murat kurum
murat kurum

Futbolda Ezber Bozan Açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Futbolda Ezber Bozan Açıklamalar
Zeki Şenkal'in kaleminden... Futbolun Mantıkla YüzleşmesiAv. Zeki Şenkal; spor, hukuk, sanat, magazin, aşk, psikoloji, sosyoloji, mantık ve felsefeyi 'Futbolun Mantıkla Yüzleşmesi' isimli kitabında bir araya getirdi. Raflardaki yerini alan 'Futbolun Mantıkla Yüzleşmesi'nde futbolu daha izlenebilir, daha keyifli, daha heyecanlı bir hale getirmek ve futbol kurallarını daha mantıklı bir düzleme oturtmak adına bazı öneriler kaleme alındı.

Av. Zeki Şenkal'dan Madonna'yı da Konu Alan Spor Kitabı"

Termodinamiğin ikinci yasası olan entropi “Evrendeki her şey, kendini minimum enerji düzeyine ve maksimum düzensizliğe çekmek ister.” der. Yani evrendeki her şey bir bozulma ve düzensizleşme eğilimindedir: insan ölür, ağaç çürür, taş ufalanır, metal paslanır, araba eskir vs…

Evrendeki bu bozulma ve düzensizleşme eğilimi, doğal olarak, ortaya bir sonuç daha çıkarmaktadır: Değişim… Nitekim evrenimizde yer alan her şey, bozulma ve düzensizleşmeye bağlı olarak, değişmek zorundadır.

Değişim, her dönem insanlığın kapısının önünde olan bir şeydi ve zaman zaman insanlığın kapısını nazikçe çalıp içeriye girerdi. Fakat bugünlerde değişim kapımızı çalmıyor, onu adeta tekmeliyor ve çoğu zaman müsaade bile istemeden paldır küldür evlerimizin içine dalıyor.

Bu şartlar altında ve etrafımızdaki her şeyin büyük bir hızla değiştiği böylesi bir çağda, futbolun değişimden kaçması ya da onu görmezden gelmesi mümkün değildir. Eğer böyle bir hata yapılırsa, istemeden de olsa, sonun başlangıcının ilk adımları atılmış olur.

Tabii bu kadar köklü ve bu kadar yaygın bir sporu değiştirmek kolay bir şey değildir. Fakat bir şey sırf zordur diye onu yapmaktan vazgeçecek halimiz de yok. Nitekim insanlık tarihi bize şunu göstermiştir ki eğer sonunda kazanabileceğimiz bir şey varsa ve o şeyi gerçekten istiyorsak her türlü riske de giriyoruz, her türlü zorluğu da aşıyoruz. Bugüne kadar bu uğurda neleri yapmadık ki: taşı da parçaladık, demiri de büktük, denizleri de aştık, okyanusların diplerine de daldık, uzaya da çıktık ve sair…
“Futbolun Mantıkla Yüzleşmesi” isimli kitabımızda; futbolu daha izlenebilir, daha keyifli, daha heyecanlı bir hale getirmek ve futbol kurallarını daha mantıklı bir düzleme oturtmak adına bazı öneriler kaleme alınmıştır. Bu önerilerden hiçbiri gelişigüzel bir şekilde kaleme alınmamıştır. Önerilerin hepsi etraflıca düşünülmüş, araştırılmış ve mantık süzgecinden geçirilmiştir.

Zeki Şenkal (@zekisenkal1) | Twitter

Bu önerilerden bazılarının konu başlıkları şunlardır:

- Futbolun 11’e 11 Saplantısı

- Puanlama Sistemi

- Golün Sayısal Değeri

- Ceza Sahasının Şekli

- Oyuncusu Kırmızı Kart Gören Takımı Eksik Bırakmak

- Oyundan Çıkan Bir Oyuncunun Tekrar Oyuna Girememesi

- “VAR”ı Islah Etmek

Ancak şu da var ki fikirlerin ya da buluşların en güzel halleri, onları ilk kez ortaya çıkaranlara ait olmazlar. Fikirler ve buluşlar, zamanla ve başka insanların sağladığı katkılarla mütemadiyen gelişirler. Nihayetinde en güzel uçağı Wright kardeşler yapmadı ya da en güzel telefonu Graham Bell üretmedi. Onlar sadece bu fikirleri ilk kez ortaya koyan kişiler oldular ve bu fikirlere ait ilk prototipleri yaptılar. Sonrasındaysa bu fikirlerle alakadar olan diğer insanlar bu fikirleri alıp daha ilerilere taşıdılar ve daha güzel ürünler ürettiler. Keza biz, bu kitaptaki görüş ve önerilerin futbolseverlerin katkılarıyla çok daha iyi bir hale geleceğini ve bu sayede de futbolu, ileride yaşanması muhtemel olan, bir krizden kurtaracağını düşünüyoruz.

Özetleyecek olursak: Biz; futbolun ciddi bir değişime ihtiyaç duyduğunu, eğer üzerinde titizlikle çalışılırsa bu değişimin başarılı bir şekilde gerçekleştirilebileceğini ve futbolseverlerin bunu hak ettiğini düşünüyoruz.

En derin sevgi ve saygılarımızla. 04.11.2020

Zeki Şenkal & Mse Yayınları

Zeki Şenkal kimdir?

Zeki Şenkal; 1975 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilimi aynı ilçede tamamladı. Daha sonra, sırasıyla, Atatürk Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliğinde ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimi aldı. 2002 yılından bu yana da İstanbul Barosuna bağlı olarak avukatlık yapıyor. Mesleğine aşık, spora ve felsefeye de hayran olan bir isim. 

Kaynak:akgazete


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muharrem İnce'den CHP'ye: İktidar olsanız milleti perişan edersinizÖnceki Haber

Muharrem İnce'den CHP'ye: İktidar olsanı...

Akıllarınca ambargo kararı aldılar... İki ülke Türkiye'ye satışı kesti!Sonraki Haber

Akıllarınca ambargo kararı aldılar... İk...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar