murat kurum
murat kurum

AYM Üyesi Engin Yıldırım, eşcinsel din dersi öğretmeninin göreve devam etmesini istedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AYM Üyesi Engin Yıldırım, eşcinsel din dersi öğretmeninin göreve devam etmesini istedi
Sosyal medya platformundan paylaştığı ‘Işıklar yanıyor’ mesajıyla tepki çeken AYM Üyesi Engin Yıldırım’ın AYM’de aldığı kararlar merak konusu oldu. AYM’nin 2018’de cinsel kimliği nedeniyle meslekten atılan din dersi öğretmeninin başvurusuna üyelerin çoğunluğu ayrımcılık yapılmadığı yönünde oy verirken Yıldırım ise, karşı oy yazısı yazarak bu karara karşı çıktı. Eşcinsel din dersi öğretmeninin göreve devam etmesi gerektiği yönünde karşı oy kullandı.

Yıldırım’ın ilk vukuatı değil! Sicili kabarık

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medya platformu Twitter'dan AYM binasının fotoğrafını paylaşarak "Işıklar yanıyor!" yazması siyaset camiasından ve halktan darbeyi çağrıştırdığı için tepki topladı. Yıldırım gelen tepkilerin üzerine paylaşımını silerek hesabını korumaya aldı. Yıldırım'ın bu tavrının ardından gözler AYM'de aldığı kararlara döndü.

ENGİN YILDIRIM KARŞI OY VERDİ

Yıldırım'ın AYM'de aldığı kararlardan en dikkat çekicisi 2018'de AYM'nin eşcinsel olduğu için meslekten atılan din dersi öğretmeninin başvurusuna verdiği karardı. AYM üyelerinin çoğunluğu bu başvuruya "ayrımcılık yapılmadığı" yönünde karar alırken Yıldırım ve Muammer Topal karara, Anayasa'ya aykırı olduğunu belirttikleri bir yazı yazarak karşı oy kullandı. Yıldırım, eşcinsel kimlikli bir öğretmenin din dersi vermesini istedi.

"DEVLETİN RESMİ CİNSEL YÖNELİMİ YOKTUR" DEDİ

Yıldırım, karşı oy yazısında "Anayasa'da devletin resmi cinsel yönelimi yoktur ve devlet tüm cinsiyetler, cinsel kimlikler, cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimler karşısında eşit ve tarafsız kalmalıdır. Anayasa'da devletin resmi cinsel yönelimi yoktur ve devlet tüm cinsiyetler, cinsel kimlikler, cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimler karşısında eşit ve tarafsız kalmalıdır. Cinsel yönelim ayrımcılığı kimi hayatların daha az saygıya ve haysiyete sahip olduğunun kabulü anlamına gelip LGBTİ+'lerin eşit fırsat ve haysiyetle toplumsal yaşama katılmalarının engellenmesi sonucunu doğurmaktadır" dedi.

Devlet sırrını ifşayı serbest kıldı

Son dönemde verdiği skandal kararlarla tepkilerin odağında yer alan Anayasa Mahkemesi’nin vesayet özlemiyle yanıp tutuşan üyelerinden Engin Yıldırım’ın skandal sicilini gözler önüne seriyoruz. Darbe artığı Yıldırım, 25 Ekim 2019’da MİT Tır’ları ihanetine getirilen yayın yasağına karşı çıktı. Yıldırım, “Basın hürdür, sansür edilemez” anayasa hükmünün arkasına sığınarak, ülkede her türlü devlet sırrını ifşa etmeyi serbest hale getiren karara imza attı.

AYM, 26 Aralık 2019’da teröristleri aklayan Wikipedia’ya yönelik erişim engelini kaldırdı. Engin Yıldırım’ın ihlal kararının gerekçesinde ise şöyle denildi: “Wikipedia’nın kapalı tutulmasını haklı gösteren vahim bir içerik yoktur.” AYM, 26 Mart 2020’de ise “Katil, hırsız AKP” yazılı pankartı açan, Başkan Erdoğan ve AK Parti’ye hakaret eden ÖDP’lilere sahip çıktı. Darbe aşığı Yıldırım, “katil” ve “hırsız” ifadesini ifade özgürlüğü kapsamında kabul etti.

Sapkın ve terörsevici

Yüksek Mahkeme, 20 Şubat 2018’de eşcinsel sapkın ilişkide bulunan askerlerin TSK’dan atılmasını öngören kanun hükmünü Anayasa’ya aykırı bulmadı. AYM’nin o dönem başkanvekili olan Engin Yıldırım ise karara şerh koyarak, şunları söyledi: “Bu ne devleti ne de başkalarını ilgilendirir. Bu kişiler farklı cinsel yönelimlerinden dolayı diğer insanlardan daha mı az değerlidir, haysiyet sahibidir?” AYM, 26 Temmuz 2019’da ise, “Barış bildirisi” adı verilen terör örgütü propagandası için “ifade özgürlüğü” değerlendirmesinde bulundu. Devleti katliam yapmakla suçlayan akademisyenler “suçsuzdur” diyen 8 üyeden biri de Engin Yıldırım oldu.

AYM'de hukuk kariyeri olmayan tek üye: Engin Yıldırım

Sosyal medyadan paylaştığı 'Işıklar yanıyor' mesajıyla tepki toplayan AYM üyesi Engin Yıldırım'ın akademik kariyeri dikkat çekti. Lisans ve yüksek lisansında hukuk okumayan Engin Yıldırım, şaşırtıcı bir şekilde Anayasa Mahkemesi üyeleri arasında yer aldı. AYM'de hukuk mezunu olmasa da tüm üyeler Sayıştay ya da Danıştay gibi kurumlarda çalışmış durumda. Yani çoğunun hukuk kariyeri var. Yıldırım ise böyle bir kamu kurumunda da çalışmamış... İktisat profesörü olan Yıldırım; İktisat, Endüstriyel ilişkiler, Ekonomi ve Sosyal İlişkiler, İktisadı ve İdari Bilimler eğitimleri almış.

Kaynak:Sabah


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bartınlı Fatma nine 95 yaşında koronavirüse meydan okudu: Biz de şaşkınızÖnceki Haber

Bartınlı Fatma nine 95 yaşında koronavir...

Sürpriz gelişme: Sisi yönetiminden Mısır medyasına 'Türkiye ve Erdoğan' tavsiyesiSonraki Haber

Sürpriz gelişme: Sisi yönetiminden Mısır...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar