murat kurum
murat kurum

AK Partili Tevfik Göksu'dan CHP'li İBB'ye tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili Tevfik Göksu'dan CHP'li İBB'ye tepki
İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB yönetiminin çok tartışılan Şeb-i Arus töreniyle ilgili, "İBB yönetimi, ilk fırsatta Şeb-i Arus törenlerinin 747 yıllık geleneğini tahrif ederek yüz yıllık kâbusu hortlatmışlardır." ifadelerini kullandı.

AK Partili Tevfik Göksu'dan CHP'li İBB'ye tepki

İBB Meclisi’nin 2021 yılı ilk toplantısında CHP zihniyetinin ‘yasakçı’ olduğunu vurgulayan İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, CHP’nin yasaklarını ve uyguladığını mobbingleri anlattı. Göksu, CHP’nin Melen projesine karşı çıkması, deprem bütçesini düşürmesi, su zammı ve işçi kayırma olaylarına değindi.

CHP'nin başörtülülere hakareti

Göksu, İSMEK’te başörtülü kadınlara yapılan hakaretlere ve işten çıkarmalara da değinerek şu ifadeleri kullandı:

“CHP’nin şimdilerde özgürlük havarisi kesildiğine bakmayın. Geçmişte “ikna odaları” adı altında, genç kızlarımıza baskı yaptılar, mobbing uyguladılar, başlarını açmak için zorladılar. Açmayanları okullarından attılar. Bugün atanan rektörleri siyasî olmakla suçlayanlar bilsinler ki, bu CHP var ya bu CHP... İkna odalarının mucidi Nur Serter’i, milletvekili, tarihin en büyük yasakçısı eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ü CHP Genel Başkan danışmanı... Üniversitesinin kapısında bekleyip başörtülü kızları içeri almayan Mustafa Akaydın’ı Belediye Başkanı yaptı. Şimdi görüyoruz ki yıllar geçmesine rağmen değişmediler. İBB’de fırsatını bulur bulmaz, İSMEK’te yine aynı şeyi yaptılar. CHP’li yöneticiler, İSMEK’te başörtülü kadınlara hakaret ettiler, mobbing yaptılar, işten çıkardılar.”

 

İBB Şeb-i Arus töreninde kabusu hortlattı

İBB’nin Şeb-i Arus töreninde Kur'an-ı Kerim'i Türkçe okutmasını hatırlatan Göksu, şu ifadeleri kullandı:

“Geçmişte, ezanı ve Kur’an’ı zorla aslından koparmaya çalışmışlar, buna direnenlere ise her türlü zulmü reva görmüşlerdir. Bugün de aynı zihniyetin ete kemiğe bürünmüş hali olan İBB yönetimi, ilk fırsatta Şeb-i Arus törenlerinin 747 yıllık geleneğini tahrif ederek yüz yıllık kâbusu hortlatmışlardır. Niçin hortlamak kavramını kullanıyorum? Çünkü hortlamak, geçmişteki korkuların yeniden ortaya çıkmasıdır. Bu milletin hafızasında CHP’ye dair onarılmaz acılar ve silinmez korkular vardır. Bu milletin hafızasında camilerin ahır yapılması korkusu vardır. Bu milletin hafızasında ezanın yasaklanması korkusu vardır. Bu milletin hafızasında kılık kıyafetinden dolayı insanların idam edilme korkusu vardır. Bu milletin hafızasında ‘İstiklâl Mahkemeleri’ korkusu vardır. Bu milletin hafızasında üniversite kapılarında başörtüsünden dolayı tahkir edilmek ve okullarından atılmak vardır. Bunları çoğaltabiliriz... İşte İBB’nin, sanki fırsatını kolluyormuşçasına; Şeb-i Arus törenlerinde yaptığı sakil uygulama, CHP’ye dair bu korku ve endişeleri milletin belleğinde geri getirmiştir. Tepkiler üzerine konuyu Arapça-Türkçe meselesine getirmeye çalışmışlardır. Oysa, Cemil Meriç’in ifadesiyle ezan, ‘Tüm dünyada Müslüman veya Müslüman olmayan herkesin anlayabildiği, İslâmca bir çağrıdır.’ Şimdi İBB yönetimi, CHP dogmatizminden gelen bu uygulamayı kabul etmiyorsa, hata yaptık diyorsa, bir an önce sorumlular hakkında gereğini yapmalıdır.”

 

Tevfik Göksu İBB Yönetimine sert yüklendi

İBB Meclisi’nde konuşan ve CHP’yi ‘beceriksiz’, ‘takiyyeci’ ve ‘partizan’ olmakla suçlayan İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, CHP’nin Melen projesine karşı çıkması, deprem bütçesini düşürmesi, su zammı ve işçi kayırma olaylarına değindi.

Göksu, “Bugün İstanbul’un günlük suyunun yaklaşık yüzde 50’sini karşılayan Melen Projesi için ‘Melen Projesi’nin bugün İstanbul’a faydası yok’ demekten daha büyük çarpıtma, daha büyük bir iftira olabilir mi?” dedi ve “Her yerde ve her zeminde “deprem İstanbul’un en hayati sorunudur, hepimiz bunun için çalışmalıyız” deyip, sonra deprem bütçesini yüzde 75 düşürmekten daha büyük beceriksizlik ve takiye olabilir mi? Takiyyeciliğe bir örnek daha verecek olursak. Partizanlığa karşı olduğunuzu söyleyeceksiniz. ‘16 Milyonu kucaklayacağım’ diyeceksiniz. Ardından kalkıp İBB'ye ne kadar CHP'li varsa doldurup, partizanlığın kitabını yazacaksınız. Seçimden önce İstanbul’da suyun pahalı olduğunu ileri sürüp “suyu ucuzlatacağım” deyip, sürekli olarak meclise su zammı teklifi getirmenin sizin dilinizde karşılığı nedir? Halkımızın dilinde bunun mutlaka bir karşılığı vardır” ifadelerini kullandı.

 

CHP İstanbul'a zarar veriyor

CHP’nin yanlış yönetim politikasıyla İstanbul’a büyük zarar verdiğini belirten Göksu, “CHP’nin kurumsal DNA’sında; dogmatiklik, yasakçılık, kibir, ötekileştirme, takiye ve beceriksizlik vardır. CHP’nin genetiğindeki bu özelliklerin İstanbul’a yansıması ise yönetim kuraklığı ve bereketsizlik olmuştur” dedi.

Gençlere uyarı: CHP zihniyetini iyi tanıyın

Göksu, CHP zihniyetinin gençlerin ümitlerini kırdığını belirterek, “Gençlik, kısır siyasi çekişme istemez. Gençlik, hayat tarzları üzerinden kimlik siyaseti istemez. Ötekileştirme istemez. Yaşam tarzı dayatması istemez. Gençlik, siyasetten ekstra bir yardım da istemez. İstedikleri sadece fırsattır, iyimserliktir, umuttur. Dünyaya açık olmak ama kendi olarak da kalabilmek ister. Özgürlük ister. Kendilerine inanılmasını ister. En çok da ‘kendilerine doğruların söylenmesini isterler. CHP’li belediye, gençlere sadece ‘reklam’ metni okur, gerçekleri saklamak için takiye yapar. Yapmadığına ‘yaptım’ der. Yaptığına da ‘yapmadım’ der. Bundan daha ümit kırıcı bir şey olabilir mi? O yüzden sevgili gençler, bu ülkenin yakın siyasi tarihini iyi okuyun. CHP zihniyetini iyi tanıyın” diye konuştu.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a sert tepki: Haddini bileceksinÖnceki Haber

Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a sert tepki:...

Üçlü zirve sona erdi! İşte görüşmeden çıkan sonuçSonraki Haber

Üçlü zirve sona erdi! İşte görüşmeden çı...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar