katil" dediği için büyük tepki toplayan Habertürk yazarı Nagehan Alçı yeni bir skandalla gündemde!.. Nagehan Alçı bu kez terör örgütü PKK/YPG'nin siyasi kanadı PYD'ye destek çıktı! Alçı, Türkiye'nin PYD'yi tanıyıp, güçlendirmesi gerektiğini söyledi!

Nagehan Alçı HABERTÜRK ile ilgili görsel sonucu

Habertürk'ün tartışmalı yazarlarından Nagehan Alçı, geçtiğimiz günlerde Türk devletine "katil" diyerek şimşekleri üzerine çekti.

Nagehan Alçı, Habertürk TV'de sarf ettiği, “Devlet şayet katil devletse, ona sonuna kadar da katil devlet denir. 1994’te Türkiye katil devlete sahipti” sözleri nedeniyle büyük tepki topladı.

Alçı hakkında bu açıkmaları sonrasında, “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme, Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama” gerekçeleriyle suç duyurusunda da bulunuldu.

Bu krizin ardından bir süredir Habertürk TV ekranlarında boy göstermeyen Nagehan Alçı, son olarak Habertürk TV’de Ebru Baki'nin sunduğu sabah programı “Para Gündem”e konuk oldu.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG hedeflerine yönelik olarak yürüttüğü “Barış Pınarı Harekatı” hakkında görüşlerini paylaşan Alçı yine çok tepki toplayacak mesajlar verdi.

"YPG BİR SOSYAL GERÇEKLİK"

PKK'nın Suriye kolu YPG'nin siyasi uzantısı olan PYD hakkında skandal ifadeler kullanan Nagehan Alçı, "Gerçekçi olmak lazım, YPG denilen yapı uzayda salınan hiçbir temeli olmayan bir terör örgütü olarak tanımlanamaz. YPG silahlı kanat açıkça bir terör örgütüdür ve Türkiye sınırında Türkiye'ye net bir tehdit ama aynı zamanda Suriye içinde de bir sosyal gerçekliğe tekabül ediyor." diye konuştu.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı sonrası PKK/YPG'nin siyasi kanadı olan PYD'yi güçlendirmesi gerektiğini savunan Nagehan Alçı, PYD'nin Suriye'de bir "gerçeklik" olduğunu iddia etti.

NAGEHAN ALÇI: PYD GÜÇLENDİRİLMELİ

Alçı büyük tartışma yaratacak sözlerine şöyle devam etti;

"Barış Pınarı Harekatı'ndan elde edilen başarının neticesi olarak belki orta vadede önemli olan YPG'nin siyasi kanadının daha güçlü hale gelmesini sağlamak. YPG/PYD Suriye'nin içinde bir gerçeklik olarak var ve olmaya da devam edecek. PYD yani siyasi olarak PKK'dır ama vardır bunun tekabül ettiği bir sosyal kesim var Suriye içinde. Önemli olan bunun askeri kanadını zayıflatmak ve Türkiye'ye yönelin tehdide yönelik önlemler almaktır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saatler geri alındı mı, şu an saat kaç? Bakanlık'tan açıklama geldiÖnceki Haber

Saatler geri alındı mı, şu an saat kaç?...

Doğu Perinçek’ten flaş sözler: Tarihi bir fırsatı elimize geçirdikSonraki Haber

Doğu Perinçek’ten flaş sözler: Tarihi bi...

Yorum Yazın

NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar