murat kurum
murat kurum

İBB, sanatçıların yerine CHP üyelerini Şehir Tiyatroları’na alıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB, sanatçıların yerine CHP üyelerini Şehir Tiyatroları’na alıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sanatçıları boşta bekletilip maliyeci, muhasebeci ve tarihçi, sanatçı kadrosundan İBB Şehir Tiyatroları’na alınmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

xeCaEc

AK Parti'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, İBB Şehir Tiyatroları'nda 550 kişi sahne alabilecek sanatçı varken 40 kişiye görev verildiğini belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sanatçıları boşta bekletiliyor. Bunun yanında 36 oyun dışarıdan satın alınmış. Şehir Tiyatroları'nın kendi ürettiği sadece 6 oyun var. Bunlardan da şu anda 3 tanesi sahneleniyor. Aslında 'engelleniyor' lafı bir bahane" dedi.

 

 

"ŞEHİR TİYATROLARI'NA İSPER ÜZERİNDEN PERSONEL ALIMLARI YAPILMAK İSTENİYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2'nci oturumu dün Avrasya Gösteri Merkezi'nde Meclis 1'inci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul Başkanlığı'nda toplandı.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü esnada sözleşmeli sanatçıların vizeleme işleminin yapılması tartışıldı. CHP grubu, "AK Parti grubu bazı isimlerin üstünü çiziyor" iddiasında bulundu. İBB Hukuk Komisyon Başkanı Muhammet Kaynar, İBB yönetiminin Şehir Tiyatroları'na İSPER üzerinden personel alımları yaptığını söyledi.

"MALİYECİ, MUHASEBECİ VE TARİHÇİ SANATÇI KADROSUNDAN ŞEHİR TİYATROLARI'NA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR"

Muhammed Kaynar şunları söyledi:

"Sözleşmeli personeller zaten rutin olarak vizelendiriliyor. Burada şu anda yapılmak istenen yeni sanatçıların alınması işlemidir. Hem pandemi dönemindeyiz zaten herhangi bir şekilde bir faaliyet yok mevcut sanatçılar zaten boşta bekletiliyor onlarla ilgili de herhangi bir görevlendirme söz konusu değil. Ama kademe kademe buralara yerleştirmelere devam ediliyor. Engellenmeye çalışılan şey buraların hızlı bir şekilde kadrolaşmasının önüne geçilmesidir. Yoksa Orkestralar Şube Müdürlüğü'nün mevcut sanatçılar ile ilgili herhangi bir sorun yoktur. Burada sanatçı olarak teklif edilen kişilerin bazılarının sanatçı da değil, maliyeci, muhasebeci ve tarihçi var ve sanatçı kadrosundan buralara alınmaya çalışılıyor."

"550 KİŞİ SAHNE ALABİLECEK SANATÇI VAR İKEN 40 KİŞİYE GÖREV VERMİŞLER"

"Şu anda şehir tiyatrolarında 253 sanatçı var. 137 kişi kadroda. 560 kişi ise İSPER üzerinden almışlar. Yani düşünün 253 sanatçı var, 137'si kadrosunda. Bunlardan sadece 40 kişiye görev vermişler. Geriye kalan yaklaşık 100 kişi boşta bekliyor üzerine ilaveten 160 kişiyi de İSPER'den almışlar. 10 adet işçi kadrosunda olup sahne alan sanatçı var. 550 kişi sahne alabilecek sanatçı var iken 40 kişiye görev vermişler. Büyükşehir Belediyesi'nin sanatçıları boşta bekletiliyor. Bunun yanında 36 oyun dışarıdan satın alınmış. Şehir Tiyatroları'nın kendi ürettiği sadece 6 oyun var. Bunlardan da şu anda 3 tanesi sahneleniyor. Aslında 'engelleniyor' lafı bir bahane. Bunların çalışma falan gibi bir niyeti yok buralara söz verilen bazı örgütlerden gelen isimler var. Onların buralara doldurulma çalışılması gibi bir durum söz konusu. Biz de buna elimizden geldiği kadar engel olmaya çalışıyoruz."

"MEMURİYETTEN ATILMIŞ İSİMLER İSPER'DEN ALINIYOR"

Muhammed Kaynar; İBB iştiraki İSPER'in görevinin güvenlik, temizlik ve diğer saha personeli temin etmek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sanatçı olmayan kişiler İSPER üzerinden sanat kadrosuna dahil edilmek isteniyor. Mesela B.B adlı şahıs maliyeci, O.A. adlı şahıs tarihçi ama orkestraya alınmak isteniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndaki 150 tecrübeli, dünya değeri olan sanatçıların önünü açın da sanat yapsınlar."

"GEÇEN YIL VE BU YIL SADECE 10 TANE SANATÇIYA GÖREVLENDİRME VERİLMİŞ.."

"Koymuşsunuz bir tane sanattan anlamayan Genel Sanat yönetmenini işi gücü dışarıya oyun paslamak.. Genel Sanat Yönetmenine bir baksınlar, satın alınan oyunlara baksınlar.

Satın alınan oyunlarda 150 sanatçıdan kaç tanesine bu yıl görevlendirme yapmışlar. Geçen yıl ve bu yıl sadece 10 tane sanatçıya görevlendirme verilmiş diğer sanatçılar boşta bekletiliyor. İSPER üzerinden sanatçı alımı diye bir şey olmaz. Bu şirket güvenlik personeli, temizlik personeli gibi işler için personel alan bir şirket. Memuriyetten atılmış olan insanlar İSPER üzerinden personel olarak alınmaya çalışılıyor."

Kaynak:takvim gazetesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fransız gâvuru İslam'a savaş açtı! Fransa'da 73 cami kapatıldıÖnceki Haber

Fransız gâvuru İslam'a savaş açtı! Frans...

Milliler, 2-0'den geri döndü ancak 3'ü bulamadı!Sonraki Haber

Milliler, 2-0'den geri döndü ancak 3'ü b...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar