Etnik cinayet yalanının talimatı Kandil’den

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Etnik cinayet yalanının talimatı Kandil’den
Sakarya'da işlenen bir cinayet üzerinden sosyal medyada 'Kürt-Türk çatışması' algısı oluşturuldu. İstihbarat birimleri, şüpheli hesaplar ve IP adresleri üzerinde inceleme yaptı. PKK'nın Kandil'deki elebaşlarının, yandaşlarına sahte hesaplar açtırarak kirli tezgâhı ortaya koyduğu tespit edildi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, birçok adi suçtan sabıkası bulunan H.U. (51), 16 Aralık'ta, alkol aldıktan sonra gittiği kahvehanenin önünde Kadir Sakçı ve oğlu Burhan Sakçı'ya tabancayla ateş etti. Yaralanan baba-oğuldan Kadir Sakçı, kaldırıldığı hastanede öldü, oğul Burhan Sakçı ağır yaralandı.



Olaydan sonra kaçan ve Bursa'da yakalanan zanlı tutuklandı. Sosyal medyada, ise zanlının Kürtçe konuşan babaoğula "Kürt müsünüz, Suriyeli mi?" diye sorduğu, "Evet Kürt'üz" yanıtını alması üzerine de "Zaten sizi sevmiyorum" diyerek ateş ettiği şeklinde paylaşımlar yapıldı. Bu paylaşımları yapan şüpheli hesapları incelemeye alan istihbarat birimleri, IP adresleri ve paylaşıp beğenenlerin hesapları üzerinde Bilişim Suçları Daire Başkanlığı aracılığıyla hassas bir çalışma yaptı. Ardından da kimlikleri ve bulundukları kentler belirlenen şüphelilere operasyon düzenlendi.



DERNEK VE VAKIFLAR ÜZERİNDEN...
İncelemeyi derinleştiren istihbarat birimleri, Kandil'deki PKK elebaşlarının bir süre önce, Türkiye'de bir Kürt-Türk çatışması oluşması için, yandaşlarına sosyal paylaşım sitelerinde sahte hesaplar açtırarak "Kürt kökenli vatandaşlara kötü muamele yapılıyor" algısının oluşturulması talimatını yolladığını tespit etti. Örgüt yönetiminin Türkiye'de örgüt yandaşlarınca kurulan sözde eğitim, gençlik, kültür, kadın, çocuk ve öğrenci temalı organizasyon görüntüsündeki dernek ve vakıflar aracılığıyla tezgahladığı ortaya çıktı. Kadir Sakçı'nın ağabeyi Fahrettin Sakçı, Hastanede yeğenim, kendilerine sarhoş bir kişinin silahla ateş ettiğini anlattı. Olay etnik nedenlerden kaynaklıymış gibi aktarıldı. Ancak bu gerçeği yansıtmıyor. Burada 30 senedir Türk-Kürt davası yaşamadık. Bu gibi şeyleri millet, Türkçülük-Kürtçülük malzemesi yapmasın. Buraya taziyeye gelenlerin yarısı Kürt ise yarısı da Türk'tür" demişti.



CUMHURİYET ALET OLDU
PKK'nın yayın organı Mezopotamya ajansının "İstanbul'da bir hamamda Kürtçe konuştum diye tellak beni sert keseledi" diyen bir kişiyle yaptığı sahte röportaj, Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinde de yayımlandı. Böylece Sakarya'da işlenen cinayet üzerinden Kandil'in talimatıyla yürütülen algı operasyonu, PKK'nın yayın organlarınca üretilen sahte haberlerle devam ettirildi. Cumhuriyet de bu algı operasyonuna alet oldu.



PKK'nın sosyal medyadaki algı operasyonuna Kandil'de terör örgütü mensuplarıyla fotoğrafları bulunan türkücü Ferhat Tunç da katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erdoğan yeni yılda Mehmetçiği unutmadı .Önceki Haber

Başkan Erdoğan yeni yılda Mehmetçiği unu...

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! İşte 2019'un resmi tatilleriSonraki Haber

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! İşte 201...

Yorum Yazın

Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar