murat kurum
murat kurum

Akit, Yenimahalle’deki CHP tipi kadrolaşmayı ifşa ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akit, Yenimahalle’deki CHP tipi kadrolaşmayı ifşa ediyor
Seçimlerden önce “Babamın oğlu olsa işe almayın” diyerek şov yapan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP, ele geçirdiği belediyelerdeki makamları eş-dost ve akrabalarına peşkeş çekiyor. Böbrek ticareti skandalı ve taciz rezaletiyle çalkalanan CHP’li Yenimahalle Belediyesi’ndeki kadrolaşma, “Bu kadarına da pes” dedirtti. Belediyeyi arpalığa çeviren CHP’li yöneticilerin 300’den fazla akraba ve yakınını ballı koltuklara oturttuğu öğrenildi. İşte o torpilli kadrolaşmadan bazıları...

Akit, Yenimahalle’deki CHP tipi kadrolaşmayı ifşa ediyor

Partide adam kayırmaya müsaade etmem diyerek şov yapan Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, ele geçirdiği belediyelerdeki makamları eş-dost ve akrabalarına peşkeş çekiyor. Böbrek ticareti skandalı ve taciz rezaletiyle çalkalanan CHP’li Ankara Yenimahalle Belediyesi’nden gelen bilgiler kadrolaşmanın bu kadarına pes dedirtti. Başta Belediye Başkanı Fethi Yaşar olmak üzere çok sayıda yöneticinin akrabalarını işe alarak CHP’li Yenimahalle Belediyesi’ni sülale çiftliğine çevirdikleri ortaya çıktı. CHP’li belediyeyi nepotizm bataklığına saplayan ve “Balık baştan kokar” dedirten torpilli kadrolaşmadan bazıları şöyle: Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ablasının kızı Füsun Yorulmaz, İşletme ve İştirakler Müdürü koltuğunda oturuyor. Sınav sistemi engelini aşmak için istisnai memurluk kadrosuyla ‘Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanan ve 10 yıl hizmet süre şartını sağlamadan usulsüz şekilde Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanan Erhan Aras ise Başkan Fethi Yaşar’ın oğlu Bülent Yaşar’ın eşi Merve Yaşar’ın kardeşi oluyor.

Ballı koltuklar

CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin bir diğer Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran’ın yeğeni Cebrail Küçük, Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevini yürütüyor. Eski Belediye Başkan Yardımcısı Behiç Başer Bal’ın öz kardeşi Levent Bal ise belediye iştiraki YE-PA’da çalışıyor. Belediyeden yeni emekli olan ve halihazırda DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanlığı görevini yürüten Turan Kütükbaş ise Behiç Başer Bal’ın bacanağı oluyor.

Ayrıca, Bal’ın amcasının kızıyla evli olan Bülent Özyaman da bir dönem akraba kontenjanıyla belediyede çalıştı. Adına kurulan düzmece şirketlerin ardından eşinden ve işinden ayrıldı. Muhtarlık İşleri Müdürü Zübeyit Yücel’in kızı Zeynep Küçük ile eşi Mikail Küçük ise, belediyeye ait Mali Hizmetler biriminde görevli. Yücel’in damadı Yenimahalle Belediyesi Mali İşler Müdür Yardımcısı Mikail Küçük, Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran’ın yeğeni, Park ve Bahçeler Müdürü Cebrail Küçük’ün de kardeşi oluyor.

Tacizcinin eşine de iş

Akit’in deşifre ettiği ve “Çocuğa yönelik cinsel taciz” suçlamasıyla yargılanan Yenimahalle Belediyesi Merkez Zabıta Karakolu Amiri Nusret Çetin’in eşi Nurgül Çetin, Serhat YENİMEK Kurs Merkezi’nde sorumlu müdür yardımcısı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tuğba Ejder’in kız kardeşi Sibel Göktaş ise ablasının emri altında çalışıyor. Aynı şekilde eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Memnune Uzun’un da kızı Ezgi Uzun’u çalıştığı birimde işe almıştı. Uzun’un akrabası Nursen Taşkın Uzun da Kültür müdürlüğünde koordinatör olarak çalışıyor.

Yenimahalle Belediyesi CHP  Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Görkem Akkaplan’ın  eşi Deniz Irmak Akkaplan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde, kardeşi Mert Akkaplan da Ye-Pa’da çalışanları arasında yer alıyor. Akkaplan’ın Teyzesi Yıldız Özcan Kocakanat ise Disk’e bağlı Tüm-Bel-Sen’in temciliğini yürütüyor. CHP’li Yenimahalle Belediyesi’ne akraba kontenjanından kapak atan 300’den fazla çalışanın olduğu ve ballı koltuklarda oturduğu iddia ediliyor.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İskoçya, 2023 sonunda bağımsızlık referandumuna gidecekÖnceki Haber

İskoçya, 2023 sonunda bağımsızlık refera...

Taliban'a açık açık soruldu: Erdoğan'ı nasıl değerlendiriyorsunuz?Sonraki Haber

Taliban'a açık açık soruldu: Erdoğan'ı n...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar