Çavuşoğlu'dan ABD'ye sert mesaj

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çavuşoğlu'dan ABD'ye sert mesaj
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD ile ilişkilerimiz kritik bir dönemden geçiyor. Ya ilişkileri normalleştirip, rayına oturtacağız ya da ilişkiler daha da kötüye gidecek." dedi.

Çavuşoğlu ile ilgili görsel sonucu

 

Bakan Çavuşoğlu, Münih'te devam eden 54. Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda yabancı basın mensupları ile bir araya geldi.

Washington yönetiminin, Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği destek nedeniyle Türkiye'nin ABD'ye güvenini kaybettiğini belirten Çavuşoğlu, "ABD ile ilişkilerimiz kritik bir dönemden geçiyor. Ya ilişkileri normalleştirip, rayına oturtacağız ya da ilişkiler daha da kötüye gidecek." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyaretinde, iki NATO müttefiki arasında anlaşmazlığa yol açan mevzulara işaret etmek için iki mekanizmanın kurulması konusunda tarafların mutabık kaldığını anımsattı.

"Bu mekanizmalardan birisi ikili konular üzerine" diyen Çavuşoğlu, burada özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu FETÖ ve ABD'de bulunan FETÖ elebaşı ile ilgili Ankara'nın Washington'dan beklentilerine odaklanılacağını dile getirdi.

Çavuşoğlu, ikinci mekanizma için "Suriye'deki durum ve onların bizim endişelerimizi nasıl karşılayacakları, 'nin Menbiç'i nasıl terk edeceği ve bunu birlikte nasıl koordine edeceğimiz, (Suriye'deki) bu şehir ve kasabaların kim tarafından nasıl yönetileceği, buraların güvenliğini kimin nasıl sağlayacağına ilişkin." ifadelerini kullandı.

Ankara ve Washington arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ABD'nin verdiği sözleri yerine getirmesine bağlı olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, "İkili ilişkilerimize bir şans daha verdiğimiz söylenebilir. Bizim açımızdan yanlış bir şey yapmadık. Türkiye'nin ikili ilişkileri gerçekten baltaladığını savunamazlar. Türkiye'nin ABD'ye düşmanca davrandığını söyleyemezler." diye konuştu.

Çavuşoğlu, yeni mekanizma kapsamında üst düzey Türk ve Amerikalı yetkililerin ilk çalışma grubu toplantılarını mart ayının ilk yarısında yapacaklarına işaret ederek Türkiye'nin bu toplantılarda ortaya koyulacak tutuma göre hareket edeceğini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD basınından Trump'a Afrin tepkisiÖnceki Haber

ABD basınından Trump'a Afrin tepkisi

Hollanda’dan Türkiye’yle ipleri koparacak hamleSonraki Haber

Hollanda’dan Türkiye’yle ipleri koparaca...

Yorum Yazın

MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar