murat kurum
murat kurum

İHL’ler milletin gözbebeğidir! Ülkenin çimentosu olan İmam Hatipliler dimdik ayakta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İHL’ler milletin gözbebeğidir! Ülkenin çimentosu olan İmam Hatipliler dimdik ayakta
İstanbul’daki İmam Hatipliler Kurultayı’na bir mesajla katılan Başkan Erdoğan, İHL düşmanları için ‘müptezel’ ifadesini kullandı ve ülkeye olan sadakati ile bilinen imam hatiplerin dimdik ayakta olduğunu söyledi. Bakan Kasapoğlu da milletin gözbebeği olan İHL’lerin ülkenin gelişmesine büyük katkı sunduğunu ifade etti.

İHL’ler milletin gözbebeğidir! Ülkenin çimentosu olan İmam Hatipliler dimdik ayakta

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince her yıl düzenlenen ve salgın dolayısıyla İstanbul’a alınan “İmam Hatipliler Kurultayı”nın 17’ncisi başladı. Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kurultaya, 480 il ve ilçe derneği canlı bağlantı ile katıldı.

‘İmam hatipler dimdik ayaktadır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurultaya yazılı bir mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, “İmam hatip nesli olarak bize düşmanlık eden müptezellere cevabımızı daima başarılarımızla ahlakımızla edebimizle millete, devlete, ülkeye olan sadakatimizle verdik. Allah’ın izniyle ne bu camianın ne de bu milletin başını öne eğdirmedik, bundan sonra da asla eğdirmeyeceğiz. Darbeciler tarafından kapısına kilit vurulmak istenen imam hatipler, bu ülkeye cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili, belediye başkanı, bürokrat yetiştiren seçkin eğitim kurumları haline dönüşmüştür. Bütün aşağılamalara, bütün hakaretlere, baskılara, yasaklara rağmen hamdolsun imam hatip okulları dimdik ayaktadır. Rabb’im yar ve yardımcımız olsun. Rabb’im bizleri şehitlerimizin mübarek yolundan ayırmasın” ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kurultaya, 480 il ve ilçe derneği canlı bağlantı ile katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kurultayda, ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, bu yıl kurultayın “Basiret ve ferasetle” şiarıyla yapıldığını belirterek şiar metnini okudu.

‘İHL’liler Asım’ın neslidir’

İmam Hatiplilerin Asım’ın nesli olduğunu vurgulayan Çal, “Sen ey imam hatiplim! Sen ki emin bir elçinin ümit bağladığı ahir zaman ümmetisin. Sen basiret ırmaklarının kavuştuğu vuslat denizisin. Sen bin yıllık çınarın canlanan en taze filizisin. Sen şairin bel bağladığı Asım’ın neslisin. Sen feraset iğnesiyle nakış nakış dikilen atlastan kaftansın. Sen zindan duvarlarına çarpıp arşa çıkan duaların kabul olmuş cevabısın. Senin önderliğinle kurtulacak arz ve feza fesattan. Senin ferasetinle çıkacağız en çetin fırtınalardan. Senin basiretinle uyanacak insanlık en derin kabuslardan. Senin onurlu adımların varacak hedeflenen menzile. Bin yıl sonrasına dair düşler kuracağız seninle. Basiretle ve ferasetle…” şeklinde konuştu.

‘Milletin kurduğu, büyüttüğü ve yaşattığı kurumlar’

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da belediye olarak kurultaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, kurultayın hayırlı olmasını diledi. Arısoy, eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, imam hatipler için “Milletin kurduğu, büyüttüğü ve yaşattığı kurumlar.” dediğini belirterek, şimdi de hamdolsun devletin bütün gücüyle buralara destek olduğunu kaydetti.

‘İHL’liler olarak sessiz durmamalıyız’

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ise, “İmam hatipliler olarak imam hatip liselerinin ve ortaokullarının, cumhuriyetin ve ülkemizin birer kurumu olarak hukukunu korumayla ilgili her şeyi yapmakta cesur ve dirayetli olmamız gerekiyor. Bulunduğumuz ortamlarda kurumlarımızı zedeleyici konuşmalar karşısında sessiz durmamalıyız” dedi.

Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 17. İmam Hatipliler Kurultayı’na video konferansla bağlanarak konuşma yaptı.

Kurultayın bu yılki temasının “Basiret ve ferasetle” olduğunu anımsatan Erdoğan, basiret ve ferasetin kitaplardan okutularak öğrenilemeyeceğini belirtti.

İmam hatipliler olarak çok başarılı bir yılı geride bıraktıklarını dile getiren Erdoğan, hem liseye giriş sınavlarında hem üniversiteye girişte imam hatiplilerin farkını ortaya koyduğunu, geçen yıllarda verilen emeklerin meyvelerini vermeye devam ettiğini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fransız kanalı Macron'un Erdoğan'dan korkma sebebini açıkladı!Önceki Haber

Fransız kanalı Macron'un Erdoğan'dan kor...

Yunan belasını arıyor! Meis adasında tehlikeli provokasyonSonraki Haber

Yunan belasını arıyor! Meis adasında teh...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar