Barzani'nin işgal planı deşifre oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Barzani'nin işgal planı deşifre oldu!
ABD’nin sınırsız destek verdiği terör örgütü PYD DEAŞ bahanesiyle Tel Abyad, Aynel Arab ve Haseke’de oynadığı oyunu şimdi Barzani, Kerkük’te oynamak istiyor.

Barzani'nin işgal planı deşifre oldu!

 

Terör koridoru için referandum tarihinin yaklaştığı Irak’ın Kuzey’inde, Barzani -PKK- Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ittifakı Kerkük’te provokasyona hazırlanıyor. ABD destekli kumpas planına göre Musul ve Telafer’de PKK ve Peşmerge’ye teslim olan DEAŞ’lı teröristleri kullanarak daha önce benzeri, Tel Abyad, Aynel Arab ve Haseke’de yaşanan sızma operasyonu bahanesiyle Kerkük’e operasyon düzenlenecek. Peşmerge ve PKK, DEAŞ saldırısını bahane ederek Kerkük’ü işgal edecek.

 

Kerkük'te Türkmenlere saldırı

 

DEAŞ'LILAR İTİRAF ETTİ

Peşmerge ve PKK eliyle Suriye’ye taşınan ve ÖSO tarafından Ayn Dakne bölgesinde yakalanan 3 DEAŞ militanı, Peşmerge-PKK ittifakının elinde halen bin 300’den fazla DEAŞ’lı terörist olduğu bilgisini verdi. Kerkük provokasyonu için 60 ila 80 kişiden oluşan DEAŞlının kullanılacağı belirtiliyor. Telafer-İyaz bölgesinde PKK ve Peşmergeye teslim olan 600 DEAŞ militanı ile Musul’dan kaçarak Peşmergelere sığınan 700 DEAŞ militanından bir kısmının Kerkük’teki kumpas operasyonu için kullanılacağı öğrenildi.

 

HAVİCE VE SİNCAR’DAN KERKÜK’E GİRECEKLER

Kaynaklar DEAŞ’lı militanların Kerkük’e sevk edilmesinde akaryakıt ve hububat taşıyan araçların kullanılacağı bilgisini verdi. Havice ve Sincar’dan Kerkük kumpası için gönderilecek DEAŞ’lıların, sivil kıyafetlerle şehre gireceği ve sonrasında belirlenen noktalardan silah ve bomba teslimatı yapılacağı tahmin ediliyor.

İşgal planına göre Kerkük’e sızdırılan DEAŞ mensupları, 3-4 farklı noktadan emniyet birimleri ve resmi kurumlara yönelik saldırı başlatacak. PKK-KDP-KYP ittifakı, kısa süreli çatışmaları bahane ederek Süleymaniye ve Erbil’den 8 bin Peşmerge ile Sincar’dan 2 bin 500 kişilik PKK militanını Kerkük’e taşıyacak. Halen Peşmerge’nin Kerkük genelinde 14 bin silahlı milisi bulunuyor. DEAŞ kullanılarak gerçekleşecek provakasyonla Kerkük’teki PKK, KDP, KYB’ye bağlı militan sayısının 25 bin olması hedefleniyor.

 

Şİİ MİLİSLER KERKÜK'TE

Kerkük’te polis ve Peşmerge’nin tahrik amaçlı sivil bölgelere silah sıktığı yer yer bombalı saldırıların gerçekleştiği kent merkezinde tahrik dozu her geçen gün artıyor. Kerkük’te Barzani yönetiminden gelen açıklamalara paralel olarak gün içerisinde Haşdi Şabi ‘ye bağlı 2 binden fazla milis Bahu bölgesine sevk edildi. Bedir Tugayları ve 16 Tümen’e bağlı Şii milis grubu ağır silahlar eşliğinde Kerkük’e girdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan'a ABD başkanlarına uygulanan koruma .Önceki Haber

Erdoğan'a ABD başkanlarına uygulanan kor...

TSK'dan flaş açıklama: Kuzey Irak'a hava harekatı!Sonraki Haber

TSK'dan flaş açıklama: Kuzey Irak'a hava...

Yorum Yazın

Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar