murat kurum
murat kurum

İBB Fazilet Durağı yalanını ortaya çıkartan şoföre bakın ne yaptı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li İBB; Fazilet durağından hiç yolcu almadığını açıklayan şoför Ertuğrul Arslan’ın sertifikasını iptal etti.

CHP'li İmamoğlu ve Danışmanı Murat Ongun'la birlikte ortaya attıkları Fazilet Durağı yalanlarının ortaya çıkmasının ardından o çirkin provokasyonun ortaya çıkmasına yardımcı olan İETT şoförü Ertuğrul Arslan'ın sertifikasını iptal etti. 

Tüm Türkiye’de koronavirüse karşı önlemlerin alındığı dönemde Kağıthane-Kabataş hattında sefer yapan İETT otobüsünde yoğun kalabalık büyük tepki topladı. 29 Mart’ta oluşan bu tabloyu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve sözcüsü Murat Ongun, bunun bilinçli yapıldığını ve ‘organize kötülük’ olduğunu iddia etti.

İBB yönetimi, belediyedeki otobüslere ait sefer sayılarını ve hizmetlerini azaltmasından ötürü oluşan bu durumu, planlı ve kendi yönetimlerine karşı yapılmış bir komplo olduğunu öne sürerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.



GÖRÜNTÜLER TEK TEK İNCELENDİ

Savcılık suç duyurusu sonrası başlattığı soruşturmayı tamamladı. Soruşturma kapsamında 29 Mart Pazar günü 62 No’lu Kağıthane-Kabataş hattında seyahat eden 40 yolcunun ve 146 No’lu Boğazköy-Bakırköy hattında seyahat eden 50 yolcunun bilgi sahibi sıfatıyla ifadesi alındı. Kağıthane-Kabataş hattında ilk duraktan hareket saati olan 06.13 ile son durağa ulaşma saati olan 07.13 saatleri arasına ait araç içi güvenlik kamerası görüntüleri izlenerek çözümü yapıldı. Aynı şekilde Boğazköy-Bakırköy hattının ilk hareket saati 05.43 ile son durağa ulaşma saati olan 06.25’e ait araç içi görüntüler incelendi.

BELEDİYE GEREKLİ TEDBİRİ ALMADI

Savcılık ayrıca her iki hattın pazar günleri aynı sefer saatlerine denk gelen son 3 aylık yolcu yoğunluk bilgisini de inceledi. Savcılık verdiği takipsizlik kararında,”29 Mart Pazar günü yaşandığı iddia edilen yoğunluğun yolcular veya 3. kişiler tarafından organize ve bilinçli bir şekilde oluşturulduğuna ilişkin herhangi bir veri elde edilemedi” denildi. Bu kapsamda şikayet dilekçesi ve basın açıklamalarında ifade edilen bilgilerin gerçek verilerle uyuşmadığı, pandemi nedeniyle gerekli tedbirleri alma yükümlülüğünün bu işle ilgilenen yöneticilere ait olduğu vurgulandı.

47 YOLCU DEDİLER SIFIR ÇIKTI

İBB’nin iddia ettiği gibi 62 No’lu Kağıthane- Kabataş hattına ait Fazilet durağında 29 Mart Pazar günü 47 yolcunun binmediği de belirlendi. İBB Hukuk Müşavirliği’nin savcılığa bizzat gönderdiği bilgilere göre Fazilet durağından olay gün ve saatinde herhangi bir yolcu binmediği tespit edildi. Yapılan araştırmalarda Fazilet durağından otobüse hiç yolcu alınmadığı, otobüsün şoförü Ertuğrul Aslan’ın verdiği, ‘Söz konusu duraktan hiç yolcu almadım’ beyanıyla çürütüldü. Savcılık verdiği takipsizlik kararında, yolculardan bir kısmının özel veya kamu sektöründe işçi veya esnaf, büyük bir kısmının vardiyalı olarak çalışan kişiler olduğuna vurgu yaptı. İmamoğlu’nun sözcüsü Murat Ongun’un bir diğer iddiası da ‘Boğazköy-Bakırköy’ hattında 22 Mart Pazar günü toplam 31 yolcunun bindiği oldu. Başsavcılık söz konusu hattı da inceleyerek aynı gün aynı saatte toplam 31 yolcunun değil 134 yolcunun bindiğini tespit etti.

KONUŞUP YALANI ORTAYA ÇIKARTAN ŞOFÖRÜN SERTİFİKASI İPTAL EDİLDİ

Yalanları ortaya çıkan CHP'li İBB Fazilet Durağı hakkında kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmeye çalışan İETT otobüs şöforü Ertuğrul Arslan'ın sertifikasını iptal etti.



Daha öncesinde de İBB bünyesindeki işçileri işten çıkarmayla gündeme gelen Ekrem İmamoğlu, söz konusu otobüsün şoförünün sertifikasının iptal ettiği haberi aslında hiç şaşırtıcı gelmedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehidimiz Ömer Halisdemir'in köyünden alçaklara mesaj!Önceki Haber

Şehidimiz Ömer Halisdemir'in köyünden al...

Fırtına fırsatı tepti!Sonraki Haber

Fırtına fırsatı tepti!

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar