murat kurum
murat kurum

Yöresel elbiseleri modernize edip Avrupa’ya satıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yöresel elbiseleri modernize edip Avrupa’ya satıyor
İngiltere’de 4 yıl önce “en iyi yönetici ve en iyi marka” dalında Oxford Socrates ödülüne layık görülen Mehmet Sait Dalmış yurtdışında Türkiye’yi temsil ediyor

Mehmet Sait Dalmış ile ilgili görsel sonucu

İngiltere'de 4 yıl önce "en iyi yönetici ve en iyi marka" dalında Oxford Socrates ödülüne layık görülen Mehmet Sait Dalmış, dünyaca ünlü oyuncuları ve modelleri giydiriyor. 11 yaşındayken babasının açtığı kumaş ve dikim dükkânına giden Dalmış modaya olan tutkusunu şöyle anlatıyor: "Yaklaşık 4 yıl boyunca babam bu işle uğraştı. Sürekli babamın dükkânına gider, dükkâna götürmediği zamanlarda da ağlardım. Rengârenk kumaşların içinde dikiş makinesinin sesi adeta bana kuş sesi gibi gelirdi. Kendimi orada mutlu hissediyordum. Ortaokul ve lise yıllarımda renkli ve farklı giyinirdim. Bu farklılık bütün arkadaşlarımın ve hocalarımın dikkatini çekerdi. Renkli giyinmemin sebebi ben daha 7 yaşındayken babamın manifatura dükkânındaki şık ve canlı renkli kumaşların bilinçaltıma yerleşmesiydi. Babam bu mesleği bırakınca çok üzüldüm. İçimde bir eksiklik hissettim. Kitaplarımda ve defterlerimde boş gördüğüm yerlere elbise, tişört, pantolon şekilleri çizerdim. Çocukken oyuncaklar pek ilgimi çekmezdi. Oyuncaklarım şekiller ve çizimlerdi. Giyim kombinime çok dikkat ederdim. Top oynamaya giderken gri bir eşofman giymiştim.

Topumun renginin elbiseme uygun olmadığını fark ettim. Kilerden odun sobasının boyasını alıp topumu griye boyadım." 2017 yılında Makedonya Avrupa Üniversitesi'nden Hukuk Fakültesi mezunu olan Dalmış, şu an Kosova İlliria Kraliyet Üniversitesi Ceza Hukuku'nda yüksek lisans yapmaya devam ediyor. Türkiye'de yerli modacıların arttığını söyleyen Dalmış, "Mezopotamya motiflerini modernize edip kültürümüzün zenginliğinden faydalanarak moda tasarımında hem köklü hem de yenilikçi bir akım yaratmak istiyorum. Tasarladığım kıyafetlerde estetiğin yanı sıra 'kullanışlılığa' da çok önem veriyorum. Ülkemizde özellikle yerli modacılar giderek artmakta ve bu gurur verici bir durum. Türkiye'nin, dünyanın tekstil merkezi olmasının yanında dünya moda merkezi olması içinde çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Hazır giyim sektörünün ekonomiye katkılı olabilmesi için moda tasarımcılarının devlet destekli defileler, sergiler düzenlemesi gerek. Büyük organizasyonların yanı sıra yerel belediyelerin moda etkinlikleri düzenlemesi sektörün gelişimine büyük katkılar sağlıyor" ifadelerini kullandı.
 

Mehmet Sait Dalmış oxford ile ilgili görsel sonucu


İNGİLİZ VE İTALYAN MODELLER
Türkiye'de ve dünyada hazır giyim, moda sektöründe marka olmak istediğini dile getiren Dalmış, özgün moda tasarımlarını uygun fiyatlarla herkese ulaştırmak ve yaratıcı ve yenilikçi bakış açısıyla modaya katkı sağlamak istiyor. Kariyerinde birden fazla ödül alan Dalmış 4 yıl önce İngiltere Oxford Sarayı'nda düzenlenen törenle altın madalya kazandı. Yaklaşık 2 yıldır, ünlü oyuncuları, Avrupa, İngiliz ve İtalyan modelleri giydiren Dalmış, moda alanında 'Kalite ve İş Prestiji Avrupa Altın Ödülü'nü de alarak markasını dünya genelinde bir kez daha tescillemiş oldu.

 

Mehmet Sait Dalmış oxford ile ilgili görsel sonucu


'TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRMAK İSTİYORUM'
Özelikle sürrealist olarak modellerini çıkartan Dalmış'ın dikkat ettiği önemli bir konu daha var. Vücudun istenmeyen bölgeleri için teknik hilelerle gerek model olsun, gerekse desen seçimi olsun kusurları kapatmaya çalışıyor. Boyu kısa ise uzun boylu gösterecek, kilolu ise zayıf gösterecek tasarımlar yapıyor. Dalmış, "Türkiye tekstil başkenti fakat moda başkenti değildir. Dünyada tekstilde iki piyasa var. Türkiye ve Çin piyasası... Türkiye'yi moda başkenti yapmak istiyorum. Ülkemize moda alanında milli, yerli marka bazında bir yer edindirmek çabasında olup Türk bayrağını ünlü markaların arasında dalgalandırmak istiyorum" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na ayarı verdi: Nedir seni hoplatan?Önceki Haber

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na ayarı verdi: Ne...

Başakşehir Akhisarspor'u da yendiSonraki Haber

Başakşehir Akhisarspor'u da yendi

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar