Devlet-millet seferber zillet ‘şov’ peşinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet-millet seferber zillet ‘şov’ peşinde
İnsanları ölen, köyleri küle dönen, ağaçları cayır cayır yanan Türkiye, bakanları, vekilleri, vatansever belediyeleri, STK’ları, askeri, jandarması ve vatandaşıyla büyük bir dayanışma sergileyerek yangını söndürmeye çalışırken, zillet ittifakının bileşenleri şov peşinde koşuyor.

Devlet-millet seferber zillet ‘şov’ peşinde

Kıyı bölgelerinde sadece “turist hizmetçisi” gibi faaliyet gösteren CHP yönetimindeki belediyeler yangın felaketine karşı da aciz kaldı. Belediyeler yangın bölgelerine yeterli desteği sağlamazken, başkanları sadece sosyal medyada “uçak yok helikopter yok” şovu yapmakla yetindi.

İtfaiye araçlarınız nerede?

Manavgat ve Marmaris başta olmak üzere 38 ilde 154 noktada gerçekleşen yangınların nedeni olarak kuvvetli sabotaj ihtimali üzerinde durulurken, CHP’li belediyelerin emrindeki araçları tam kapasiteyle sahaya sürmediği ortaya çıktı. Antalya, Adana, Mersin, İzmir, Muğla gibi büyükşehirlerdeki yangınlarda köylüler, belediye itfaiye araçlarının neden orman alanına gitmediğini sorguluyor.

Belediye, Başkan’ın villalarına çalışıyor!

Yangından büyük çapta etkilenen Antalya Manavgat’ın CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Sözen, villalarının bulunduğu mahallede yangın önlemi alarak belediye araçlarıyla çalışma başlatırken 2 dozerin Şükrü Sözen’in villalarında çalışma yürüttüğü esnada telefon kaydı yapan bir vatandaşın, “Sayın Başkanım, bu kepçeler sadece size mi çalışıyor? Bizim köye bir tane bile itfaiye ulaşamıyor” sözleriyle CHP’li Sözen’e tepki gösterdiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Belediye ise yaptığı açıklamada sadece Sözen’in villalarının bulunduğu mahallede değil, diğer mahallelerde de yangının sıçramaması için çalışma yürütüldüğünü iddia etti.

Millet yangın derdinde Zeydan kaburga keyfinde

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ise yangının devam ettiği zaman diliminde şehirdeki bir kaburgacıdaki VIP odada et ziyafeti çektiği ortaya çıktı. Aynı Karalar’ın yangın bölgesine ziyaret gerçekleştirdiği fotoğrafın sosyal medyada “Kaburga kemiği kırık halde yangın çalışmalarını takip etti” söylemiyle paylaşılması tuhaf karşılandı.

Şovda var yangında yoklar

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise sosyal medyada feryat figan etmekle yetindi. Böcek, “Gündoğmuş’ta yangın şehre indi. Uçaklara, helikopterlere ihtiyaç var. (...) Artık birlikte bu yangını söndürelim” paylaşımı yaptı. Böcek’in “helikopter yok insanlar ölüyor” şeklindeki videosu ise, bölgedeki helikopterlerin arı gibi çalıştığı görüntülerle yalanlandı.

Bodrum Belediye Başkanı Aras ise söndürme çalışmalarında ortada olmadığı gibi sosyal medyada “Lütfen sesimizi duyun, çok acil yardıma ihtiyacımız var” sözüyle yardım istedi. Mehmet Oktay ise, “Hisarönü yanıyor! Alevler yerleşim yerlerine kadar geldi, evler tahliye ediliyor. Acil havadan destek şart! Çığlıkları duyun artık!” çağrısını yaptı, ancak söndürme çalışmalarına ortak olmadı.

Ak partili belediyeler yardıma koşuyor

CHP’li belediyeler yangın söndürme araçlarını gerektiği şekilde seferber etmezken, AK Partili belediyeler sulama araçlarını yangın bölgelerine gönderiyor. İstanbul’dan Esenler ve Bahçelievler Belediyesi başta olmak üzere birçok AK Partili belediye, sulama araçlarını destek için yangın bölgelerine ulaştırdı.

Tır’lar dolusu yardım

AK Parti Ankara ve Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 22 TIR’lık yardım konvoyunu orman yangınlarının devam ettiği Marmaris ve Milas’a gönderdi. Dualarla yola çıkan TIR’lar bölgeye intikal etti. Yardım TIR’larında temel gıda maddeleri, hijyen malzemeleri, kıyafet, el feneri, kazma, çapa, eldiven, bebek bezi, şarj üniteleri, içme suyu, hayvanların bakımı ve beslenmesinde kullanılan malzemeler yer aldı.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte Azra'yı katleden caninin kan donduran görüntüsüÖnceki Haber

İşte Azra'yı katleden caninin kan dondur...

Meral şov yapma! Karar ver sen kimsin?Sonraki Haber

Meral şov yapma! Karar ver sen kimsin?

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar