murat kurum
murat kurum

Gurur duyarak iptal etmişti... Ekrem boğazına kadar salyaya battı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li İBB Ekrem , Silahtarağa İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi projesini "Temel Atmama Töreni" düzenleyerek iptal etmişti. Marmara'da deniz salyası (müsilaj) oluşmasının nedenlerinden biri olarak gösterilen tesisin iptalini gurur duyarak pişkince anlatan İmamoğlu'na tepki gösteren Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "Biz bu CHP belediyeciliğinin iş yapmayacağını zaten biliyorduk. Şimdi bu yenilenmiş sürümlerinde yapılanları bozmak, yapılacakları durdurmak ve bunları da büyük bir işmiş gibi anlatmak da var maalesef" diye konuştu.

Gurur duyarak iptal etmişti... İmamoğlu boğazına kadar salyaya battı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silahtarağa İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi "Temel Atmama Töreni"ni 7 Kasım 2019 yılında düzenlemiş, büyük tepkiye neden olmuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir programda Silahtarağa İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımını durduğunu övünçle anlattığı konuşması sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

İmamoğlu: Gerek yok böyle bir projeye

İBB Başkanı İmamoğlu bu programdaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Yarın bir Temel Atmama Törenim var gerçekten. Çünkü göreve geldiğimizde bizim önümüze getirilmiş, dayatılmış, ihale çıkılmış, teklifler alınmış Silahtarağa'da bir hem de o Eyüpsultan'ın devamında ilçenin sınırları ilçesinde, Haliç'in o güzel doğasını bütünleyen, 130 bin m2'lik alanı kapsayan, 70 bin metreye yakınlık kısmı orman olan bir arazide bir artıma tesisi. Maliyeti 1 milyar 100 milyonun üzerinde, bir katrilyondan bahsediyorum yani. Arazi değeriyle beraber 1,5 milyarı aşan bir proje. Ekonomik sıkıntı vesaire bir kenara, durdurduk. Birçok projeyi böyle durdurduk aslında ve arkadaşlarıma araştırtma yaptırıyoruz. Gerek yok böyle bir yatırıma, böyle bir arıtma tesisine gerek yok, 1,5 milyar."

 

Göksu: İş yapmayacaklarını zaten biliyorduk

Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu Marmara'daki deniz salyasının (Müsilaj) nedenlerinden biri olarak gösterilen Silahtarağa Arıtma Tesisi'nin iptalini İmamoğlu'nun övünçle anlatmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Göksu, İBB Başkanı İmamoğlu'nun bu konuşmasını paylaşarak "Biz bu CHP belediyeciliğinin iş yapmayacağını zaten biliyorduk. Şimdi bu yenilenmiş sürümlerinde yapılanları bozmak, yapılacakları durdurmak ve bunları da büyük bir işmiş gibi anlatmak da var maalesef" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM'de bu hafta, Marmara Denizi'ndeki müsilaj (deniz salyası) probleminin çözümü için araştırma komisyonu kurulmasına dair önergelerinin görüşüleceğini bildirdi.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, bu hafta TBMM Genel Kurulunda, İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinin yapılacağını anımsattı.

Bu kanun teklifinin yanı sıra, Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununa çözüm üretilmesi, oluşan kirliliğin önlenmesine yönelik "Marmara Denizi'ndeki Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu" kurulmasına dair hazırlanan önergenin görüşülmesinin planlandığını belirten Turan, şunları kaydetti:

 

"İklim değişikliği nedeniyle deniz suyu sıcaklığının aşırı yükselmesi, Marmara Denizi'nin durgun yapısı ve kirlilik gibi etkenler müsilaj problemine neden olmaktadır. Bu kaynaklar arasında kontrol edilebilen tek etken kirliliktir. İçinde bulunduğumuz Çevre Koruma Haftası'nda denizlerdeki kirliliğin önüne geçilmesi, sorunlara çözüm üretilmesi, gerekli tedbirlerin alınması adına böyle bir adımın atılması son derece kıymetli. Mavi Vatanımız olan denizlerimizi, doğayı, çevreyi korumak, gelecek nesillerimize daha yaşanabilir temiz bir çevre bırakmak öncelikli hedeflerimizden olmaya devam edecek."

 

CHP'li İmamoğlu'na tepki yağdı

Gelinen noktada, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu düzenlediği 'Temel Açmama Töreni' ile yeniden gündeme geldi. 'Silahtarağa Arıtma Tesisi'ni 'israf' olduğu gerekçesi ile açmayan CHP'li İmamoğlu, marifetinin duyurusunu şöyle yapmıştı: "Yarın bir temel atmama törenim var. Çünkü göreve geldiğimizde bizim önümüze dayatılmış bir arıtma tesisi var. Yüksek maliyetli bir projeydi ve durdurduk. Aslında çok projeyi böyle durdurduk. Gerek yok böyle bir yatırıma. Böyle bir arıtma tesisine gerek yok."

Binlerce tepki mesajı geldi

CHP'li İmamoğlu'nun arıtma tesisini açmamasına tepki gösteren vatandaşlar, Temel Atmama Töreni başlığı ile binlerce paylaşımda bulundu.

 

 

 

 

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit babasına ceza kestiler! AK Partililer ödeyecekÖnceki Haber

Şehit babasına ceza kestiler! AK Partili...

AK Parti, CHP, İYİ Parti, BBP, SP ve Gelecek Partisi yarıştı! Kazanan bakın kim oldu...Sonraki Haber

AK Parti, CHP, İYİ Parti, BBP, SP ve Gel...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar