15 Temmuz’a tiyatro diyen vatan hainidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 Temmuz’a tiyatro diyen vatan hainidir
15 Temmuz darbe gecesinde 249 şehit, 2 bin 193 kişi de gazi oldu. Gaziler arasında henüz kimsenin tanımadığı pek çok kahraman var. İşte o gazilerle buluşup o ihanet gecesini dinledik. Ankaralı gaziler, 15 Temmuz’ün yıl dönümünde en çok o geceki ihaneti gizlemeye çalışanlara öfkeli.

15 Temmuz’a tiyatro diyen vatan hainidir

 

48 Yaşında 15 Temmuz Gazisi olan Ahmet Arık, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, kendisinde o günün etkisinin devam ettiğini söyledi. Darbe girişimini anlar anlamaz meydanlara çıktığını ve yanına hiçbir silah almadığını söyleyen Arık, “O gece yanımıza aldığımız tek silahımız bayrağımızdı. Türk milletinin kutsal emaneti bayrağı alarak o gece meydanlara indik. Bu alçaklar, hainler memleketimizi ele geçirmek için planlar ve hesaplar yapmışlar ama bir şeyin hesabını yapmamışlar. Onlar, bu yüce milletin kahramanlarını unutmuşlar” dedi.

VÜCUDUMDA SAYISIZ ŞARAPNEL PARÇASI VAR

15 Temmuz gecesi Genelkurmay’ın önünde ayağından vurulduğunu söyleyen Arık, “İlk olarak Akay Hastanesine götürüldüm. Orada iki ameliyat oldum. 4 gün sonra ise Atatürk Araştırma Hastanesi’nde 2 operasyon daha geçirdim. Daha sonra tedaviye evde devam edildi. 75 seans fizik tedavi aldım. Diz kapağımda şarapnel parçaları bulunuyor. Diz kapağımın değişmesi gerekiyor. Ayrıca vücudumda çok fazla şarapnel parçası var. Gazilik gururunu yaşıyorum. 15 Temmuz günü yaklaştıkça strese girdim ve o güne tekrar gittim” diye konuştu.

BU VATAN İÇİN BİR BACAK GİTMİŞ ÇOK MU?

Bu vatan için şehit olmaya hazır olduğunu söyleyen Arık, “Tepemizden F-16’lar uçarken ve kurşun yağmuru yağarken hiç korkumuz yoktu. Bu vatan için bir bacak gitmiş çok mu? Bu güzel memlekete canımızı vermeye hazırız. Arkadaşım Celalettin İbiş yanımda şehit oldu” dedi.

MAHKEMEDE TİYATRO OYNANDIĞINI GÖRÜNCE VÜCUDUMDAKİ ŞARAPNEL PARÇALARI AKLIMA GELİYOR

Şarapnel parçalarının diz kapağını parçaladığını belirten Arık,” İki bacağımda 40 civarında şarapnel parçası var. Davalar sürüyor. Davaları takip ediyoruz. Mahkemede hainler tiyatro oynuyor, bu benim zoruma gidiyor. Vatanım için canımı vermeye hazırım. Onların ‘biz yapmadık, etmedik’ dediği o anlarda aklıma şarapnel parçaları geliyor” diye konuştu.

ZERRE KORKU YOKTU

15 Temmuz gazisi Cafer Alagöz de o gece yaşadıklarını ilk kez Yeni Şafak’a anlattı. “Bundan bir yıl önce 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanı sokağa çıkma çağrısı yapmadan önce uçakların semada yükseldiği anlarda, televizyonda da Boğaziçi Köprüsü’nün kapandığını görünce darbe olduğunu anladım” diyen Alagöz, “Arkadaşlarla iletişime geçtik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın havaalanına geleceğini düşünerek oraya doğru hareket ettik. Teşkilata üye olan 50 bin kişiye mesaj atarak meydanlara çıkmalarını istedik. Daha sonra Mecliste olmamız gerektiği söylendi, oraya gitmeye karar verdik. Yol üzerinde Sıhhiye’de bir tank ile karşı karşıya geldik. Bütün arkadaşlarımızla tankla mücadele ettik. Ve o tankın Sıhhiye’de durmasını sağladık. Orada çok yaralanan arkadaş oldu. 1.30 civarında Genelkurmay meydanına geldik. Polis, bizi “Gitmeyin insanları vuruyorlar. Gerçek mermi kullanıyorlar” diye uyardı. Korkusuzca grupla birlikte yürümeye devam ettik. Zere kadar korku yoktu” dedi.

ATLETİM İLE KAN FIŞKIRAN AYAĞI BAĞLADIM

Genelkurmaya yaklaştıkça tekbir seslerinin de yükseldiğini söyleyen Alagöz, o saatleri “Helikopterler alçak uçuş yaparak korkutmaya çalıştı. Helikopterden ateş açtılar. O sırada yaralananlar oldu. Genelkurmay’a geldiğimizde hain askerler birçok insanı hedef alarak vurdu. ‘TRT kurtuldu’ diye bilgiler gelince tekbir sesleri ile Genelkurmay’ın demirlerine yüklenerek insanların geçebileceği şekilde açtık. Hep birlikte içeri girdik. Vatandaşlara ‘Genelkurmay’daki odaları yağmalamayın, burası bizim’ diye uyarıda bulunduk. Genelkurmayın içinde bir anda arkamızdan hainler ateş açmaya başladılar. Bir arkadaş ayağından vuruldu bir anda kanlar fışkırdı ama kimsede kemer yoktu hemen atletimi çıkardım ayağını bağladım” diye anlatıyor.

BURASI VATAN TOPRAĞI, DARBEYE MÜSAADE ETMEYİZ

O geceden hiç unutamadığı bir olayı ise Alagöz şöyle anlattı: “İki hain asker ‘burası Genelkurmay’ın içi. Sizi vurma yetkimiz var. Yaklaşmayın. Burayı terk edin. Vurmak zorunda bırakmayın’ dedi, bizde kendilerine ‘Burası vatan toprağıdır. Biz Türk milleti olarak darbe yapılmasına müsaade etmeyeceğiz.’ O sırada başka bir hain rastgele ateş açtı. Birkaç kişi vuruldu. Asansöre bindik o esnada hain asker asansörü durdurdu, silahı başımıza dayadı, çok yüksek sesle ‘çapulcular bu memleketi size bırakmayız. Terk edin burayı. Terk etmeyen herkesi vuracağım” dedi.

ARKAMDAN GELEN MERMİNİN KAPIYA VURDUĞUNU GÖRDÜM

Hainlerin arkasından ateş açtığını anlatan Alagöz, “Yarım açılmış kapıdan çıkarak duvar dibinden koştum. O arkamdan gelen merminin kapıya vurduğunu net duydum. Bir odaya girdim camı kırıktı, kırık camdan aşağıya atladım. 1,5 katlık mesafeden aşağıya atlamışım” dedi.

AYNA İLE YÜZÜMÜ GÖSTERİNCE YARALANDIĞIMI GÖRDÜM

Zorda olsa Atatürk Bulvarı’na geldiğini ifade eden Alagöz, “O esnada bir arkadaş aradı yaralandığını söyledi onun olduğu yere gittim. Gittiğimde bacağı ezilmişti. Hemen hastaneye götürdüm. Hastanede doktor beni görünce hemen müdahale etmeye çalıştı. Bana bir tokat attı kendime geldim. Ayna ile yüzüme baktırdılar. Yüzümden yaralanmışım. Daha sonra tedavi gördüm” diye konuştu.

2. İSTİKLAL MÜCADELESİNİ YAŞADIK

“15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız” diyen Alagöz, “O gece Çanakkale ruhunu yaşadık. Atalarımızın siperden çıkar çıkmaz 15 saniyede vurulacağını bildikleri halde çıktıklarını dinledik. O gece biz 2. İstiklal mücadelesini yaşadık. O gece 80 yaşında dedelerimiz, 18 yaşında gençlerimiz sırt sırta mücadele etti. Vatana kim el uzatırsa o eli her an kırmaya hazır bir millet var” dedi.

KOPAN BACAĞIMI BİR DERİ TUTUYORDU

46 yaşındaki 15 Temmuz Gazisi Kazım Çakır ise aradan geçen bir yıla rağmen dün o geceyi dün gibi şöyle anlatıyor: “15 Temmuz akşamı evde televizyon izliyorduk. Köprünün kapandığını görünce darbe olduğunu anladım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın havaalanına gideceğini düşünerek karşılamaya gittim. Sonra arkadaşlarla konuştuk ve Genelkurmay’a geçtik. Bahçeye adım atar atmaz içeriden ateş etmeye başladılar. Biz bahçe dışına çıkmaya çalışırken Celalettin İbiş arkadaşımız vuruldu ve orada şehit oldu. O esnada bende ayağımdan vuruldum. 8 kişi beni Güvenpark’a kadar taşıdılar. Hastaneye kadar bilincimi kaybetmedim. Yoğun bakıma girince ondan sonrasını hatırlamıyorum. Ameliyat olmuşum. Sabah gözümü açtığımda ayağımın koptuğunu hatırlıyorum. Bir deri tutuyor. Diğer ayağıma da şarapnel parçaları dolmuş o da tutmuyordu. 3 ameliyat oldum. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu ülke için bir kol, bir bacak önemli değil. Şarapnel parçaları zaman zaman kendisi çıkıyor. Sol bacağım 4,5 cm kemik kaybı vardı. Leğen kemiğimi aldılar ayağa eklediler şuan kaynamasını bekliyoruz.”

15 TEMMUZ’A TİYATRO DİYENLERİ VATAN HAİNİ İLAN EDİYORUM

15 Temmuz darbe gecesinin tiyatro, anlaşmalı darbe olduğunu söyleyenlere ve özellikle CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na büyük tepki gösteren Çakır, “Kontrollü darbe diyenleri vatan haini olarak ilan ediyorum O gece vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkma adına meydanlardaydık. Yine olsa yine çıkarız. Ben gazi halimle bayrağımı alarak yine çıkarım” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şarlatan yine ABD sahnesindeÖnceki Haber

Şarlatan yine ABD sahnesinde

15 Temmuz Şehitler köprüsü'nden CANLI YAYINSonraki Haber

15 Temmuz Şehitler köprüsü'nden CANLI YA...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar