Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19-22 Eylül tarihlerinde ABD'yi ziyaret edeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye gidiyor.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 19-22 Eylül tarihleri arasında ABD'ye resmi ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER

BM Zirvesi haftasında ikili görüşmeler yapacak olan Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşüp görüşmeyeceği konusunda henüz net bilgi yok.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan ABD ye ziyaret #1

TÜRKEVİ BİNASI'NIN AÇILIŞINI YAPACAK

Öte yandan Erdoğan'ın, New York'ta inşaatında tamamlanan ve Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu'nun da yer alacağı Yeni Türkevi Binası'nın açılış törenine katılması da bekleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan ABD ye ziyaret #2

20 BİN METREKARELİK ALAN

Yeni Türkevi Binası, yaklaşık 20 bin metrekare alana sahip. 200 kişilik oditoryum, toplantı ve sergi salonları, 20 araçlık otopark ve üstünde lojmanların yer alacağı Türkevi Binası birçok hizmeti aynı anda verebilecek dinamik ve güvenlikli bir bina olacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan ABD ye ziyaret #3

TÜRK MOTİFLERİ TAŞIYOR

Türkevi Binası'nın projesi Amerikan mimarlık firması Perkins Eastman tarafından tasarlandı. Baş mimarı Jonathan Stark, Türkiye'ye gidip inceleme yaptıktan sonra projeye son halini verdi. Başta Selçuklu olmak üzere geleneksel Türk mimari motifleri taşıyan, lale şeklinde gökyüzüne yükselen Türkevi Binası, Downtown Manhattan, East River ve Long Island City'den görülebiliyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan ABD ye ziyaret #4

'ÇEVRE DOSTU' GÖKDELEN

Bina, dünyanın en önemli şehirlerinden New York'un silüetine eklenecek, Türk kültürü, tarihi ve çeşitliliğini yansıtacak simgesel bir gökdelen şeklinde tasarlandı. Türkevi Binası'nın kapısı da Selçuklu ve Osmanlı kervansaraylarının mimarisinden esinlenerek inşa edildi. Yağmur sularının biriktirilerek kullanılmasına olanak sağlayan depo sistemi ve yeşil bina kapsamında "Leed Silver" sertifikasına sahip bina, çevre dostu gökdelen özelliği taşıyor. Türkevi Binası New York'un ikonik binalarından biri olmaya hazırlanıyor. Binanın yapımını ise Türk-ABD ortaklığında bir şirket üstlendi.

 

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul Havalimanı, dünyanın en iyi ikinci havalimanı olduÖnceki Haber

İstanbul Havalimanı, dünyanın en iyi iki...

CHP kafası Yunan’dan farksızSonraki Haber

CHP kafası Yunan’dan farksız

Yorum Yazın

Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar