Eylem planları ayakkabıdan çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eylem planları ayakkabıdan çıktı
DEAŞ kuryesi olduğu gerekçesiyle MİT’in takip ettiği Iraklı Waad Ayad, Bağdat uçağına binmek üzereyken yakalandı

Eylem planları ayakkabıdan çıktı

 

DEAŞ terör örgütüne kuryelik yapan Waad Ayad adlı Irak vatandaşı, MİT’in elde ettiği istihbarat sonucu Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yurt dışına çıkış yaparken yakayı ele verdi. ‘PC8261’ sefer sayılı Bağdat uçağına binmek üzereyken bilet kontrol noktasında yakalanarak gözaltına alınan Ayad’ın, ayakkabısının sağ tabanının altına özel bir bölme yaptırdığı belirlendi. Özel bölmede Ayad, şeffaf bantla sarılı 2 gigabaytlık harici bellek gizliyordu. Ayad’ın üzerinde ayrıca iki parça Arapça yazılı not da bulundu. Notta Türkiye’deki DEAŞ’lıların isimlerinin yazılı olduğu iddia edildi.

 

DİSKİN İÇİNDEN HARİTALAR ÇIKTI

Ayad’ın ayakkabı tabanındaki özel bölmeden çıkan harici bellek incelemeye alındı. Bellekte çok sayıda harita ve bu haritalar üzerinde konumlandırılmış yer bilgileri olduğu öğrenildi. Bu yerlerin İstanbul’daki çeşitli polis merkezleri, kamu kuruluşları, alışveriş merkezleri, vakıflar ve camilerin adresleri olduğu, işaretlenen bazı stratejik yerlerle ilgili örgüte bilgi temin edildiği ileri sürüldü. Ayad, ifadesinde haritaların varlığından habersiz olduğunu, işaretlenen yerlere de herhangi bir saldırı olup olmayacağını bilmediğini savundu. Çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Ayad hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

 

İFADELERİ ÇELİŞKİLİ BULUNDU

İddianamede şüphelinin üzerinde ele geçirilen harici bellekte mevkileri işaretlenerek belirlenen stratejik açıdan önemli yerlerin bulunduğuna dikkat çekilerek, “Üst aramasından elde edilen Arapça yazılı not kağıtlarında Türkiye’deki DEAŞ terör örgütüne üye olan şahısların isimlerinin bulunması ve şahsın çelişkili ifadelerde bulunması sebebiyle şahsın DEAŞ adına birtakım hizmetlerde bulunduğu değerlendirilmektedir” denildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Merkel'den flaş Türkiye açıklaması! Tehdit ettiÖnceki Haber

Merkel'den flaş Türkiye açıklaması! Tehd...

Erdoğan'dan çok kritik Arakan görüşmesi .Sonraki Haber

Erdoğan'dan çok kritik Arakan görüşmesi...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar