murat kurum
murat kurum

CHP şaşırtmadı! İslam düşmanlığına destek verdiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP şaşırtmadı! İslam düşmanlığına destek verdiler
Eşcinsel sapkınlık ve zinaya yönelik hutbesi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a "sesi çağlar öncesinden gelen şahıs" diyerek linç etmeye kalkan Ankara Barosu’na beklendiği gibi CHP sahip çıktı.

CHP şaşırtmadı! İslam düşmanlığına destek verdiler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşcinsellikle ilgili hutbesini bahane ederek İslam düşmanlığı yapan Ankara, İzmir, İstanbul ve Diyarbakır Barolarına CHP’den tam destek geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, baroya yönelik soruşturma başlatılmasını eleştirerek, “Bu soruşturma, koronavirüs salgınını fırsat bilip, sivil toplum örgütlerini yargı marifetiyle susturmaya çalışmak, ifade özgürlüğünü kısıtlamaktır” dedi.

Erinç Sağkan TBB Başkanlığı'na aday oldu | Gazete Perperik

Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan’ın, “Bu soruşturma artık laik, demokratik bir Cumhuriyet ile karanlık arasındaki çizgidir” sözlerini alıntılayan CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner ise Türk Ceza Kanununda ‘halkın bir kesiminin cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılanmasının’ suç olduğunu hatırlattı. Tuhaf mesajıyla Cihaner’in, eşcinsel bireylerin ‘üçüncü cins’ olduğunu ima ettiği sanılıyor.

Yetkisi yokmuş

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da sosyal medya üzerinden Ankara Barosu’na destek verenlerden biriydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın insanları ayrıştırıp toplumu kutuplaştırdığını savunan Torun, “Bu nefret diline ve toplumu kine sürükleyen söylemlerinize en azından bu hassas süreçte ara verin!” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak da skandal ifadeler kullandı. Toprak, “Ali Erbaş yüce, evliya, elçi değil, 83 milyon yurttaşın sahibi olduğu Devlet’in yasasıyla atanan, maaşını milletin vergisiyle alan, görevi millete hizmet olan bir memurdur! Ne dinen ne resmen kimseyi yargılama, aşağılama, hakir görme, had ve yetkisinde değildir!” dedi.

‘Sakın ha’ tehdidi

İslam’a hakarete tam destek veren CHP’li vekillerden Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şöyle yazdı: “Anayasa’ya göre açıkça nefret suçu olarak kabul edilen bir açıklamaya ‘Nefret suçudur’ diyen Ankara Barosu’na Ömer Çelik’in emriyle soruşturma açan Başsavcılık; CHP’ye alçakça hakaret eden İsmail Türüt için kılını bile kıpırdatmıyor. Hukuk varmış gibi davranmayı bile bıraktılar!” CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “Kininiz ve ayrımcılığınız bir bitmedi! Bizim de halkçı düzeni kurmak için mücadele azmimiz bitmedi, bitmeyecek!” derken CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise “Sakın ha, sakın ha! Ankara Barosu ve Baroların yalnız ve sahipsiz olduğunu düşünmeyin...” diyerek İslam dininin hükümlerini hatırlatanlara tehdit gibi sözler sarf etti.

Avukatlar ayakta

Kur’an-ı Kerim’i ‘çağlar öncesinden gelen ses’, İslam’ın buyruklarını hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı da ‘sekiz-dokuz nesil önceki büyükleriyle aynı zihinsel dogmalara sahip’ ifadeleriyle niteleyen Ankara Barosu’na, bizzat Ankara avukatlarından tepki geldi. Skandal bildiriye karşı avukatlar, “Bir ülkenin ve milletin kıymetlerini lekelemek en hafif tabiriyle gaflet ve rezalettir. Bunun kasıtlı ve planlı olması ise ihanet ile sıfatlandırılacak ölçüde vahim bir kepazeliktir. Baro’ya kayıtlı avukatlar olarak bu çarpık ve çürük zihniyetin katiyen bizi temsil etmediğinin altını çiziyor; bu açıklamadan utanç duyuyor ve şiddetle kınıyoruz. Gereğinin yapılmasının sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiriyoruz” açıklaması yaptı. Avukatlardan Veli Böke de skandal bildiriye ilişkin suç duyurusunda bulundu. Diyarbakır Barosu üyesi 62 avukat da yaptıkları ortak açıklamada baronun beyanının kabul edilemez olduğunu kaydetti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Biz rahat edelim diye mehmetçik silah başında oruç açıyor!Önceki Haber

Biz rahat edelim diye mehmetçik silah ba...

Öncelikli alan belli oldu! İşte Ramazan Bayramı’ndan sonra adım adım normalleşme planıSonraki Haber

Öncelikli alan belli oldu! İşte Ramazan...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar