Bin 311 yıl hapis cezası istendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bin 311 yıl hapis cezası istendi
Baykal’a yönelik kaset kumpasında iddianame tamamlandı. Kumpaslarda 164 istihbaratçının görev aldığı, Erdoğan’ın ofisinin de FETÖ tarafından dinlendiği yer aldı

Deniz Baykal kaset kumpası ile ilgili görsel sonucu

 

 

FETÖ'nün CHP'nin eski genel başkanı  ile MHP'li eski milletvekillerine yönelik "kaset" kumpasına dair hazırlanan iddianamede 1 numaralı şüpheli  hakkında bin 311 yıl hapis istendi. İstihbarat Dairede kurulan "kamuflaj" büroda yapılan dinleme ve izlemelerde 164 istihbaratçı polisin görev aldığı belirtildi. İddianamede Deniz Baykal ile Nesrin Baytok'a ait evlere çilingir marifetiyle girilerek televizyon ve buat içlerine yerleştirilen dinleme ve izleme yapan böceklerin yerleştirildiği belirtildi. Görüntülerin ise kapı anahtarı kopyalanan Baytok'a ait evde 30 Nisan 2010'da elde edilerek internet üzerinden servis edildiği ifade edildi.
FETÖ'nün Türk siyasi hayatını örgütsel amaçları ve hedefleri doğrultusunda dizayn etmeye çalıştığı vurgulanan iddianamede, bu kapsamda Baykal ve MHP'lilere yönelik "kaset", Erdoğan'a yönelik "Böcek" ve 17-25 Aralık hükümete karşı darbe kumpaslarının tezgahlandığı kaydedildi. Bu operasyonların başarısızlığa uğraması üzerine örgütün,  darbe girişimiyle tüm demokratik sistemi hedef aldığı vurgulandı. Dinlemelerin yapıldığı dönemde İstihbarat Dairesi Başkanı olan 'ın evinde, FETÖ elebaşından övgü dolu sözler içeren bir mektubun ele geçirildiği belirtilen iddianamede, yine örgütün eski emniyet müdürleriyle ilgili durumu anlatan ve Gülen'e gönderildiği belirtilen ikinci bir mektuba daha yer verildi. İddianamede şüphelilerden 118'inin ByLock kullanıcısı olduğu ifade edildi.



TALİMAT ELEBAŞI GÜLEN'DEN
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Baykal ile MHP'li milletvekillerine kaset kumpasıkuran 171 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. Şüpheli listesinde 1 numara olarak gösterilen FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in kaset kumpas talimatlarını bizzat verdiği belirtildi. Şüpheliler arasında Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak, Ayhan Falakalı, Recep Güven, Coşgun Çakar, Gürsel Aktepe, Lokman Kırcılı,  gibi isimlerin olduğu belirlendi. İddianamede şüphelilerin 10 ikamet, 2 işyeri olmak üzere toplam 12ayrı adrese ses ve görüntü alabilen cihazlarla yerleştirdiği, teknik araçlarla izleme ve dinleme yaptıkları anlatıldı.



'AĞZINIZI SIKI TUTUN'
İddianamede Fatih Aydın'ın, "Deniz Baykal'a ait kaset internette yayımlandıktan sonra Ali Ağıllı yanımıza gelerek 'Bu konudan kimsenin bilgisi olmasın, bu faaliyetin bizim tarafımızdan yapıldığını kimsenin bilmemesi gerekiyor, ağzınızı sıkı tutun, sağda solda, serviste bu konuyu konuşmayın' dediği" şeklindeki ifadesine dikkat çekildi. Bu ifadenin de Baykal'a yönelik kaset kumpasının FETÖ mensubu Emniyet İstihbarat polisleri tarafından gerçekleştirildiğini ortaya koyduğu ifade edildi.
İddianamede FETÖ elebaşısı Gülen'e yazıldığı belirlenen bir mektuptaki listeye dikkat çekildi. "Muhterem Efendim" şeklinde başlayıp, "Arz ederim" diye biten mektupta, 17-25 Aralık hükümete karşı darbe teşebbüsü sonrası Emniyetteki FETÖ'cü tasfiyesine ilişkin raporlamanın yer aldığı görüldü.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Maliki uyardı: Felaket olacak, Türkiye çok ciddi!Önceki Haber

Maliki uyardı: Felaket olacak, Türkiye ç...

Kerkük’te herkes eli tetikte bekliyorSonraki Haber

Kerkük’te herkes eli tetikte bekliyor

Yorum Yazın

Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar