Dünya diken üstünde! Jetler havalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya diken üstünde! Jetler havalandı
Ukrayna ile Rusya arasında patlat veren krizin ardından dünya adeta diken üstünde. Trump G-20 Zirvesi'nde Putin görüşmeyebilirim diyerek krizi değerlendirirken, Birleşik Krallık, ABD ve Fransa’ya ait çeşitli hava uçakları Kuzey Denizi’nde tatbikat yaparak Rusya'ya adeta gözdağı verdi.

Dünya diken üstünde! Jetler havalandı

Operation Blank adı verilen tatbikat, aralarında F-15, F-35B Lightning II ve Rafale jetlerinin de bulunduğu Birleşik Krallık, ABD ve Fransa’ya ait 40’tan fazla savaş uçağıyla gerçekleştirildi. Tatbikatı ABD Hava Kuvvetleri’nin 48 Fighter Wing hava aracı yönetirken, şu ana kadar en fazla hava aracının katıldığı tatbikata Fransa Hava Kuvvetleri bu yıl ilk kez katıldı.

"BÜYÜK BİR DÖNÜM NOKTASI"

Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri Tuğamirali Jez Attridge, F-35 hava araçlarının tatbikata katılmasının "büyük bir dönüm noktası" olarak değerlendirirken, şöyle konuştu: "Gerekli olduğu durumda harekete geçebilmek için bu tatbikatı gerçekleştiriyoruz. Bu harika bir sigorta poliçesi."

TRUMP: PUTİN İLE GÖRÜŞMEYEBİLİRİM

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğin ardından Arjantin'deki G20 Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yapacağı görüşmeyi iptal edebileceğini duyurdu.

ABD Başkanı Trump, Washington Post gazetesine verdiği özel mülakatta, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Trump, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğe ilişkin ABD Ulusal Güvenlik Kurulundan "tam rapor" beklediğini kaydetti. 

Rusya Devlet Başkanı Putin’le Arjantin’de görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin kararı bu rapor sonrasında vereceğine dikkati çeken Trump, "Bu rapora göre hareket edeceğim. Belki de bu toplantı gerçekleşmeyecek" dedi.

Trump, Rusya'nın Ukrayna savaş gemilerine ateş açmasına değinerek, "Gerginlikten hoşlanmıyorum. Böyle bir gerginliğin yaşanmasını hiç istemiyorum" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE İKİ ÜLKEYE İTİDAL ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Dışişleri Bakanlığı'ndan Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilime ilişkin yapılan açıklamada itidal çağrısında bulunularak, "Azak Denizi ve Kerç Boğazı'nda yaşanmakta olan gelişmeleri ve artan gerginliği takip ediyoruz. Bu çerçevede Ukrayna'ya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu yolundaki haberleri endişeyle karşılıyoruz. Karadeniz'e kıyıdaş bir ülke olarak Kerç Boğazı'ndan geçişlerin engellenmemesi gerektiğini vurguluyoruz. Bölgesel barış ve istikrarı tehlikeye sokabilecek adımlardan kaçınılması, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi, ayrıca sağduyu ve itidal içinde hareket edilerek gerginliğin tırmandırılmaması çağrısında bulunuyoruz" denilmişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte 31 Mart’ın siyasi şifreleri...Önceki Haber

İşte 31 Mart’ın siyasi şifreleri...

TBMM'de resmen kabul edildi! 1 Ocak 2021'de zorunlu olacakSonraki Haber

TBMM'de resmen kabul edildi! 1 Ocak 2021...

Yorum Yazın

CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar