murat kurum
murat kurum

CHP 15 Temmuz'dan bir gün önce ABD'nin kucağındaydı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP 15 Temmuz'dan bir gün önce ABD'nin kucağındaydı!
CHP’nin 15 Temmuz sürecinde ABD’de gizli görüşmeleri deşifre oldu. CHP’nin Amerika temsilcisi Fazlı Yurter Özcan, darbe girişiminden bir gün önce de Pentagon’daydı. Özcan, FETÖ’nün kalkışmasını izleyen günlerde de adı darbeyle anılan birçok isimle bir araya geldi. CHP’nin temasları Arap gazeteci ve aktivist gençlerin 2014’te kurduğu “Sasapost” sitesinde yer aldı. CHP'nin lobi çalışmaları raporda yer aldı.

CHP 15 Temmuz'dan bir gün önce ABD'nin kucağındaydı!

CHP’nin, FETÖ’nün kalkışması öncesinde ve sonrasında ABD’de yoğun bir görüşme trafiğine imza attığı ortaya çıktı. ABD Adalet Bakanlığı belgelerine göre CHP’nin resmi temsilcisi Fazlı Yurter Özcan darbe girişiminden 1 gün önce ABD Savunma Bakanlığı’nda sır ziyaretlere imza attı. Darbede sonra ağustos ayında da Özcan’ın görüşme trafiği devam etti. CHP temsilcisinin görüşme listesinde darbe destekçilerinden, CIA uzantılı sözde sivil toplum kuruluşlarına kadar çok sayıda isim ve kurum var.

5 bin 500 belgenin arasından çıktı

ABD’de lobi faaliyeti yürüten kişi ve kurumlar, bu kapsamda yaptığı görüşmeleri ve yaptığı harcamaları 6 ayda bir Adalet Bakanlığı’na bildiriyor. Bakanlık ise FARA(Yabancı Kayıt Kanunu) olarak bilinen belgeleri kamuoyu ile paylaşıyor. Arap gazeteci ve aktivist gençlerin 2014 yılında kurduğu medya ve araştırma sitesi “Sasapost” bu resmi belgeler üzerinden “Washington’a Hac” isimli bir rapor yayınladı. Sasapost ekibi, aralarında Türkiye’nin de olduğu 23 ülkenin ABD’de yürüttüğü lobi faaliyetlerinin izini sürdü ve 5 bin 500 belge 431 sözleşmeyi inceleyerek çarpıcı raporlara imza attı. Ekibin Türkiye dosyasında hazırladığı başlıklardan birisi de “CHP’nin Washington’daki lobi” faaliyetleri oldu.

Darbeden önce Dışişleri Bakanlığı’nda

Merkezin yayınladığı resmi belgelere göre CHP’nin resmi ABD’deki resmi Temsilcisi Fazlı Yurter Özcan, lobi faaliyetleri kapsamında onlarca görüşme gerçekleştirdi. Ancak en yoğun ve dikkat çekici görüşme trafiğine 2016 yılında 15 Temmuz kısa bir süre önce ve sonra imza attı. Darbeden 2,5 ay önce, 12-14 Nisan 2016 tarihleri arasında 2 parti yöneticisi Washington’ta kulisleri yoklayan Özcan, darbe girişiminden önce bir kez daha ABD Dışişleri Bakanlığı’nın kapısını aşındırdı.

Pentagon’da kiminle ne görüştü?

Özcan, darbeden önce ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’de terörle mücadele ve iç politika dosyası üzerinde çalışan Kidnard Raymond ile bir araya geldi. FETÖ’cülerin kalkışmasına saatler kala Özcan bir kez daha sahne aldı. Özcan, 14 Temmuz’da ABD Savunma Bakanlığı’nda sır bir görüşme gerçekleşti. Özcan’ın bu ziyarette kiminle, hangi konuda görüştüğü merak konusu oldu.

CIA’in arka bahçesinde

Özcan’ın darbe girişimi sonrası 8 Ağustos’ta görüştüğü isimler listesindeki bir diğer isim ise Ulusal Demokrasi Vakfı’ndan (NED) Richard Kraemer. Türkiye’de adı sı ksık duyulan vakıflardan birisi. ABD gizli servisi CIA’ın arka bahçelerinden birisi olan vakıf, Türkiye’deki birçok muhalif basın yayın oganını fonluyor. Özellikle FETÖ’cü darbe girişiminin yaşandığı 2016 yılı başlangıcından itibaren bu fonu 6 kat artıran vakıf, Gezi olaylarında aktif rol alan STK’lara da para akıttığı iddia ediliyor.

FETÖ tetikçisi de listede

15 Temmuz’dan 1 gün önce ABD Savunma Bakanlığı’na giden Yurter Özcan, darbe girişiminden sonra da nefes kesen bir görüşme trafiğine imza attı. FARA belgelerine göre 3 Ağustos’ta dünyadaki tüm Yahudi teşkilatlarının “Çatı Örgütü” olan Bnai Brith’in Başkan Yardımcısı Dan Mariaschin ile görüşen Özcan, aynı gün ABD ile İsrail Devleti ilişkilerine yön veren Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi’ni (AIPAC) ziyaret etti. Özcan’ın 3 Ağustos temasları bununla da sınırlı kalmadı.

Beyaz Saray’a giden darbe girişimini önceden bildiği iddia edilen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Danışmanı Anna Adeola Makanju ile görüştü. Makanju’nun dikkat çeken özelliği ise eğitimini, dünyanın dört bir yanındaki renkli darbelerin mimarı George Soros’un bursu ile tamamlamış olması. CHP’lilerin 4 Ağustos’taki durağı da Türk kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim oldu. Özcan, FETÖ’nün ABD’deki ön tanıdık lobicilerinden birisi olan Michael Rubin ile görüştü. 15 Temmuz kalkışmasından yaklaşık 4 ay önce yazdığı bir yazıyla Türkiye’de darbe olabileceğini söyleyen Rubin, bunun bir analiz değil bazı kaynaklar tarafından kendisine aktarılmış bir istihbarat olduğunu söylemişti.

Hannah'la baş başa!

Özcan, 12 Ağustos’ta Demokrasileri Savunma Vakfı’na (FDD) ikinci ziyaretini yaptı. Özcan’ın sunduğu belgede görüştüğünü açıkladığı isim ise John Hannah. Birleşik Arap Emirlikleri ile yakın ilişkileri ile tanınan Hannah, Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in Ulusal Güvenlik Danışmanı olan John Hannah, 15 Temmuz’dan 1 ay önce Türkiye’de darbe girişimi olacağını yazmıştı.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Hiç yüzü kızarmıyorÖnceki Haber

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki:...

İşte bu bir ihanettir! Üç üniversite bakın nasıl bir skandala imza attı! BU SKANDALA KİM ‘DUR’ DİYECEK?Sonraki Haber

İşte bu bir ihanettir! Üç üniversite bak...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar