CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDPKK'nın "Anayasa" yalanı gün yüzüne serildi .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDPKK'nın oluşturduğu Millet İttifakı'nın "Herhangi bir anayasa çalışmamız yoktur" şeklindeki sözlerini yalanlayan delil niteliğinde yeni açıklamalar ortaya çıktı. "Anayasa çalışmamız yok" diyen Meral Akşener'in geçen yıl, "24 Haziran'dan itibaren yürüttüğümüz bir anayasa taslak metnimiz var" dediği, Lütfü Türkkan'ın ise "CHP'li bir isim anayasa hazırlamak için bize mail attı" ifadelerini kullandığı belirlendi. Nuri Okutan, Şenol Sunat ve Aytun Çıray gibi isimlerin de anayasa planlandığını doğrulayan sözler kullandığı öğrenildi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDPKK'nın Anayasa yalanı gün yüzüne serildi

İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ'ın ifşa ettiği ancak ittifak ortaklarının reddettiği anayasa taslak metninin, geçmişte İYİ Parti tarafından dillendirildiği ortaya çıktı. Arşiv kayıtları, "Anayasa çalışmasında bulunmadık" diyen İYİ Parti'nin iddiasının gerçeği yansıtmadığını somut örneklerle gözler önüne serdi.

5 YALAN 5 İTİRAF

İddiaları reddeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçen yıl 28 Temmuz'da, "24 Haziran'dan itibaren yürüttüğümüz bir anayasa taslak metnimiz var." dediği ortaya çıktı. Ancak aynı Meral Akşan, 18 gün önce, 12 Kasım'da kendisini yalanlayarak, "Hiçbir siyasi oluşum, platform, şahıs, partiyle herhangi bir anayasa çalışmamız yoktur" ifadelerini kullandı.

CHP DAVET ETTİ

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise, 19 Eylül 2019'da Youtube'daki bir programda, anayasa çalışması konusunda 'den davet aldıklarını söyledi. Türkkan, "Bizi HDP ile birlikte anayasa yapmaya davet ettiler. CHP'li isim bize bir mail attı. Anayasa hazırlamaya, mail yoluyla bildiri atıyorlar. Biz başladık, siz de gelin demek çok gayri ciddidir. Biz kendimiz çalışma içerisindeyiz" diye konuştu. Aynı Türkkan, geçen hafta 15 Kasım'da Twitter'da 'nun anayasa görüşmelerini inkar eden açıklamasını paylaştı.

'KARDEŞLİK ANAYASASI İÇİN BİR ARAYA GELDİK'

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 5 Aralık 2019'da parti genel merkezinde katıldığı bir etkinlikte, "Demokratik iyileştirilmiş Parlamenter Sisteme dönebilmek için anayasa değişikliği, seçim sistemi değişikliği, Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik yapılması gerekmektedir, bunun için altyapı çalışmalarını yapıyoruz." dedi.

Geçtiğimiz 12 Kasım'da ise, "İftiracılara gelsin. Biz ne HDP ile ne CHP ile ne SP ile herhangi bir anayasa çalışması yapmadık. Nokta." dedi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, iki yıl önce Sözcü'ye, "Kardeşlik anayasası için bir araya geldik. Bu çerçevede görüşmelerimiz devam etmekte ve nihai noktaya yaklaşmış bulunmaktayız. Müstakbel Cumhurbaşkanımız Meral Akşener de böyle düşünüyor." açıklamasını yaptı. 13 Kasım'da ise, "Anayasalar kapalı kapılar arkasında yapılmaz!" iddiasında bulundu.

İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, 16 Ağustos 2019'da Yeniçağ gazetesine, "Geçmiş yıllardan beri anayasa konusu ile ilgili birikimimiz var zaten. Konuyla ilgili uzmanlardan görüşler alıyor ve tartışıyoruz. Başkanlığını yaptığım hukukçuların yer aldığı komisyonla 24 Haziran'dan beri çalışmalarımızı hızla sürdürdük. İlkelerimizi belirledik." ifadelerini kullandı. Yeni bir anayasa üzerinde çalışıldığı iddiasını reddeden Sunat, 12 Kasım'da ise twitter'da, "Hiçbir siyasi oluşum, platform, kişi, partiyle herhangi bir Anayasa çalışmamız yoktur, nokta" iletisini paylaştı.

.

Kaynak:a haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arınç'ın tepki çeken sözlerine bir tek onlar destek verdi!Önceki Haber

Arınç'ın tepki çeken sözlerine bir tek o...

Sağlık Bakanlığı: 14 branşta, 12 bin sağlık personeli alımı başlıyorSonraki Haber

Sağlık Bakanlığı: 14 branşta, 12 bin sağ...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar