Bakan Soylu Gara'ya giden HDP'li vekili açıkladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara'ya giden HDP'li vekilin Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı. Bakan Soylu, ''Türkiye ABD ve Rusya'yı dengeleyebilen ve Çin'i de bir tarafta tutabilen bir ülkedir.'' ifadelerinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Bakan Soylu, ''Türkiye ABD ve Rusya'yı dengeleyebilen ve Çin'i de bir tarafta tutabilen bir ülkedir.'' ifadelerinde bulundu.

Dilan Taşdemir ile ilgili görsel sonucu

GARA'YA GİDEN HDP'Lİ VEKİLİ AÇIKLADI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara'ya giden HDP'li vekilin Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmasında öne çıkan başlıklar:

SORU

TSK ilk kez Gara Bölgesine hem nitelik hem nicelik açısından bu denli büyük ilk kez bir harekat gerçekleştirdi. ilk olarak bölgenin terör örgütü için ne ifade ettiğini ve bu operasyonun Türkiye açısından önemini anlatmanızı isteyeceğim?

CEVAP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 21. asrın başıyla Türkiye kendisine bir yol çizdi. Dünya bu dönemde bir yönsüzlükle karşı karşı kaldı. Türkiye bu dönemde umut dolu bir yürüyüş yaparken, dünyadaki diğer coğrafyalara da örnek oluyor. Birinci Dünya Savaşı'nın en önemli nedenlerinden biri sömürge sisteminin sıkışmasıdır. Bundan sonra yine bir sıkışma yaşanması sonucu İkinci Dünya Savaşı meydana geldi. Dünya bir umutsuzluk girdabı içinde ve bu noktada sömürge sıkışmışlığın atlatılması gerekiyor. Problemin İslam ülkelerine ve Orta Doğu'ya ve maliyetine yıkmak istediler. Ancak bu noktada Avrupa ülkeleri kendi dengelerini kaybettiler.

TÜRKİYE BİR UMUT OLDU

21.asırda bunu iyi okuyan Recep Tayyip Erdoğan ve halkı geçmişte yaşanan olaylardan ders alarak altyapısını ciddi şekilde geliştirdi. Bu Libya'ya, Azerbaycan'a umut oldu. Türkiye'nin bugünkü ekonomik büyüklüğü bugünkü altyapımızın karşılığı değil. Batı Türkiye'yi bir girdaba sürüklemek istiyor ve bu çok sayıda değerleri yok ederek yapmak istiyor. Aramızdaki batı ve dünya ile fark şudur. Bizim dinimiz umutsuzluğu reddeder. Türkiye ve Anadolu bu kültürel çatışmalara karşı savaş veriyor ve batının bu umutsuzluğu yaymasına karşı direniyor.

TÜRKİYE'NİN BİR İSTASYON OLMASINI İSTEMİYORLAR

Türkiye'nin neden kapasitesi büyümesin? Neden kendi otomobili olmasın? Neden kendine ait savaş gemisi olmasın? Onlar İstanbul Havalimanımızın da olmasını istemediler. Çünkü onlar bizim bir istasyon olmamızı istemediler. Türkiye ABD ve Rusya'yı dengeleyebilen ve Çin'i de bir tarafta tutabilen bir ülkedir.

TÜRKİYE NASIL BÖYLE BİR DURUMA GELDİ?

Şimdi tek dertleri, biz kendi meselelerimizle uğraşırken, "Türkiye nasıl böyle bir duruma geldi?" diye telaş içerisindeler. Bugün biz sadece bir takım somut saldırılarla karşı karşıya değiliz. Manipülasyon, spekülasyonlarla da ciddi bir şekilde karşı karşıyayız. Tüm bunları yaşadığımızda karşı karşıya kaldığımız en ufak bir olayda, büyük bir karamsar tablo oluşturulmaya çalışılıyor.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN HİSSETTİRMEDEN POLİTİKALAR ÜRETTİ

Recep Tayyip Erdoğan yaşananları çok iyi okudu ve hissettirmeden politikalar üretti. Türkiye'nin bazı akademisyenleri, aydınları bazen batının gemisine biniyor. Bunun iki nedeni var. Kimisi ideolojik kimisi de hasetlik içinde. Dünyanın bu gelişmişliğine rağmen benim yakıştırmadığım bir şey var. Avrupa ülkeleri ciddi anlamda marjinal etki altındalar.

Türkiye devletiyle milletiyle hep bir bütün olup teröre karşı bir bütün olmuştur. Bazen uluslararası sistem Türkiye'nin boğazına çöküp hareket kabiliyetini daraltmıştır. Böyle bir durumda ufkunuz daralıyor, kabiliyet alanınız daralıyor. Emniyet ATAK helikopteri aldı. Bunları görmeden terörle mücadeleyi anlayamayız. Terörle mücadeleyle bir diğer nokta ise halk. Ülkenizin batısını geliştirdiğiniz gibi, doğusunu da geliştirmek durumundasınız. Bu durum terörle mücadele açısından büyük katkı sağlıyor. Doğu ve güney doğunun geri kalmışlık sendromunu ortadan kaldırıyorsunuz. Diyarbakır caddeleri Paris'ten Londra'ya benziyor. Biz böylece istismar alanlarını kapatıyoruz.

1960 DARBESİ YAPIYI BOZDU

Türkiye'nin yapısını esasında 1960 darbesi bozdu. 70-80 arasında buna müsaade etmediler. 80'de yeniden bir darbe dinamiğini devreye sokturlar. Türkiye tam düşünmeye başladı, ekonomi ve büyüme adımlarını atmak için çaba sarf ediyor, darbe oluyor. Darbe dinamiğinin esası milletin iradesini hiçe saymaktır. Ne zaman AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan bunu yemedi, meseleyi tersine döndürmüş oldu.

TÜRKİYE DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİ

Bu darbe dinamikleri kimin işine yaradı Türkiye'de? Benim işime yaramadı. Ekonomik ve mali olarak beni çökertti. Elimizdeki ne kadar koz varsa bunları verdik, bizi kendi içerimizde ulusal bir hale döndürdüler. Onun için bugün bunları görüp de, Başbakan'ın idam edildiğini görüp de, yüzde 8 binlik gecelik faizleri görüp de bugün bu devrimleri gerçekleştirmek kolay değil. Türkiye 21. yüzyılda devrim gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirmeye de devam edeceğiz.

ORADA OLDUĞUMUZ İÇİN TÜRKİYE'DE HUZUR VAR

Türkiye bir taraftan Fırat Kalkanı 2 bin, ikincisi Zeytin Dalı 2 bin kilometre ardından Barış Pınarı Harekatı 4 bin kilometre. Toplam 8 bin kilometre alan. Türkiye böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedeflediği konsepti gerçekleştirdi. Bu alanlara Türkiye'nin girilmesi istenmiyordu. ABD ve Avrupa bu alanlardan Türkiye'yi kısıtlayacaktı. Hareket alanının daraltacaklardı. Biz bugün oradayız. Orada olduğumuz için bugün Türkiye'de huzur var.

Merasim Sokak saldırısı, Reina katliamı... Siz sınırınızın ötesinde olmazsanız bunları 50 yıl sonra yine önünüze koyarlar.

HARİTA ÜZERİNDEN ANLATTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında haritadan terör örgütüne yönelik yapılan operasyonları anlattı.

Gara bir geçiş koridorudur. Sözde apollo akademisi buradadır. PKK'nın bütün akademileri bu bölgededir. Bu alan savunulması çok kolay bir alandır. Tepeleri çok olan bir alandır. Türkiye'deki terörist sayısı 300'ün altında. Bunlar kafalarını dahi çıkaramıyorlar. Terörist sayısı son 4 yılda yüzde 88 düştü. Gara'da biz PKK'nın kalbine girdik. Hedefimiz terör örgütünün yuvalarını imha etmektir.

 

TERÖRİST SAYISI SON 4 YILDA YÜZDE 88 DÜŞTÜ

Türkiye'deki terörist sayısı 300'ün altına indi. Türkiye'de girilmedik alan bırakmadık. Başlarını çıkartamıyorlar. Son 4 yılda terörist sayısı yüzde 88 azaldı. İçeride basmadık yer bırakmadık. Sadece teröristle değil, terörün finansmanıyla da uğraştık. Tamamiyle terörü finanse eden, lojistik destek sağlayan anlayışa da darbe vurduk.

GARA TERÖRİSTLERİN KALBİ

Gara'nın altında bir Lelikan suyu var. Bu suyun ötesi düzlüktür. Orada terörist olmaz. Bizim temel amacımız orada terör örgütünün yaşam alanlarını, lojistik alanlarını, eğitim alanlarını kaldırmak. Gara'da bunu yaptığınız andan itibaren kalbe girmişsiniz demektir. TSK'nın yaptığı operasyon tam olarak budur. Hedefimiz terör örgütünün yuvalarını imha etmek. Gara esas olarak oranın merkezi. O eğitim alanlarını bertaraf etmemiz, aktarım merkezlerinin kalbine girmemiz, terör örgütünün en büyük sıkıntısıdır.

GARA OPERASYONU PEK ÇOK KESİMİ RAHATSIZ ETTİ. TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELE VERİRKEN FARKLI KESİMLERDEN DESTEK ALIYOR MUSUNUZ?

Süleyman Soylu: İran ve Irak'ta toplam 3250 terörist bulunuyor. Bunlar PKK'nın uzun yıllardır asli kadrolu teröristleridir. Irak, Suriye ve İran'da 5000 civarı kadrolu terörist bulunuyor. Terör örgütü hangi alandaysa Türkiye orada oldu. Avrupa ve ABD'yi rahatsız eden bu. Oysa biz bugün öndeyiz. Biz orada olduğumuz için Türkiye'de şu an huzur var. ABD 15 Temmuz'da da yaptığı açıklamanın benzerini yaptı. Senin muhattabın NATO müttefikindir, terör örgütü değildir.

SORU: "Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu Millet ve Şehitlerimiz yüzümüze tükürsün" sözünü o anki duygusal durumdan dolayı mı söylediniz?

Süleyman Soylu: Benim bir ahdım vardı. Eren'i şehit edenleri mezarı başında asmak ahdımdı. Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Çekin sayın Cumhurbaşkanımızı bu sistemin arkasından. Bakın bize bir adım attırırlar mı? Hayatta attırmazlar. Çok büyük bir güçle mücadele ediyoruz. Karayılan'la ilgili verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Afrin olmazdı, diyorlardı ama oldu. Türkiye bir yandan terörle mücadele ediyor bir yandan da hastane, otoyol yapıyor. Bizi çekemeyenlerin esas çözemediği Türkiye'nin ortaya koyduğu bu dinamiktir.

ABD'NİN SKANDAL GARA AÇIKLAMASI

ABD'nin Gara açıklaması kabul edilemez. 15 Temmuz'da da aynısını yaptılar. Senin muhattabın NATO müttefikin olan Türkiye'nin söylediğidir. Bir terör örgütü değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız hemen cevabını verdi. Dışişleri'ne çağrıldı. Videolar ve fotoğraflar gösterilince hemen cevap alındı. Ama büyük devlet böyle yapmamalı. Burada elbetteki Avrupa'nın sessizliği ve Avrupa'nın bu konudaki meseleyi ilk önce izleyelim de son değerlendirelim tavrı da bir tara kaydedilmesi gereken bir tavır olmalıdır.

"GARA'DA DAHA İŞİMİZ BİTMEDİ"

Gara'da daha işimiz bitmedi. Metina'da ve Hakurk'ta ne yaptıysak Gara'da da aynısını yapacağız. Terör örgütünün kendisini idare ettiğini düşündüğü yer Kandil'dir. Terör örgütü ahlaksız bir yapıdadır. Terör örgütünün namussuz elebaşları 18 yaşındaki çocuklara tecavüz ettiği, onları alıp Mahmur'a görüterek terörist olarak eğitiyorlar.

Irak'ın, Suriye'nin bütünlüğüne saygılıyız. Ama oradan ülkemizi bölmek, paralamak için ellerinden gelenleri yapanlara da müsamaha gösteremeyiz. Bizim milletimizde borcumuzdur.

EREN'İ ŞEHİT EDENLERİ MEZARI BAŞINDA ASMAK AHDIMDI

Süleyman Soylu: Benim bir ahdım vardı. Eren'i şehit edenleri mezarı başında asmak ahdımdı. Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Çekin sayın Cumhurbaşkanımızı bu sistemin arkasından. Bakın bize bir adım attırırlar mı? Hayatta attırmazlar. Çok büyük bir güçle mücadele ediyoruz. Karayılan'la ilgili verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Afrin olmazdı, diyorlardı ama oldu. Türkiye bir yandan terörle mücadele ediyor bir yandan da hastane, otoyol yapıyor. Bizi çekemeyenlerin esas çözemediği Türkiye'nin ortaya koyduğu bu dinamiktir.

TERÖR SALDIRILARININ YÜZDE 60'I SINIR ÖTESİNDEN GERÇEKLEŞİYOR

Türkiye'deki terörist sayısı yüzde 88 nasıl azaldı? Bu sayede. İçerideki terör olayları azalınca bu sefer sınırdan taciz ateşleri açmaya başlıyorlar. Terör saldırılarınını yüzde 55'i 60'ı tam anlamıyla sınır ötesinden tacizlerle gerçekleşiyor. Türkiye'nin bunu artık dışarıya doğru kontrol altına alması gerekiyor.

GEÇEN YIL 248 TERÖR EYLEMİNİ ENGELLENDİ

Geçen yıl 248 terör eylemini engelledik. Yılbaşından bu yana da 21 terör eylemini engelledik. Yılbaşından bugüne kadar sadece 1 kişi örgüte katıldı. İkna ile beraber gelmelerini temin edebilmek için ailelere gidiyoruz, terör örgütüne katılım yüzde 91 azaldı.

HDP TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PARTİSİDİR

Terör örgütünün siyasi kolu gibi temsil edilen bir partiden söz ediyoruz. Hala Meclis'te. Bir milletvekili terör örgütüyle nasıl bu kadar kolay iletişim kuralabilir? Bunun hakkında görüşlerinizi merak ediyorum

HDP, terör örgütünün partisidir. Esas esir olan onlardır. Hepsi PKK'nın rehinesidir. Kişilikleri, kimlikleri esirdir. Ve zihnen kirletilmişlerdir. Şunu ifade edeyim. Burada bu evlatlarımızın şehadeti sonrası birçok yalan, dezenformasyon ve herkesi tahrik devreye girdi. Aynı istismarı evlatlarımızın ölümü üzerinden devam ettirmeye çalışıyorlar. Yaptığı yetmemiş, acıyı daha fazla arttırmaya çalışıyorlar.

BELÇİKA'DAN ARAYAN NUMARA KİMDİ?

Türkiye'de yayın yapan radyoların temsilcisi aradı. Belçika numaralı bir telefondan dediler ki 'Bombalıyorlar çıkın deyin ki TSK burayı bombalamasın.' Aileleri nasıl 5 yıl istismar etmişlerse ölümlerinde de istismar etmeye çalıştılar.

KILIÇDAROĞLU'NUN SKANDAL SÖZLERİ

Kemal Kılıçdaroğlu da devleti sorumlu tuttu. Bu evlatlarımız PKK tarafından kaçırıldı, katledildi. PKK'yı kınamadılar, sayın Cumhurbaşkanımızı suçladı.

Şehit aileleri ile bu süreçte hep görüştük. Sadece son 1 yılda 5 defa bakan yardımcım görüştü. Şehit ailelerine gazilere ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Sürekli ilgileniyoruz. İlgili birimlerimiz var. Hepsini tek tek tanıyorum. Yakından ilgileniyoruz. Evet dönem dönem, ne olursunuz bizi evlatlarımızla buluşturun dediklerinde zaman zaman dertlendik.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMENİN PERDE ARKASI

Bize gösterdikleri nezakette ben bir şey vardı diyemem. Biz ilk başta Sayın Kılıçdaroğlu'na gittik. Sayın Akar, orada operasyonla ilgili, neden bu operasyonun yapıldığını, Gara'nın en anlam ifade ettiğini yarım saat anlattı. Sonra söz bana geçti. Biraz önce anlattıklarımızı, terör örgütünün ne murad ettiğini anlattık. Ondan sonra da Kılıçdaroğlu'nun bir sorusu oldu. Bu bizi memnun etti. Ve ardından Sayın Akar, daha fazla sorunuz varsa biz cevaplamaya hazırız dedi.

BULDAN'IN YANINDAKİ KARAYILAN 18 YAŞINDAKİ KIZA TECAVÜZ ETMİŞ ADAM!

Ardından Cumhurbaşkanımızı suçluyor. Yarım saat önce ben sana durumu izah ettim. Ben kendimi aldatılmış hissediyorum. PKK'yı neden kınamadınız? Sayın Genel Başkan 'Evlatlarımızı evlerinden götürüp katlettiler' dedim. Sonra çıkıyor bu açıklamaları yapıyor. Sorumlu bulduğunuz Cumhurbaşkanı, sorumlu bulduğunuz, devlet, sorumlu bulduğunuz jandarma, polis, valisi sürekli şehitlerinin yanında. Selahattin Demirtaş için ağıtlar yakıyorsun, kahraman ilan ediyorsun, HDP ile Türkiye'nin geleceğini konuşuyorsun neden şehitlerimizin yanında durmuyorsunuz? Pervin Buldan'ın yanındaki teröristbaşı Murat Karayılan, 18 yaşındaki kıza tecavüz etmiş adam. Buna ses çıkarmıyorlar.

BÜYÜK TELAŞLARI VAR SİYASİ OLARAK SIKIŞTILAR

Bunun üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlama peşindeler. Beraber bayrak sallamayı, halay çekmeyi biliyorsunuz. HDP terör örgütüyla bağlantı içerisinde. Bağımız yok diyor ama daha önce kendisi defalarca ifade etti. Büyük telaşları var. Siyasi sıkışmışlık içindeler. Selahattin Demirtaş'ın kardeşi kim? Nurettin. Nurettin nerede? PKK'nın üst düzey yönetim kadrosunda. Bunların işleri güçleri istismar. Ne zaman ceza alacağını gördü, soluğu PKK'da aldı Nurettin Demirtaş. ABD'ye ve Avrupa'ya baksak PYD ile PKK arasında da bağ yok. Bunlara göre PYD terör örgütü değil.

GARA'YA GİDEN HDP'Lİ VEKİL KİM?

Anneler niye Diyarbakır HDP İl Binası'nın önünde oturuyor? Çocuklar oradan dağa gönderiliyor. Esenyurt'ta, Batman'da Aydın'da neden o resimler çıktı? Sadece gençlerin olduğu odalarda bu fotoğraflar var.

2017 yılında terör örgütüne katılan bir kişi bundan yaklaşık kısa bir süre önce bizim iknamız sonucu Türkiye'ye teslim oldu. Ailesinin de katkısı oldu. Bunlar geldikleri zaman, terör örgütünün en büyük korkusu bunlarla yapmış olduğumuz mülakatlardır. Bu mülakatların içerisinde, tespit ettiğimiz bir süreç oluştu. 2017 yılında bu ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe'ye geliyor. 2017'nin başında sosyal medyadan sosyal medyadan tanıştığı birinin kendisini ikna etmesiyle terör örgütüne katılmayı kabul ediyor. Ardından hemen kendisine hemen bir telefon numarası veriliyor. Kendisine verilen telefon numarası veriliyor O da Siirt eski Milletvekili Hatice Kocaman. Onun yol göstermesiyle beraber terör örgütüne katılıyor.

Bazen Gara'ya bazen Mahmur'a gidiyor. En nihayetinde Gara'ya gidiyor. Ve ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki bunu tanıdın mı diyor. HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir var. Terör örgütünün Kandil için kod adı Avrupa'dır. Son dönemde orası için bu ifadeyi kullanıyorlar.

Kaynak:haber 7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP lideri Devlet Bahçeli'den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek sözlerÖnceki Haber

MHP lideri Devlet Bahçeli'den CHP Genel...

Bakan Soylu Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi: Neden şehitlerimizin yanında durmuyorsunuz?Sonraki Haber

Bakan Soylu Kılıçdaroğlu'na tepki göster...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar