CHP'de kazan kaynıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'de kazan kaynıyor!
Ana muhalefet partisi CHP'de bir türlü sular durulmuyor. Ortağı İyİ Parti'de yaşanan FETÖ tartışmaları gündemin üst sıralarındayken bir bomba da CHP'den geldi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinin oy kaybı yaşadığını belirterek “Çalışmıyorsak, yorulmuyorsak seçim kaybetmeye mahkum oluruz. Bu uygun şartlarda önümüzdeki seçimleri kaybedersek bunun hesabını kimseye veremeyiz” dedi. Tekin ayrıca 2020 yaz dönemi başlangıcından bugüne kadar geçen beş ayda yüzde 7’ye yakın bir oy kaybının söz konusu olduğunu dile getirdi.
Anket

CUMHUR İTTİFAKI MI - MİLLET İTTİFAKI MI

Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin'i neden çizdi - Haberler

Muhalefette birbiri ardına ortaya çıkan krizler düşündürüyor. Son günlerde gündemin bir numaralı maddesi haline gelen ve sansasyon yaratan İyİ Parti'deki FETÖ tartışmasının ardından şimdi de CHP'de parti içi polemikler gündeme geldi. CHP anket sonuçlarında çakıldı. Yükseliş bir kenara yaşanan düşüş CHP'li Gürsel Tekin'in gündeminde. Tekin, son 18 ayda binlerce CHP üyesinin istifa ettiğini belirterek, 'Kriz var ve muhalefetten oy artışı olmuyorsa demek ki bir sorun var.' dedi.

Tekin, Milliyet'e yaptığı açıklamada güven duyulan anketlere bakıldığında hoşa gitmese de CHP'nin oy kaybettiği sonucunun çıktığını belirtirken, 2020 yaz dönemi başlangıcından bugüne kadar geçen beş ayda yüzde 7'ye yakın bir oy kaybının söz konusu olduğunu kaydetti.

'MİLLET İTTİFAKI NEDEN OYUNU ARTIRAMIYOR?' DİYE SORDU

Türkiye'nin mevcut tablosunu, 'Kovid-19 salgını tüm şiddetiyle sürüyor. Esnaf, çiftçi, memur, işçi, işveren kime bakarsanız dertli' sözleriyle değerlendiren Tekin, 'Peki ana muhalefet CHP ve içinde bulunduğu Millet ittifakı neden oyunu artıramıyor?' diye sordu. Tekin, şöyle devam etti:

'CHP BAKKAL DEĞİL'

'Her yerde kriz var ve muhalefetten oy artışı olmuyorsa demek ki bir sorun var. 2023'te ilk kez oy kullanacak Z Kuşağı mensubu gençlerin yüzde 78'i hiçbir partinin yeterli politika üretmediğini söylüyor. Z Kuşağı'nın oyunu almak için ne yapıyoruz? Son 18 ayda binlerce CHP üyesi istifa etti. Neden? 'Yollarını ayıran fedakar yol arkadaşımıza gidelim gönüllerini alalım' diyorum, kimseden ses yok. 'Giden var, gelen var' deniyor. CHP bakkal dükkanı değil. Giden yol arkadaşımız. Derdini dinlemek, gönlünü almak zorundayız. Bir kişiyi bile kaybedecek lüksümüz yok. Genel Merkez bu noktada inisiyatifi alıp görevini yerine getirmeli. İktidar gerilerken oyumuz artmıyorsa ne zaman oyumuz artacak? Çalışmıyorsak, yorulmuyorsak seçim kaybetmeye mahkum oluruz. Bu uygun şartlarda önümüzdeki seçimleri kaybedersek bunun hesabını kimseye veremeyiz. Dünyayı yeniden keşfedecek değiliz. Milletin gönlünü alacaksınız. Tıpkı yerel seçimlerde olduğu gibi.'

'GENEL MERKEZ'DE OTURARAK ZAFER ELDE EDİLMEZ'

'Muhalefetin umut olması lazım. Genel Merkez'de oturarak zafer elde edilmez. Neden oy kaybediyoruz araştırılmalı. İktidarın yanında, en katı seçmenin olduğu yerlerde iyi oy oranına ulaştık. Demek ki vatandaşın CHP'nin kurumsal kimliği ile sorunu yok. Başka sorun varsa tespit edilmesi lazım' diye konuştu.

'KARARSIZLAR EN BÜYÜK PARTİ'

Siyaseti teraziye benzeten Tekin, 'Terazinin bir kefesi inerken, diğeri çıkar. Eğer her ikisi de iniyorsa, büyük tehlikedir. Siyasetçilerin başta muhalefetin kendine bunu dert edinmesi lazım. Bugün Türkiye'nin en büyük partisi 'kararsızlar partisi'. Vatandaşa ders vermeyecek, ders alacağız. Çünkü vatandaş her şeyi, biliyor, yaşıyor' dedi.

'KAVGA EDENE KIZ VERMEZLER'

CHP'nin iktidarı için umutlu olduğu dile getiren Tekin, 'CHP ve Millet İttifakı böylesi bir dönemde kendisini, Türkiye'nin geleceği ile ilgili bu sıkıntıların neden çekildiği, ekonomik krizi yalın dille halka anlatmalı' dedi. Parti için kavgalara son verilmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, söyle konuştu:

'Parti içi meseleler, kavgalar; vatandaş bunları duymak istemiyor. Sokağa inin, gerçek sokakta. Öyle 'genel merkezdeyiz, TBMM'deyiz' demekle olmuyor. Vatandaş TBMM'nin vatandaşa çare olmadığını biliyor. Millet İttifakı tarihi dönem içinde. Bundan iyi fırsat mı olur? CHP'nin ciddi projeleri var. Sayın Genel Başkanımız kurultayda çok önemli 13 madde açıkladı. Ne yazık ki hiçbiri konuşulmadı. Kim kimi kesmiş, çizmişle meşgul olursanız, vatandaş size sırtını döner. Kurultay bitti gitti. Sonraki tartışmayı hele hele yöneticilerin kendileri yaratıyorsa bu partiye büyük zarar verir, veriyor. Anadolu çocuğuyuz kavga edene kız vermezler. Planlı, programlı, stratejik çalışmalıyız. Anketlerle kavga edip seçim kazanmayı düşünmek, kurmay heyetinle kavga edip savaş kazanmayı düşünmek gibidir. Kendimize sahte bir dünya kurup içinden zafer çıkartamayız. Zafere giden yol gerçekleri kabul edip, çalışmakla başlar.'

 

 

Kaynak:beyaz gazete

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rus haber sitesi: Türk İHA’lar, son 70 yıldaki bütün taktikleri değersizleştirdiÖnceki Haber

Rus haber sitesi: Türk İHA’lar, son 70 y...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız ürünlerine boykot çağrısı dünyada yankı uyandırdıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız ürünler...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar