ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Türkiye ile Rusya arasında yeniden başlayan “yakınlaşma”dan rahatsız olduklarını itiraf etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Türkiye ile Rusya arasında yeniden başlayan “yakınlaşma”dan rahatsız olduklarını itiraf etti
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ile Rusya arasında son dönemde yeniden başlayan “yakınlaşma”dan rahatsız olduklarını ilk kez açıkça itiraf etti.

 

Haberi, Tillerson’un Rusya yaptırımları kararının alındığı Senato görüşmeleri sırasındaki açıklamalarına atfen Tass ajansı aktardı.

 

Tiilerson konuşmasının devamında Türkiye ile ilişkilerin hem ABD, hem de Avrıupa ve NATO için “son derece önemli” olduğunun altını çizdi. ABD’li bakan, Suriye’de askeri planların uygulanması konusunda Türkiye ile görüş farklılıkları olduğunu ancak tüm sorunların yüksek düzeyde tartışılmaya devam edildiğini vurguladı.

 

Rex Tillerson, daha önce ABD dışişleri bakanı adayı olarak Senato’da konuşurken, ABD'nin bölgedeki zayıflığı nedeniyle oluşan Türk-Rus ortaklığının kalıcı olmadığını söylemişti.

 

Tillerson, Rusya, Türkiye ve Suriye arasındaki temaslara atıfla ABD'nin Ortadoğu'da yeniden aktif olması için neler yapılması gerektiği şeklindeki soru üzerine, geleneksel müttefiklerle yeniden çalışılması gerektiğini, ABD'nin rolünün zayıflığı nedeniyle Türkiye'nin Rusya'ya döndüğünü, ancak Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkinin kalıcı bir ortaklık olmadığını savunmuştu.

 

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson,  dünkü demecinde ülkenin Avrupa, Asya ve Ortadoğu’daki müttefiklerinin Rusya’yla ilişkileri iyileştirmelerini talep ettiğini belirtti. Senato'da konuşan Tillerson, "Avrupa, Ortadoğu, Güneydoğu Asya'da küçük ve büyük tüm müttefik ve partnerlerimiz, ‘Lütfen, Rusya'yla ilişkilerle meşgul olun, ilişkiler iyileşmeli' diyor" dedi. 

 

Sputnik'e göre Tillerson, "Onlar, bu ilişkilerin kötüleşmesinin hiç şüphesiz kendilerinin durumunu da kötüleştirdiğinden emin" diye konuştu.  

 

"Rusya ile ilişkilerimiz benzeri görülmemiş seviyede düşük ve kötüleşmeye devam ediyor. Amacımız bu ilişkileri stabilize etmek" diyen Tillerson, Moskova'yla ilişkileri canlandırmanın ABD'nin çıkarına olduğunu kaydetti. Tillerson, "Rusya ile iyi ilişkiler kurmanın mümkün olup olmadığını anlamak için bir çalışma içinde olduklarını" aktardı.

 

Tillerson, Moskova'yla diyalog kanallarının kesilmesini istemediğini belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TSK'da devrim gibi değişiklik .Önceki Haber

TSK'da devrim gibi değişiklik .

Savunma sanayi için bilim insanı yetiştirilecekSonraki Haber

Savunma sanayi için bilim insanı yetişti...

Yorum Yazın

Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar