Erdoğan, Trump'la arasında geçen o diyaloğu ilk kez anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan, Trump'la arasında geçen o diyaloğu ilk kez anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, ABD Başkanı Trump’la aralarında geçen ilginç bir diyaloğu aktardı.

Erdoğan, Trump'la arasında geçen o diyaloğu ilk kez anlattı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PYD-PKK’ya silah yardımının devam ettiğini söylediğini belirterek, “Yanındaki güvenlik danışmanı ve generaline dönerek ‘Doğru mu?’ diye sordu. Yanındakiler sessiz kaldılar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü milletvekili toplantısında ‘Zeytin Dalı’ harekâtıyla ilgili bilgi verirken, harekâtın planlandığı gibi gittiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Erdoğan, Türkiye’yi operasyona iten nedenleri açıklarken özellikle ABD’nin terör örgütü YPG ve PKK’lılara silah vermesiyle ilgili yaptıklarını anlattı. Erdoğan, “ABD Başkanı Trump’la yaptığım son görüşmede, kendisine ‘Bize söz verdiğiniz halde hâlâ bu gruplara silah sevkiyatı yapılıyor’ dedim. Kendisi bana, ‘Benim bundan haberim yok’ dedi ve yanındaki güvenlik danışmanı ve generaline dönerek ‘Doğru mu?’ diye sordu. Yanındakiler sessiz kaldılar” dedi. Erdoğan, ABD ile sık sık yaşadığı bu ikili tavrı eleştirdi.

 

UZAK KALAMAZDIM

Erdoğan, benzer bir değerlendirmeyi iki gün önceki MYK toplantısında da yaptı. Erdoğan, operasyonun yeni başladığı bir dönemde Türkiye’den ayrılmasının doğru olmayacağına karar verdiğini ve bu nedenle Güney Amerika gezisini ertelediğini aktararak şunları söyledi: “Türkiye’nin kararlığını herkes gördü. Mümbiç (Menbiç) konusunda da geri adım atmayacağız. Mümbiç konusunda ABD’den açıklamalar geliyor ama bizim yolumuz belli. Bir yola çıktık, dönüş yok. Türkiye’nin kararlı tutumu devam edecek. Söz söyleme zamanı geride kaldı, icraat zamanı. Biz söylenecek her şeyi söyledik. Türkiye sınırında terör unsurlarına kesinlikle izin verilmeyecek. Gerekli bilgilendirmeleri de yapıyoruz. Bu süreçte Latin Amerika gezisini de ertelemeye karar verdik. Operasyon sürerken bir hafta uzakta kalmak doğru olmazdı.” 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükelçi Kılıç ABD kanalına konuştu: Terör örgütüne desteği kesinÖnceki Haber

Büyükelçi Kılıç ABD kanalına konuştu: Te...

CHP, milli güvenlik sorunu haline geldiSonraki Haber

CHP, milli güvenlik sorunu haline geldi

Yorum Yazın

Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar