murat kurum
murat kurum

Akustik Panel

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akustik Panel
Duyulan sesin kalitesini arttırmak için kullanılan akustik panel nedir? Akustik panel kullanım alanları nelerdir? Akustik paneller sesin kalitesinin önemsendiği iç mekanlarda tavan ve duvar yüzeylerinde kullanılır.

Dekorasyona da büyük katkısı olan akustik kumaş paneller sıklıkla konferans salonlarında, otellerde, stüdyolarda, sinema ve gösteri salonlarında tercih edilir. Kumaş kaplı panellerin iç dolgusu camyünü dış kaplaması akustik kumaştır. Arka yüzü cam tülü kaplıdır. Kenarları sertleştirilmiş akustik paneller uzun süreli kullanım için ideal malzemelerdir. Bir ses emici malzeme veya levhanın sesi emme derecesi yaygın olarak NRC değeri ile ifade edilir. Bu sayı ne kadar yüksekse ses emiciliği o kadar iyi olur. Yankı yalıtımında kullanımı sağlanan akustik paneller kullanımı sağlanan alana bağlı olarak bir çok çeşitte üretimi gerçekleştirilmektedir. Kumaş kaplı panel yüzeyinde kullanılan kumaş ve içeriğindeki malzemeler sebebiyle uzun süreli kullanıma dayanıklı akustik panellerdir. Akustik Panel modelleri masalar arası seslerini geçişini engellemek adına masa seperatörü, alanlar arası ses geçişlerine engel olmak adına akustik paravanlar, duvarlardaki yankıyı engellemek adına akustik duvar panelleri, tavanlardan geri dönen yankı problemlerini engellemek içinse baflle, asma tavan panelleri kullanımı sağlanmaktadır.

Tavanlarda dik yapıda duran panellere akustik baffle panel ismi verilmektedir, tavanlarda yatay askı aparatları ile kullanımı sağlanan panellere ise yüzer tavan panelleri olarak adlandırılmaktadır. Paneller aynı zamanda dekoratif görünüm oluşturması ve yankı emilimi sağlaması adına akustik telefon görüşme kabinlerinin iç kısmına, dış kısmına da uygulanması sağlanmaktadır. Duvarlarınızda dekoratif görünüm elde edebileceğiniz akustik paneller oval, üçgen, kare, dikdörtgen, beşgen, altıgen, üç boyutlu seçeneklerde de üretimi gerçekleştirilmektedir. Yankı yalıtımında büyük katkı sunan akustik paneller yalnızca dekoratif görünüm oluşturabilmesi adına piyasada muadil olarak akustik emilim değeri çok düşük olan içerisinde taş yünü dış katmanında sıradan kumaşların kullanımı sağlanarak üretilebilmektedir fakat doğru bir yalıtım elde edebilmek adına iç katmanında akustik süngerlerin dış katmanında ise akustik kumaşların kullanımı sağlanması gerekmektedir. Turkish Acoustic tarafından üretimi gerçekleştirilen Akustik Panel modelleri için yapılan akustik yalıtım testleri, alev ilerletmezlik testleri ve daha bir çok test sonuçları sertifikalar web sitesi üzerinde yer almaktadır. 3D akustik kumaş kaplı panel, ortam akustiğini sağlarken dekoratif bir görünüm kazandırmak için kullanılabilecek ürünlerden biridir. 3d akustik kumaş kaplı panelleri akustik projelendirme ve tasarım uygulamalarında tercih edebilirsiniz.

3D duvar paneli içerik olarak ana malzeme diğer Akustik Panel modellerimiz ile aynı değerlere sahiptir. Duvarlarınıza uygulayabileceğiniz dekoratif, renkli ve model seçeneği olan yankı, ses karışıklığı, eko gibi problemleri gidermede akustik mekanlarda kullanılabilecek en iyi ürünlerdendir. Bunun gibi birçok yankı yalıtımı ses geçişlerine engel olmak adına kullanacağınız materyaller hakkında daha detaylı bilgi edinmek adına Turkish Acoustic web sitelerini ziyaret ederek ürün çeşitleri alanınızda en uygun ürün hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

 

Kaynak:akgazete

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnsanlar üzerinde çip denemeleri: Tweet attılar, e-posta yolladılarÖnceki Haber

İnsanlar üzerinde çip denemeleri: Tweet...

Yetkili isim canlı yayında açıkladı! Toplam büyüklük 782 milyar TL'ye ulaştı!Sonraki Haber

Yetkili isim canlı yayında açıkladı! Top...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar