Davutoğlu yine boş konuştu! Hükümete 'yüz yüze eğitim' eleştirisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Davutoğlu yine boş konuştu! Hükümete 'yüz yüze eğitim' eleştirisi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten dolayı ara verilen okulların Türkiye'de yeniden açılacağı kararının ardından eleştirilerde bulunarak, "Tam 7 ay geçti. 7 aydır boş laf etmekten başka bir şey yapmadınız ve eğitimi muallakta bıraktınız." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu yine boş konuştu! Hükümete 'yüz yüze eğitim' eleştirisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koronavirüsten dolayı ara verilen yüz yüze eğitimin tekrar açılma kararıyla ilgili hükümete dair eleştirilerde bulundu. Yüz yüze eğitim kararı almakta geç kalındığını söyleyen Davutoğlu, "Tam 7 ay geçti. 7 aydır boş laf etmekten başka bir şey yapmadınız ve eğitimi muallakta bıraktınız. Milli Eğitim Bakanı okulların açılmadığı, öğrencilerin okullarda olmadığı dönemlerde bile milli eğitimi bir sonraki döneme hazırlamayı beceremedi" dedi.

Davutoğlu'ndan eğitim eleştirisi

Partisinin Çanakkale İl Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, pandemi nedeniyle eğitimde yapılan yeni düzenlemelere ilişkin, "Bırakın internet ve bilgisayar sorununu çözmeyi, okulların nasıl ve ne zaman açılacağına dair vaktinde bir plan bile yapamadınız, bugünlere kadar beklediniz. Öğrencileri de velileri de muallakta bıraktınız. Bu nasıl bir yönetim krizidir, bu nasıl bir ciddiyetsizliktir" şeklinde eleştirilerde bulundu.

Tüm dünyada koronavirüsten dolayı eğitime ara verildiği gibi Türkiye'de de ara verilmişti. Ancak başarılı bir şekilde yönetilen sürecin ardından Türkiye'de tekrar yüz yüze eğitimin başlayacağı dün açıklanmıştı.

Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

Nihayet dün milyonlarca öğrencimizin eğitimi ile ilgili eksikte olsa bazı kararlar alabildiler, Cumhurbaşkanı açıkladı. 25 milyondan fazla öğrenci, haftalardır ne olacağı belli olmaksızın tek bir kişinin kararını beklemek zorunda kaldık. Nereye gitti bu yaz ayları. Bu alınan kararlar esasında doğrudur. Ancak pandemi şartları son birkaç haftadır değişmediğine, hatta daha da olumsuz seyrettiğine göre yüz yüze eğitim kararları için niye bu kadar geciktiniz.

Yaz boyu alternatif senaryolara göre hazırlıklar niye tamamlanmadı. Tam 7 ay geçti. 7 aydır boş laf etmekten başka bir şey yapmadınız ve eğitimi muallakta bıraktınız. Milli Eğitim Bakanı okulların açılmadığı, öğrencilerin okullarda olmadığı dönemlerde bile milli eğitimi bir sonraki döneme hazırlamayı beceremedi.

Eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, "Bırakın internet ve bilgisayar sorununu çözmeyi, okulların nasıl ve ne zaman açılacağına dair vaktinde bir plan bile yapamadınız, bugünlere kadar beklediniz. Öğrencileri de velileri de muallakta bıraktınız. Bu nasıl bir yönetim krizidir, bu nasıl bir ciddiyetsizliktir." ifadelerini kullandı.

'Mert muhalif' Davutoğlu takipçisi olacak

Dün katıldığı televizyon programında kendilerinden mert bir muhalifin olmadığını dile getiren Davutoğlu, "Yüz yüze eğitim yapılan yerlerde sağlık şartlarının sağlanması, hijyenin sosyal mesafenin korunması ve uzaktan eğitime tabi öğrencilere gerekli internet ve tablet desteğinin sağlanmasının takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.

Davutoğlu her gün başka telden çalıyor

Davutoğlu her gün başka telden çalıyor

Katıldığı televizyon programında terör sevici HDP'ye destek çıkan ve 6-7 Ekim olaylarına ilişkin olarak yürütülen soruşturmayı eleştiren Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu bugün Twitter hesabından yaptığı, Yasin Börü açıklamasıyla adeta insanların aklıyla alay etti.

Davutoğlu her gün başka telden çalıyor

Dün katıldığı televizyon programında HDP ve PKK ile aynı dili konuşan eski Başbakan ve Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu bugün sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK’lı teröristlerce şehit edilen 16 yaşındaki #YasinBörü ve arkadaşları başta olmak üzere, 6-8 Ekim olayları sırasında hayatını kaybeden tüm masum vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum." dedi.

Dün yaptığı açıklamada HDP'e övgüler düzmüştü

Türkiye'de Başbakanlık yapmış bir isim olan Ahmet Davutoğlu katıldığı televizyon programında 6 yıldır devam eden Kobani soruşturmasını siyasi olarak niteleyip, Türkiye'de Kürt kökenli vatandaşların kıskaç altında olduğunu belirterek adeta terörist PKK ile aynı dili konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6 yıl sonra başlatılan ve onlarca insanın ölmesine ve yaralanmasına neden olan kobani olayarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada, terör sevici HDP'nin içerisinde teröre mesafe koymak isteyenlerin olduğunu belirterek, soruşturmanın bloklaşmaya davetiye çıkaracağını iddia etti.

Davutoğlu, herkesin terörist kisfesiyle aynı sepete koyulduğunu ve Türkiye'deki demokratik siyasete büyük bir darbe vuracağını belirterek, "Benim için Mithat Sancar da Ayhan Bilgen de Altan Tan da terörist değildir" ifadesini kullandı.

Hızını alamayan Davutoğlu, "6-7 Ekim olaylarında ben 40 günlük Başbakandım. 1 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanı bırakırken, iki konuyu size bırakıyorum dedi. Biri FETÖ'yle mücadele, ikincisi çözüm süreci. Cumhurbaşkanı çözüm sürecine sahip çıkmadı." diyerek adeta iftira attı.

Oysa çözüm süreci terör örgütü PKK'nın Şanlıurfa'da yataklarında uyuyan 2 polis memurunu şehit etmesiyle son bulmuştu. PKK elebaşları yaptıkları açıklamada eylemi de üstlenmişlerdi.

PKK'nın ekmeğine yağ sürdü

Türkiye'deki Kürt kökenli insanların kıskaç altında olduğunu belirten Davutoğlu, PKK ile aynı dilden konuştu. Davutoğlu, "Kürt vatandaşımızın üzerindeki kıskaç kalkmalı. Bu iktidar her kürt potansiyel teröristtir muamelesine maruz kalan kürdün aidiyet bağı zayıflar. Ben Ayhan beyi tanırım. altan beyi tanırım, ikisini eşini de ardım geçmiş olsun dedim." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tüm gözler orada! İşte Türkiye'nin Turan'a açılan kapısıÖnceki Haber

Tüm gözler orada! İşte Türkiye'nin Turan...

Cüneyt Özdemir'den ekrem'i terleten 'namaz' sorusuSonraki Haber

Cüneyt Özdemir'den ekrem'i terleten 'nam...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar