CHP'li İmamoğlu yönetimindeki İBB mescidleri kapattı .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li İmamoğlu yönetimindeki İBB mescidleri kapattı .
CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, cami figürlü İBB TV logosunun değişiminin ardından şimdi de mescidleri kapattı. 28 Şubat dönemini andıran uygulamalarda bulunan İBB, geçtiğimiz günlerde de sakal bırakan İETT şoförlerini hedef almıştı..

Peş peşe aldığı zam kararlarıyla büyük tepki toplayan Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 28 Şubat sürecini andıran adımlar gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde cami figürlü İBB TV logosunu değiştiren İBB, şimdi de metrobüsteki mescitlerle uğraşmaya başladı.

TALEP OLUNCA AÇIYORUZ!
Yeni Şafak'ın haberine göre AK Parti döneminde vatandaşların ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için Kadıköy'deki Uzunçayır metrobüs durağının yanında faaliyete geçirilen ve gün boyu ibadete açık olan mescidin kapıları CHP dönemiyle birlikte kapatıldı. Bölgede bulunan güvenlik görevlilerine kepenklerin neden kapalı olduğunu soran vatandaşlara, "Talep olması halinde açıldığı, onun dışındaki saatlerde mescidlerin kapalı olduğu" bilgisi veriliyor. Mescidin çevresindeki esnaf ise daha önce mescidin gün boyu açık olduğunu, ancak son 15-20 günlük süre içerisinde bazı vakit namazları dışında mescidin kapılarının kapalı olduğunu belirtti. Vakit namazlarını kılmak isteyen vatandaşlar mescidlerin kapalı olması karşısında sosyal medya üzerinden de İBB yönetimine tepki gösterdi.

CAMİ LOGOSUNU KALDIRDI
İmamoğlu daha önce de cami figürlü İBB TV logosunu değiştirdi ve İETT şoförlerinin sakalıyla uğraşmaya başladı. 1969 yılından İstanbul Valiliği tarafından İBB'nin logosunun belirlenmesi için bir yarışma düzenlendi, yarışma sonucu belirlenen cami ve minare figürlerinin de yer aldığı İBB logosu günümüze kadar kullanıldı. İBB TV'de bu logoyu kullanarak yayın hayatına 2011 yılında başladı. Uzun yıllardır kullanılan, cami ve minare figürlerinin bulunduğu İBB TV logosu CHP'li İmamoğlu tarafından değiştirildi. Yeni logoda, cami ve minare figürünün yerini renkli duman figürünün aldığı dikkat çekti. LGBT renklerini andıran bir figür kullanması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Değiştirilen logonun Amerika merkezli olan Tedx ve World Happiness Summit ile birebir benzerliği ise dikkatlerden kaçmadı.

SAKAL YASAĞI GETİRDİ
CHP'li Başkan İmamoğlu sakalı olan İETT şoförlerini de hedef aldı. Atatürkçü Düşünce Derneği, sakallı bir özel halk otobüsü şoförü hakkında İBB ve İETT Genel Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Şikayet karşısına İETT Genel Müdürlüğü'nden skandal bir açıklama geldi. İETT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Konu ile ilgili yapılan incelemede şoför personellerin kılık kıyafeti İETT araçları için Toplu İş Sözleşmesine göre, özel halk otobüs araçları için ise Özel Halk Otobüs Yönergesine göre belirlenmektedir. Bu kapsamda yaz sefer saati uygulamasında kravat takılmadığı bunun dışında kış sefer saati uygulamasında kravat takılması zorunludur. Bere takılmasında her hangi bir engel bulunmadığı, ancak personelin cilt hastalığı gibi doktordan sakal tıraşı bırakması yönünde aldığı rapor dışından tüm personelin sakal tıraşlı çalışması gerekmektedir" ifadesine yer verildi. Sosyal medyaya da yansıyan bu açıklamanın ardından sakallı şoförlerin baskı altına alındığı iddia edildi.

İŞÇİLERİ AYIRAMAZSIN!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevlerine son verilen işçilerin, eylemi devam ediyor. Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen ve partililer de işçilere destek verdi. Saraçhane'de, "Birleşe birleşe kazanacağız""Namus, vatan, emek" gibi sloganlar atan işçilerle görüşen Dikmen, "İşçiyi kendi emeği ve görüşü ile sınırlayanlar ve ona göre ayıranlar samimiyetsizdir. Emekçilerimizi, şu partiden, bu partiden, şu veya bu sendikadan diye ayıramazsınız" dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'li Edremit Belediyesi'nden zorbalığa ödül! .Önceki Haber

CHP'li Edremit Belediyesi'nden zorbalığa...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç PFDK'ya sevk edildi .Sonraki Haber

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç PFDK'ya sevk...

Yorum Yazın

MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar