Canan Kaftancıoğlu hakim karşısına çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında 5 ayrı suçtan 17 yıla kadar hapsi istenen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakim karşısına çıktı. Seçildiği günden bu yana binlerce kişiyi haksız yere işten çıkaran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kaftancıoğlu için adliyeye geldi.

Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu'na desteğe gitti

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi Canan Kaftancıoğlu'na destek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile  Sezgin Tanrıkulu, Muharrem Erkek'in aralarında bulunduğu CHP'li milletvekilleri, Altan Öymen ile çok sayıda vatandaş geldi. Kalabalık, duruşma salonunu da  doldurdu.

'HAKARET ETMEDİM'

Mahkeme başkanı Akın Gürlek, geçen celse savcının esas hakkındaki mütalaasını bildirdiğini belirterek önce katılanlara söz verdi. Katılanlar, Kaftancıoğlu'nun cezalandırılmasını talep etti. Daha sonra sanık Canan Kaftancıoğlu'na söz verildi.  Kaftancıoğlu, "Ben Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem. Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir" dedi. Kaftancıoğlu, son savunmasını yapıyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na destek vermek amacıyla CHP’li 80 il başkanı tarafından yayımlanan destek bildirisinde, “Kaftancıoğlu davası, soruşturmanın başlatılmasından, iddianamenin hazırlanmasına kadar baştan sona siyasi bir davadır. Bu dava ile yalnızca Kaftancıoğlu değil CHP yargılanmaktadır. Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan herkesi Çağlayan Adliyesi’nde buluşmaya davet ediyoruz. Asla yalnız yürümeyeceksin Canan Kaftancıoğlu!” denildi.

NEDEN YARGILANIYOR?

Canan Kaftancıoğlu, daha önce konu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından soruşturma izni verilen tweetlerden sadece "Tarihte bugün: Ermeni Soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz. 19.15'te Taksim'de" şeklindeki mesajı kabul etmemişti.

Kaftancıoğlu, "Bu paylaşım benim değildir. Fotoşop veya farklı bir şekilde oluşturulmuş olabilir" dedi. Soruşturma ve kovuşturma izni verilen diğer Twitter paylaşımlarının kendisine ait olduğunu kabul eden Kaftancıoğlu, "Bir kadın, bir hekim, bir insan hakları savunucusu ve siyasetçi olmam dolayısıyla paylaşımları eleştiri ve ifade özgürlüğü çerçevesinde yaptım. Paylaşımların suç olduğunu düşünmüyorum" demişti.

"KATİL DEVLET" TWEETİNİ KABUL ETTİ

"Katil Devlet hesap verecek sloganlarıyla kitle Taksim'e, Agos'a yürüyor" şeklindeki paylaşımı kabul eden Canan Kaftancıoğlu, bu mesaj için şu savunmayı yapmıştı: "Yapılan bir yürüyüş esnasında söylenen sloganların, yani mevcut bir durumun Twitter'da paylaşılmasından ibarettir. Bunun benzeri başkaca paylaşımlar vardır."

O TWEETİ DE KABUL ETTİ

15 Temmuz 2016 tarihinde "Tekbir getirerek boğaz kesilerek mi demokrasi mücadelesi verilir. İnandığınız Allah'ınız sizin de belanızı versin" şeklindeki paylaşımı kendisinin yaptığını kabul eden CHP'li Kaftancıoğlu, "Orada dini değerleri aşağılama gibi bir durum söz konusu değildir. İnançlı birinin asla böyle bir şeyi yapmayacağını ifade etmek istedim. Bela okumanın da suç olduğunu düşünmüyorum. İfade ettiğim gibi hakkımda kovuşturma ve soruşturma izni verilmiş olan Twitter paylaşımlarımın biri dışında hepsini ben yaptım. Canan Kaftancıoğlu kullanıcı isimli hesap bana aittir. Halen de kullanmaktayım" demişti.

ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Canan Kaftancıoğlu sadece devlete hakaret etmekle suçlanmıyor. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve annesi Tenzile Erdoğan'a da hakaretle suçlanıyor. Geçtiğimiz yılın başında görevini devralırken attığı tweetleri önce inkar eden sonra emniyet raporu ile kabul etmek zorunda kalan Canan Kaftancıoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şu sözlerle özür dilemişti:

"Gezi olaylarıyla ilgili her türlü paylaştığım her şeyin arkasındayım, bir şey hariç. En barışçıl olayın FETÖ'cü polisler tarafından nasıl püskürtüldüğünü ve bastırıldığını hepimiz biliyoruz. O zamanlar ben de herkes gibi bir sürü duvar paylaşımı ve yazılar paylaştım. Orada gözümden kaçmış bir şey var. Hepimiz insanız ve hata yapabiliriz. Ben de orada yaptığım hatayı özür dileyerek sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesine küfür olan bir duvar yazısını içeren görseli de paylaşmışım. Ben hiç kimsenin annesine bir şey dedirtmeyeceğim gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesine de bir şey dedirtmem. Bu sebeple kendisinden özür dilediğimi samimiyetimle belirtmek isterim"


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kürt çocuğu Kandil’de, Buldan’ın çocuğu tatildeÖnceki Haber

Kürt çocuğu Kandil’de, Buldan’ın çocuğu...

Başkan Erdoğan 'kapıları açarız' demişti! Avrupa Birliği'nden cevap geldiSonraki Haber

Başkan Erdoğan 'kapıları açarız' demişti...

Yorum Yazın

Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar