CHP’li başkan bayram ikramiyelerini gasp etti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li başkan bayram ikramiyelerini gasp etti!
CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, göreve geldiği günden bu yana 400’den fazla personeli işten attı. Aksoy, bin 200 işçinin ise son 3 bayramda ikramiyelerini vermedi.

 

31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde Menemen Belediye Başkanı seçilen CHP'li Serdar Aksoy, ilk icraat olarak kendisine oy vermeyen ve yakın olmayanları işten çıkardı. 15 aylık başkanlık süresinde Aksoy 400'den fazla kişinin Menemen Belediyesi'ndeki işine son verdi. İşten çıkarılmalarının üzerinden 6 ay süre geçen işçiler hala daha son maaşlarını ve tazminatlarını alamadı. Haklarını almak için hukuk yoluna başvuran işten çıkarılan belediye personelinin yanı sıra halihazırda belediye bünyesinde çalışan bin 200 kişinin üç bayramdır ikramiye almadığı ortaya çıktı. Devletin yılda dört kez ödediği ikramiyeyi bile belediye çalışanına vermeyen Aksoy, hakkını isteyenlere ise mobbing uygulayarak gözdağı veriyor.

PERSONEL AYRIMI
Belediyeyi diktatörlükle yönettiğini belirten Menemen AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, "Başkanın gücü mazluma, evine ekmek götürmek için çalışana, hakkını almak isteyene yetiyor. Başkan bunu göreve ilk geldiğinde gösterdi. Bu kadar insanın hakkını yemek cesaret ister. Ama Başkan Aksoy'un gözünü para hırsı bürümüş. Evine ekmek götürmek için yıllardır belediyede çalışan insanları tek kelimeyle kovdu. Şimdi de o kovulanların tazminatlarını bile ödemedi. Çalışan personel bile Devletin yatırdığı ikramiyeler ve bayram ikramiyelerini alamıyor. Artık konuşamıyor parasını bile isteyemiyor. Zaten belediye içinde ayrımcılık söz konusu. İnşallah Menemen için çalışan insanların hakkını en kısa sürede verir" dedi.

'SES ÇIKARTAMIYORUZ'
8 yıldır belediyede çalışan ve korktuğu için ismini vermek istemeyen personel, son bir yıldır neredeyse her gün bir sıkıntıyla ve kovulma korkusuyla çalıştığını ifade ederek, "Aksoy, başkanlık koltuğuna oturduğu an, 'Burada patron benim. Ben size ne şart sunarsam onu kabul ederseniz. Etmezseniz de gidersiniz' dedi. Şimdiye kadar 400 den fazla personelin işine son verdi. Önce maaşlarımızı düşürdü. Şimdi o düşen maaşlarımızı bile eksik yatırdığı için alamıyoruz. Hatta bayram ikramiyelerimizi bile ödemiyor. Ne zaman ödeyeceğini bile söylemiyor. Soranlarla ise uğraşıyor. Onlara mobbing uyguluyor. Belediye içinde çalışanlar konuşmaktan korkar oldu. bizim gibi garibanlarla uğraşmak yerine başkan maaşlarımızı ve ikramiyelerimizi versin. Göreve gelmesiyle birlikte işe aldığı CHP'li ve İYİ Partili çalışanların ise maaşlarını eksiksiz ödediğini ve ikramiyelerini verdiğini biliyoruz" dedi. Beş ay önce işten çıkarılan Birol Çınar ise, "Başkan bizi mahvetti. Kendi yandaşlarını işe almak için bizi kovdu. Ama ne maaşımızı ne tazminatımızı alamadık. Hatta içeride kalan bayram ikramiyelerini bile vermedi. Resmen bize işkence çektiriyor. Hala bekliyoruz. Ne zaman ödenecek sorusuna bile ben ne zaman istersem şeklinde cevap veriyor. Bizimle alay ediyor" diye konuştu.

PKK İLE BİRLİKTE OY İSTEMİŞLERDİ
Menemen'de CHP'li Belediye Başkan adayı Serdar Aksoy, Asarlık Mahallesi'nde PKK'lı kimliği ile bilinen ve daha önce terör suçundan hapis cezası alan HDP'li yönetici Aydın Erensayın ile birlikte düzenledikleri toplantıyla vatandaşlardan birlikte oy istemişlerdi. Tek bir Türk Bayrağı, hatta CHP ve İP afişinin bile asılı olmadığı toplantıda Demokratik Bölgeler Partisi Kuzey Koordinatörü Kerim Akburak da yer almıştı.

Toplantıda Serdar Aksoy'a ayrıca CHP listesinden belediye meclis üyesi adayı gösterilen ve terör bağlantıları tespit edilen Seval Bozkurt da eşlik etmişti. Aksoy'un bölücü terör örgütüne üye olmak suçundan 3 yıl önce tutuklanan Aydın Erensayın'la birlikte aynı masada oy istemesi büyük tepki çekmişti. Bu arada Erensayın'ın bir kardeşinin daha bölücü terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandığı öğrenildi.

TÜRK BAYRAĞI OLMAYABİLİRMİŞ!
Toplantının yapıldığı salonda tek bir Türk Bayrağı ve parti afişi bulunmamasını Yeni Asır'a değerlendiren Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy, "Türk bayrağı veya parti bayrağı olmayabilir, sürekli yanımızda gezdirmiyoruz" demişti


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Beşiktaş Belediye başkanı Rıza Akpolat'tan ‘lüks’ dönüşümÖnceki Haber

CHP’li Beşiktaş Belediye başkanı Rıza Ak...

Barış Yarkadaş alay konusu oldu!Sonraki Haber

Barış Yarkadaş alay konusu oldu!

Yorum Yazın

Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar