Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Kimse bize akıl vermesin faiz inmeye devam edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece, faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin.'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuva-yı Milliye Meydanı'nda düzenlenen "Balıkesir OSB, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"ne katıldı. Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak için geldiği Balıkesir'de coşkulu kalabalık tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

ERDOĞAN'I MEST EDEN PANKART

Pankart asılmış, dikkatimi çekti. Siz ezberlemişsinizdir ama hatırlatmam gerekecek. Zeytini koydum tasa, çıkardım yağını basa basa, Balıkesir efelerinden oy yok sana altılı masa. Bizim milletimiz böyle, kimsenin aklına gelmeyeni koyarlar masaya. Eskiler iki gönül bir olunca samanlık seyran olur diyor. Biz de milletimizle bir olduğumuzda dünyanın yükü omuzlarımıza binse şikayet etmiyoruz. Yedi düvel karşımıza dikilse de eyvallah etmiyoruz. Balıkesir yanımızda olduğu müddetçe aşamayacağımız engel yoktur.

''BURASI KASABA DEVLETİ DEĞİL TÜRKİYE''

Türküde ne diyor; karanfil oylum oylum, geliyor selvi boylum, geç buradan şen olur benim gönlüm. Biz de gönlümüzü şen etmek için Balıkesir'deyiz. Maşallah karşımdaki topluluğa bakıyorum, bu ne muhteşem bir katılım. Balıkesir bugün bir başka. Gümbür gümbür nereye yürüyor 2023'e yürüyor. Rabbim, eliniz, diliniz dert görmesin diyorum ve dua ediyorum. Sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Cumhur İttifakı'yla geleceğe yürümeye var mıyız? Çalışacağız, üreteceğiz, ihracatımızı da bununla patlatacağız. Burası kasaba devleti değil Türkiye. 6'lı masa bundan anlamaz. Onlar daha adaylarını tespit edemediler. Balıkesir'de toplam 50 milyar lira tutarında yatırım yaptık.

''YOLA ÇIKARKEN 4 ANA BAŞLIK DEDİK'

Toplam yatırım bedeli 10.8 milyar lirayı bulan, güncellenmiş harcama tutarıyla da 37,5 milyar lirayı geçen 357 ayrı yatırım kaleminin toplu açılışını yapıyoruz. Balıkesir'e yakışır. Açılışını yapacağımız yatırımları özetlemeye her zaman olduğu gibi yola çıkarken 4 ana başlık dedik. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Bu ana başlıkları ulaşım, enerji, tarım, dış politikayla güçlendirdik. Türkiye'yi 20 yılda bu 4 temel direk üzerinde yükselterek buralara geldik. Eğitimle başlıyoruz dedim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsün içinden kısaca hitap ederek herkesi miting alanına çağırdı ve sandıkların 8 ay sonra Balıkesir'de patlayacağını söyledi.

''BALIKESİR'DE TOPLAM 3 BİN 900 KONUT İNŞA EDECEĞİZ''

250 bin sosyal konut projesi çerçevesinde Balıkesir'de toplam 3 bin 900 konut inşa edeceğiz. İlk evim ve ilk iş yerim projesine şu anda Balıkesirli vatandaşlarımız tarafından 42 bin başvuru yapıldı. Vatandaşımızı sokakta bırakmadık, her zaman yanında olduk, bundan sonra da yanında olacağız. Balıkesirli çiftçilerimize 4,6 milyar lira destek verdik. Son 20 yılda, Balıkesir'e toplam 50 milyar lira tutarında yatırım yaptık.

''BEN NET RAKAMLAR VERİYORUM''

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 106 kilometrelik kesimi Balıkesir'den geçiyor. Balıkesir'de 2 tane havalimanımız var. Kocaseyit Havalimanı'na 3 milyon, Balıkesir Havalimanı'na ise 1 milyon yolcu kapasiteli terminal binası yaptık. Bay Kemal diyor ki, çiftçiler aç, çiftçilere bir şey verilmedi. Ben net rakamlar veriyorum. Her zaman bir lafım var. Ne diyorum, kale içeriden fethedilir. AK Kadınlar bu yolda dimdik ayakta durdukça bu kale düşmez.

''İSTİHDAMDA VE İHRACATTA REKOR KIRIYORUZ''

Türkiye'yi nasıl bugüne eser ve hizmet siyasetiyle taşıdıysak, Türkiye Yüzyıl'ına giden yolu da aynı şekilde inşa edeceğiz. Dünya ikinci cihan harbi sonrası en zorlu dönemi yaşıyor. Bu tablo ülkemizi de etkiliyor fakat biz bu süreci çok önceden gördüğümüz için küresel krizlerin ülkemize etkisi en alt düzeydedir, dünyaya örnek olacak adımlar atıyoruz. Birçok ülkeyi sıkıntılı bir kış bekliyor bizim öyle bir derdimiz var mı? Yok. Üretim tarafımız oldukça iyi gidiyor. İstihdam da rekor kırıyoruz. İhracatta da aynı rekoru kırdık. Biz göreve geldiğimizde 30 milyar dolarlık ihracatımız varken bugün 250 milyar dolara yaklaştık.


"DOĞALGAZLA BERABER TÜRKİYE'NİN NEREYE VARACAĞINI ANLAYIN"

Şurada Karadeniz'de ah ah, sondaj gemilerimiz var mı? Kendi gemilerimizle 12 bin metre derinliğe iniyor oralarda sondaj yapıyoruz. Eskiden nerede sondaj gemisi, şimdi var. 2 tane de sismik araştırma gemimiz var. Bunlarla beraber şimdi doğal gazımızı da çıkardığımız andan itibaren Türkiye'nin nereye varacağını anlayın. Katıldığımız her toplantıda asırlık sorunların çözümü haline gelen reformları açıklıyoruz. En büyük sorunumuz geçtiğimiz Aralık ayından itibaren malum yükselişe geçen enflasyonun, insanlarımızın günlük hayatında yol açtığı sıkıntılardır. Yüksek enflasyon tüm dünyanın sorunudur. Avrupa ve ABD'de yaşayan yakınlarınıza telefon açıp enflasyonun yansımalarını sorun. Gerçek tabloyu onlar size anlatacaktır.

''YÜKSEK ENFLASYON TÜM DÜNYANIN SORUNU KAYIPLAR TELAFİ EDİLECEK''

En büyük sorunumuz yükselişe geçen enflasyonun insanlarımızın günlük hayatlarında yol açtığı sıkıntılardır. Yüksek enflasyon tüm dünyanın sorunudur. Kayıplar telafi edilecek. Küresel ekonominin tüm önemli kurumları ve aktörleri, bizim uyguladığımız ekonomi programını teyit ve tavsiye eden açıklamalar yapmaya başladı. Hayat pahalılığı hususunda gözümüzü gerçeklere kapatmadık, kapatmayız. Ekonomik tetikçilerin önünü kestik, baronların karşısında ülkemizin hakkını savunduk. Birileri bu puslu havayı fırsat bilerek hak ettiğinin çok ötesinde kazançlar sağlama hatta devleti ve milleti soyma peşine düşüyor. İnsanlarımızın refah düzeylerinde yaşanan kayıpları, en iyi biz biliyoruz. Bunu telafi edecek tedbirleri de yine biz alıyoruz. Yılbaşında refah kayıplarını biraz daha telafi edecek adımları da atacağız. Fiyatlardaki dalgalanmayla mücadele ediyor, insanlarımızın gelirlerini yeni fiyat seviyesine göre yükseltmeye çalışıyoruz.

''BAY KEMAL'E MİLLETİM İNANMADIĞI İÇİN YOL AÇMIYOR''

Yurtlarımız şu anda ihtiyacı karşılayacak noktada. 850 bin öğrenci kapasiteli Türkiye genelinde yurtlarımız var. Hani diyorlardı ya 1 yılda yaparız, Bay Kemal hiçbir şey yapamazsın. Sen SSK'yı duman ettin, mahvettin. Savaş Ay'ın programında hastanelerde rehine alınan hastalarımız vardı. Kimdi SSK'nın başında, Bay Kemal. Bundan bir şey olmaz. 15 seçimdir, seçim kazanamayan bu Bay Kemal'e benim milletim inanmadığı için bu yolu açmıyor. Bundan sonra da Allah'ın izniyle açmayacak. Bu adımları atarken bir şeyi görüyoruz. Ülkemiz için kalıcı bir tehdit. Onlar bunlar. Bunlara bu tehdit imkanını vermeyeceğiz. Cumhur İttifakı olarak 2023'ten itibaren de yeni bir döneme gireceğiz, buna var mıyız? 

FAİZ MESAJI: KİMSE BİZE AKIL VERMEYE KALKMASIN

Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece, faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin. 

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mest eden pankart! 'Balıkesir Efeleri'nden oy yok sana Altılı Masa'Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mest eden pankar...

Bakan Soylu: Talimatımdır! Bulduğunuz an ayaklarını kırınSonraki Haber

Bakan Soylu: Talimatımdır! Bulduğunuz an...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar