GENÇ FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİ.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GENÇ FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİ.
FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİToplumumuzun her yönden daha sağlıklı birer, bir bireyler olabilmesi, GIDA’DA HALKIN (TÜKETİCİNİN)KENDİ DENETİMİNİ KENDİSİNİN GERÇEKLEŞTİRMESİ daha KOLAY, daha ETKİN ve daha UCUZ olacağıdüşüncesini paylaşan ve bu bilinçle FAHRİ olarak KAMU YARARINA, ilgili KAMU KURULUŞLARINA destekvermeye çalışan neferlerdir.

Fahri Gıda Müfettişleri FAHRİ GIDA MÜFETİŞLERİMİZ, TOPLUMUMUZUN YAŞAMASI VE PEK ÇOK YÖNDEN GELİŞMESİ ONU OLUŞTURAN BİREYLERİN SAĞLIKLI OLMASINI GÖZETEN, ULUSAL ÇAPTA YÜRÜTÜLEN BİR FARKINDALIK PROJESİNİN TEMEL YAPI TAŞLARIDIR.

Fahri Gıda Müfettişi Nedir?

Toplumumuzun yaşaması ve pek çok yönden gelişmesi onu oluşturan bireylerin sağlıklı olmasını gözeten ulusal çapta yürütülen bir FARKINDALIK projesi olan FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİ PROJESİNİN en temel yapı parçası olarak, SOSYAL SORUMLULUK bilincini taşıyan, Normal gündelik yaşamı içinde ev ve/veya iş yeri için yaptığı alış-verişlerde ve/veya eğlence için gittiği, AVM, Market, Cafe, Resturant v.b. gıda üreten, paketleyen, satan, stok eden, lojistiğini yapan, toptan satış yapan kısacası TARLADAN – SOFRAYA tüm gıda zinciri kapsamına alarak, İşletmelerin GIDA ARZ VE SUNUMUNDA; toplumun sağlıklı beslenme gereksinimlerini yeterli, nicelik ve nitelikte sağlayıp, sağlamadıkları konusunda sessizce gözlemler yaparak ve bu yaptıkları gözlemlerini bir rapor haline getiren kişilere FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ, Üniversite gençlerimizin bu görevi icra etmeleri halinde onlara da GENÇ FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ denir.

FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ, tarım, gıda, hayvancılık sektörüne yönelik ve bu sektörlerin çıktısı olan gıda üretimini, paketlenmesini, satışını, lojistiğini, stokunu, hijyenini, halk sağlığına etkilerini, tüketicinin tarladan sofrasına ulaşana kadar olan zincirde HALKIN (TÜKETİCİNİN) KENDİ DENETİMİNİ KENDİSİNİN GERÇEKLEŞTİRMESİ daha KOLAY, daha ETKİN ve daha UCUZ olacağı düşüncesini paylaşan ve bu bilinçle FAHRİ olarak KAMU YARARINA, ilgili KAMU KURULUŞLARINA destek veren bireylerden oluşmaktadır.

Projenin Amacı ve Hedefleri

Ülkemizde maalesef bazı üreticiler, tüketicilerin dikkatsizliğinden ve bilinçli tüketici olmamalarından faydalanarak ticari amaçlar ve haksız kazanç uğruna taklit ve tağşişe yönelebilmektedir. Bunun önüne geçmenin yolu TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NIN denetim yapması yanında öncelikle vatandaşların bilinçli ve dikkatli birer tüketici olmaları, aldıkları ürünlerin etiket bilgilerini mutlaka okumaları, dökme olarak tabir edilen menşei belli olmayan veya şüpheli olan gıda maddelerini alırken dikkatli ve sorgulayıcı olmalarıdır.

Tarım, gıda, hayvancılık sektörüne yönelik ve bu sektörlerin çıktısı olan gıda üretimini, paketlenmesini, satışını, lojistiğini, stokunu, hijyenini, halk sağlığına etkilerini, tüketicinin tarladan sofrasına ulaşana kadar olan zincirde halkın (tüketicinin) kendi denetimini kendisinin gerçekleştirmesinde halk sağlığının iyileştirilmesine yönelik faaliyetlerinin etkinleştirilmesi, geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda yapılan çalışmalara ülkemizin geleceği olan GENÇLERİMİZİ; “FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ” olarak projeye dâhil ederek onlara içinde bulundukları durum hakkında eğitim, bilgilendirme ve FARKINDALIK kazandırmayı AMAÇLAMAKTAYIZ. Aslında yetişkinlerimiz sorumluluğunda olan ama bir türlü çözüme kavuşturulamayan GIDA TERÖRÜNE KARŞI sorumluluğumuzu ülkemiz geleceği olan gençlerimiz ve çocuklarımızla paylaşmayı, onların hassasiyeti sayesinde GIDA TERÖRÜ ile daha etkin, sürdürülebilir ve yeni bir bakış açısı ile farkındalığı artırmayı, gençlerimizin sayesinde basın ve kamuoyunun dikkatini çekmeyi hedeflemekteyiz

Gerekçesi, İhtiyaç ve Sorunların Tanımlanması

Dünya’da gıda kaynaklı hastalık sıklığında artış yaşanmaktadır. Gıdalarda bulunan zararlı bakterileri, virüsler, parazit veya kimyasal katkılar ishalden kansere kadar 200 den fazla hastalıktan sorumlu tutulmaktadır. Sağlıksız gıdalardan gençler/çocuklar dâhil yılda yaklaşık 2 milyon kişi ölmektedir.

Gıdalarda daha önce bilinmeyen tehlikelerin varlığı, gıda ticaretinin küresel bir boyut kazanması, kimyasal kirleticilerdeki artış, yeni teknolojilerin sektöre girişi ve farklı riskler yaratması, ekonomik yük getirmesi, besin teminindeki hızlı artış, hızlı talep artışı ve yarattığı eşitsizlikler gıda güvenilirliğini her geçen gün tehdit etmektedir.

Beslenmeye dayalı gıda kaynaklı hastalıklar sağlık sistemine yük getirerek sosyo-ekonomik gelişmeyi engelleyerek, turizm, ticaret ve ulusal ekonomiye çok ciddi zarar vermektedir. Ülkemizdeki Gıda Güvenilirliği; Gıda güvenilirliğinin önemi ve gerekliliği maalesef ülkemizde tam anlamıyla anlaşılmış değildir. Çiftçiden, Tüketiciye, İşletmeciden, toptancıya, perakendeciden, pazarlamacıya kadar zincir her halkası üzerinde sorumluluk olduğunu idrak edebilmiş bir toplum olmadığımızı görüyoruz. Toplumumuzun gıda güvenirliliğinin insan sağlığına etkileri konusunda yeterli bilgi sahibi olmadıkları görülmektedir. Gıda güvenirliliği konularda toplumuna eğitim, bilgi ve farkındalık kazandırılması şarttır.

Özellikle tüketicinin bilinçlendirilmesi daha sağlıklı gıdaya ulaşmak istemesine sebep olacağından, üreticinin daha sağlıklı ve güvenilir gıda üretmek zorunda bırakacağı gibi gıda teröristlerinin de kendiliğinden ortadan yok olacağı anlamına gelecektir

Neden Fahri Gıda Müfettişi?

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’MIZ, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 31’inci maddesinin 6’ncı fıkrası uyarınca tağşiş ve taklit ürünlerin kamuoyunun bilgisine sunulabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8’inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık (GTHB) resmi internet sitesinde, Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunulabileceği hükmü yer almaktadır.

Bakanlığımızın her yıl yüzbinlerce işletmeye düzenli olarak gerçekleştirdiği denetimler sonucunda , kestiği cezalar, her yıl onlarca GIDA TERÖRÜNÜN AFİŞE edilmesi yeterli ve caydırıcı olmadığı görülmektedir. Ülkemizde maalesef bazı üreticiler, tüketicilerin dikkatsizliğinden ve bilinçli tüketici olmamalarından faydalanarak ticari amaçlar ve haksız kazanç uğruna taklit ve tağşişe yönelebilmeye devam etmektedir. GIDA TERÖRÜNÜN önüne geçmenin yolu TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NIN denetimlerinin artırması yanında öncelikle vatandaşların bilinçli ve dikkatli birer tüketici olmalarını, aldıkları ürünlerin etiket bilgilerini mutlaka okumalarını, dökme olarak tabir edilen menşei belli olmayan veya şüpheli olan gıda maddelerini alırken dikkatli ve sorgulayıcı olmalarını bağlıdır. T

arım, gıda, hayvancılık sektörüne yönelik ve bu sektörlerin çıktısı olan gıda üretimini, paketlenmesini, satışını, lojistiğini, stokunu, hijyenini, halk sağlığına etkilerini, tüketicinin tarladan sofrasına ulaşana kadar olan zincirde halkın (tüketicinin) kendi denetimini kendisinin gerçekleştirmesi daha KOLAY, DAHA ETKİN ve daha UCUZ olacağı düşüncesi yanı sıra bakanlığımızın iş yükünü de hafifletecektir.

Farkındalık Üretmek

Ülkemiz toplumu maalesef eğitime kapalı ve çoğu durumlarda tabiri caiz ise vurdumduymaz denilecek kadar duyarsızlaşmış durumdadır. Bu durum için maalesef “AT’IN ÖLÜMÜ ARPADAN OLSUN” diye bir atasözümüz bile var… Toplumumuzun büyük bir kısmı içende bulunduğu durum söz konusu kendisi olunca isterse zararlı olsun (örneğin: sigara, alkol, tütün kullanımı) çok önemsemezler.

Ancak söz konusu çocukları olunca bakış açıları 180 derece değişmektedir. Kendisi için “AT’IN ÖLÜMÜ ARPADAN OLSUN” diyen ülkemizde her anne- baba çocukları söz konusu olunca YEMEZ/YEDİRİR, GİYMEZ/GİYDİRİR moduna geçecek kadar da hassastır. Her anne- baba çocuklarının sağlıklı ve başarılı bir birey olması için her türlü fedakârlıktan kaçınmadıklarını görmekteyiz. Kısaca bu bağlamda gıda güvenliği ve obezite gibi çağımızın vebası haline gelen bu toplumsal sorunun çözülebilmesi ve FARKINDALIK YARATILMASININ ANAHTARI GENÇLER VE ÇOCUKLARDAN geçmektedir.

Aynı zamanda gençlerimiz, çocuklarımız toplumumuzun geleceğidir. Şimdiden onlara verilecek bu eğitim ve farkındalık onların geleceğinde önemli yer tutacak ve zamanın büyüklerinin yaptığı hataları yapmamaları konusunda bir temel oluşturacağı düşüncesindeyiz. Şimdiden onlara verilecek bu eğitim ve farkındalık gıda güvenliğinin ve obezitenin zararları konusundaki oluşacağı farkındalığı onların ebeveynleri üzerinde de etkisini göstererek yetişkinlerimizin de farkındalığını ve hassasiyetini artıracağı düşüncesindeyiz.

Projenin Amacı

GIDA TERÖRÜNÜN önüne geçmenin yolu TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NIN denetimlerinin artırması yanında öncelikle vatandaşların bilinçli ve dikkatli birer tüketici olmaları, aldıkları ürünlerin etiket bilgilerini mutlaka okumaları, dökme olarak tabir edilen menşei belli olmayan veya şüpheli olan gıda maddelerini alırken dikkatli ve sorgulayıcı olmalarını bağlıdır.

Tarım, gıda, hayvancılık sektörüne yönelik ve bu sektörlerin çıktısı olan gıda üretimini, paketlenmesini, satışını, lojistiğini, stokunu, hijyenini, halk sağlığına etkilerini, tüketicinin tarladan sofrasına ulaşana kadar olan zincirde halkın (tüketicinin) kendi denetimini kendisinin gerçekleştirmesi daha KOLAY, DAHA ETKİN ve daha UCUZ olacağı düşüncesi yanı sıra ilgili Kamu-Kurum ve Kuruluşlara yardımcı olmaktır.

Proje kapsamında TARIMKON ve FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİ DERNEĞİ, FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİ adı altında 81 ilde “GIDA TERÖRÜNE KARŞI HAYIR” diyebilmek adına bir platform ile teşkilatlanmaya devam etmektedir. Bu FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİMİZ her gün yüzlerce GIDA ARZ’ ı sağlayan işletmelerde sessizce gözlemler yapmakta ve raporlar düzenleyerek TARIMKON GENEL MERKEZİMİZE ulaştırmaktadır.

Fahri Gıda Müfettişi Ne Yapar, Nasıl Çalışır?

FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ normal gündelik yaşamı içinde ev ve/veya iş yeri için yaptığı alış-verişlerde ve/veya eğlence için gittiği, AVM, Market, Cafe, Resturant v.b. gıda üreten, paketleyen, satan, stok eden, lojistiğini yapan, toptan satış yapan kısacası TARLADAN – SOFRAYA tüm gıda zinciri içinde; Gıda arz ve sunumunda toplumun sağlıklı beslenme gereksinimlerini yeterli, nicelik ve nitelikte olup, olmadığı gözlemlerini Cep telefonuna indirdiği FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ UYGULAMASI üzerinden raporlayarak TARIMKON GENEL MERKEZE gönderir.

Youtube Kanalı Video Linki: (https://youtu.be/PK3Pwo3lO1w)

Web Sitesi:www.tarimkon.org

Uygulama Örneği: Fahri Gıda Müfettişimiz, gözlemlediği gıda arzın da olmaması gereken katkı, renk, küf, son kullanma tarihinin geçmesine rağmen rafta ürünün bulunması, Gıdayı servis eden yetkilinin fiziki görünüm ve hijyeni, Gıda satışı sunulan mekânın, hijyeni gibi halk sağlığına olumsuz etkisi olabilecek her türlü olumsuz durumları gözlemler. Gözlemlenen olumsuz durum hakkında işletme yetkililerini halk (Müşteri) olarak uyarır.

Söz konusu olumsuz durumun farkında ve durumdan rahatsız olduğunu işletme yetkililerine hissettirir. Sonra bu durumu kendisine ait cep telefonuna indirdiği Fahri Gıda Müfettişi Uygulaması üzerinden gözlemelerini yazılı ve resimli olarak rapor haline getirir ve hazırladığı raporu uygulama vasıtası ile bildirir. Fahri Gıda Müfettişimiz den gelen bu raporlar Genel Merkezde uzmanlarca değerlendirilip, ilgili makamlara (Tarım ve Orman Bakanlığı, Zabıta Müdürlüğü) iletilerek gerektiğinde yasal işlemlerin başlatılması ve başlayan yasal işlemlerin takibini yapar.

Bu raporlar aynı zamanda Genel Merkezde istatistik oluşturmak için arşivlenir. Bu sayede aynı işletme yıl içinde kaç kez, kaç kişi tarafından olumlu/olumsuz raporlanmış, olumsuz davranışında kasıt ve / veya ihmal var mı? Hangi il, hangi bölgede daha fazla olumlu/olumsuz örnekler oluşturmakta, en çok hangi ürünler üzerinde olumlu/olumsuz, taklit/tağşiş yapılmakta gibi istatistik oluşturulmaktadır. Bu istatistikler kamuoyu ve ilgili kamu-kurum ve kuruluşlarla paylaşılmaktadır.

Fahri Gıda Müfettişlerimizin görevi sadece olumsuzu raporlamak değil, aynı zamanda gözlemlerinde olumlu yönde örnek teşkil eden işletmeleri de raporlamaktadır. Fahri Gıda Müfettişlerimiz tarafından Genel Merkeze olumlu yönde gelen raporlar üzerinden, o işletmeye “HALK SAĞLIĞINA GÖSTERDİĞİ HASSASİYETTEN ÖTÜRÜ” proje kapsamında “TEŞEKKÜR BELGESİ” ile onurlandırılmaktadır. Burada ki amacımız; sadece olumsuz örneklerin cezalandırılmasını sağlamanın yeterli olmadığını anlatabilmek, Olumlu anlamda örnek işletmelerimizi bir nevi ödüllendirmek, Halk sağlığına karşı gösterdikleri hassasiyetin, çabaların ve gayretin birileri tarafından gördüğünü ve takdir edildiğini bilmelerini sağlamaya çalışmaktayız. Bu çalışma ödüllendirilen, olumlu anlamdaki örnek işletmelerimizdeki bu hassasiyetin sürdürülebilir kılınmasını sağlamaktadır.

 

• Örnek teşkil eden işletmelere proje kapsamında TARIMKON GENEL MERKEZİ tarafından “ FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİMİZİN YAPTIĞI GÖZLEMLER SONUCUNDA HALK SAĞLIĞINA GÖSTEMİŞ OLDUĞUNUZ HASSASİYETTEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDERİZ”, ibaresi içeren bir TEŞEKKÜR BELGESİ düzenlenir,

• FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ, bu TEŞEKKÜR BELGESİ’ ni ilgili işletmeye görev ve sorumluluğu içinde bağlı bulunduğu BAŞKANI ile uygun görülen bir HEYET eşliğinde takdim eder, bu takdim SOSYAL MEDYA aracılıyla ilan edilerek çevrede bir FARKINDALIK ve KATILIMCILIK üretilmeye çalışır, aynı zamanda TARIMKON GENEL MERKEZİ resmi web sayfasında proje detaylarında yer alır,

• TARIMKON GENEL MERKEZİ “ FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİMİZİ kendi resmi web sayfasında ADI/SOYADI, VESİKALIK FOTOĞRAFI, SİCİL NUMARASI VE İKAMET ETTİĞİ İL/İLÇE şeklinde bir KÜNYE ile bölgesinde kaydını yaparak yayınlar.

• TARIMKON, FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ olarak görevlendirdiği her kişiye bir adet ÜYE KİMLİK KARTI vermektedir.

 

Fahri Gıda Müfettişi Görev ve Yetkileri

• FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ, bu projenin bir SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ olduğu, Fahri Gıda Müfettişi olarak projede kendisine verilen bu unvan ve sorumluluğun sadece bir müşteri/ tüketici gözü ile gözlemden ibaret olduğu, bunun dışında YASAL bir DENETİM yetkisi olmadığı, bu projenin amacı sadece FARKINDALIK oluşturmak olduğu bilincini taşır.

• Fahri Gıda Müfettişlerimiz Genel Merkeze gönderdiği olumlu, olumsuz tüm gözlem raporlarında sorumluluk bilinci ile hareket eder,

• FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ, normal gündelik yaşamı içinde ev ve/veya iş yeri için yaptığı alış-verişlerde ve/veya eğlence için gittiği, AVM, Market, Cafe, Resturant v.b. gıda üreten, paketleyen, satan, stok eden, lojistiğini yapan, toptan satış yapan kısacası TARLADAN – SOFRAYA tüm gıda zinciri içinde işletmelerin gıda arz ve sunumunda, toplumun sağlıklı beslenme gereksinimlerini yeterli, nicelik ve nitelikte sağlayıp, sağlamadıkları konusunda SESSİZCE GÖZLEMLER yaparak ve bu yaptıkları gözlemlerini kendi cep telefonlarına indirdikleri FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİ UYGULAMASI üzerinden bir rapor haline getirerek TARIMKON, FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜNE gönderir,

 

Fahri Gıda Müfettişi Gözlem Hususlar

• Gıdalarda tağşiş, taklit, GDO’ lu gıdalar,

• Gıda arzın da olmamasını düşündüğünüz katkı, renk, küf,

• Son kullanma tarihinin geçmesine rağmen rafta bulunan ürün,

• Gıdayı servis eden yetkilinin fiziki görünüm ve hijyeni,

• Gıda satışı sunulan mekanın hijyen gibi halk sağlığına olumsuz etkisi olabilecek her türlü olumsuz durumlar,

• Bir gıda ARZ’ ında toplumun sağlıklı beslenme gereksinimlerinde yeterli nicelik ve nitelikte olup, olmadığının tespiti,

....başta olmak üzere FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ gözlemlerinde aşağıda verilen tabloda verilen başlıkları kendisine esas kabul eder.

 

FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİNİN GÖZLEMLERİNDE DİKKATE ALACAĞI HUSUSLAR

FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİMİZ; bir işletmede GIDA KODEKSİ kuralları içinde işletmenin halka açık kısmı kapsamında gözlemleyebileceği aşağıda belirlenen kriterler referans alınarak belirlemesi gerekmektedir.

Yukarıdaki 15 kalem konular gözlemlenerek FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ cep telefonuna indirdiği “FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİ” Android yazılım üzerinden her başlık gözetilerek 100 üzerinden puanlama ile değerlendirmektedir. Fahri Gıda Müfettişimizin yukarıdaki kriterlere göre değerlendirerek 100 puan üzerinden 80 puan ve üzeri puana laik görülen işletmeler için TARIMKON GENEL MERKEZ “TEŞEKKÜR BELGESİ” düzenlenmektedir. Bu düzenlenen belge İlgili Müfettişimize ulaştırılmakta ve kendisine ulaştırılan bu TEŞEKKÜR BELGESİNİ, Fahri Gıda Müfettişimiz işletme sahibine takdim etmektedir.

 

GENÇ FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİ TEŞKİLATMASI

GENÇ FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİ ÜNİVERSİTE TEŞKİLATLANMA YAPISI

Üniversite Başkanı,

Genel Sekreter,

Fakülte Başkanı

Fakülte Genel Sekreteri GENÇ FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ üye kaydı yapabilir.

Üniversite Başkanı ve/veya Fakülte Başkanı ihtiyaç duyarsa kendisine BAŞKAN YARDIMCISI, GENEL SEKRETER YARDIMCISI görevlendirebilir.

TARIMKON GENEL MERKEZİ, Üniversite Başkanının verdiği görev ve unvana göre, GENÇ FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİMİZE, TARIMKON GENÇ FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ ÜYE KİMLİK/İNDİRİM KARTI hazırlanarak ÜNİVERSİTE BAŞKANINA teslim eder. ÜNİVERSİTE BAŞKANI, kendi oluşturduğu ve görevlendirdiği teşkilatına, TARIMKON GENÇ FAHRİ GIDA MÜFETTİŞİ ÜYE KİMLİK/İNDİRİM KARTINI teslim ederek göreve başlamasını sağlar. Üniversite Genel Sekreteri, görevlendiren Genç Fahri Gıda Müfettişlerinin faaliyetlerini takip eder. Fakülte Genel Sekreterlerini aynı amaç için görevlendirir ve takibini yapar.

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bu teklifle gelmesinÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bu teklifle...

FOX TV spikeri İsmail Küçükkaya'dan skandal sözlerine tepkiler dinmiyorSonraki Haber

FOX TV spikeri İsmail Küçükkaya'dan skan...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar