Provokatif haberlere imza atan Hürriyet muhabiri Alkaç kimdir? .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Provokatif haberlere imza atan Hürriyet muhabiri Alkaç kimdir? .
İstanbul ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak başlatılan algı operasyonlarının perde arkası belli oluyor. Hürriyet'in FETÖ'nün gazetesi Taraf'tan transfer ettiği Fırat Alkaç adlı provokatör muhabirin imza attığı haberler, ülke gündemine yalan yanlış sokuldu. FETÖ'nün tetikçiliğine Hürriyet gazetesinde devam eden Fırat Alkaç'ın skandal dosyaları oldukça kabarık..

Provokatif haberlere imza atan Hürriyet muhabiri Alkaç kimdir?

 

İstanbul Maçka Parkı'ndaki etek provokasyonu ve sonrasındaki 'Kıyafetime Karışma' eylemi ile Şanlıurfa Siverek'te sarıklı birinin tahrayla Atatürk Heykeli'ne saldırması, dış güçlerin 'nün hayali kaos planını sahneye koymak için düğmeye bastığını gösterdi. İki olayın da Büyükada'da 5 Temmuz'daki provokasyon toplantısı sonrası ortaya çıkması ise şüpheleri artırdı. Yaşanan iki olay, Türkiye'de 28 Şubat 1997 darbesi öncesi yaşanan Fadime Şahin ve Müslüm Gündüz provakasyonları ile 2013 yılında Taksim Gezi Parkı eylemleri öncesi toplumu germe girişimlerini hatırlattı. İki provokasyon da Büyükada'da 5 Temmuz'da yapılan provokasyon toplantısı sonrası atılan ilk adımlar olarak değerlendiriliyor.

Sözde insan hakları savunucularından oluşan bir grup, 5 Temmuz akşamı Büyükada Ascot Otel'de bir araya geldi. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi CIA ajanlarının yaptığı Büyükada'daki gizli toplantı sonrasında yeni bir provakasyon toplantısı yapılacağı istihbaratını alan polis harekete geçti. Büyükada'da yeni bir Gezi kalkışmasının provoke edilmesiyle ilgili toplantı yaptığı bilgisi üzerine toplantıya baskın düzenlendi. İkisi Almanya ve İsveç vatandaşı olmak üzere 11 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hakimliği, Büyükada'daki toplantıları sonrası gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser'in yanı sıra İsveç vatandaşı eğitmen Ali Gharavi, Yurttaşlık Derneği'nden Özlem Dalkıran, Alman vatandaşı danışman Peter Steudtner ve İnsan Hakları Gündemi Derneği üyeleri Veli Acu ile Günal Kurşun, 'silahlı terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla tutuklandı.

YİNE HÜRRİYET YİNE O MUHABİR

İşte tam da böylesi bir kaos planının tartışıldığı dönemde  gazetesi de provokatif haberleriyle sahnedeki yerini aldı. Hürriyet'de de sicili bozuk bir muhabir adı öne çıktı. Giydikleri kıyafetten ötürü uğradıkları sözlü ve fiziksel şiddeti protesto etmek için bir araya gelen kadınların, geçen Cumartesi günü 'Kıyafetime karışma' şiarıyla düzenlediği eylem sırasında, basına ilginç bir haber servis edildi.

O haber, İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Maçka ve Demokrasi Parkı'nda, bir kadının giydiği kıyafetten dolayı, özel güvenlik görevlilerinin çeşitli müdahalesiyle karşılaşmasıydı. Bu müdahale sosyal medyada büyük yankı uyandırdı, tam da o süreçte toplumsal hassasiyetleri "kaşımak" için bir gazeteci devreye girdi. O müdahaleye uğrayan kadını konuşturdu, ülkede "kıyafet sorunu" varmış gibi eylemle eş zamanlı haberlere başladı.

O MUHABİR PROVOKATÖR MÜ?

"Maçka Parkı'nda neler oldu? Anlattılar…" başlığıyla verilen haber, şöyle bir göz attığınızda hemen fark edileceği üzere art niyet üzerine sarmanlanmış provokatif ifadelerle doluydu.

Haber ise, Hürriyet gazetesi muhabiri  imzalıydı.

"Türkiye'de kadınlar istedikleri kıyafetle dolaşamıyor, 'Kıyafetime karışma' protestosu yapılırken dahi bir kadının başına bu gelebiliyor, Türkiye'de özgürlük yok vb." algılarının yaratılmaya çalışıldığı aşikar olan bu haber, aslında Fırat Alkıç'ın ilk vukuatı değildi.

TARAF'TAN HÜRRİYET'E...
Cübbeli Ahmet Hocaya yönelik kumpas operasyonunda kullanılan ve kapatılan tetikçi gazete 'ta bu yönde birçok haber yapan Fırat Alkaç, buradaki görevini tamamladıktan sonra ilginç biçimde yeni görev yerine gönderilmişti. 17-25 Aralık darbe operasyonlarının hemen öncesinde Taraf'tan Hürriyet'e "transfer" edilen Alkaç'ın sicili de FETÖ'ye uzanan kafa karıştıcı detaylarla dolu.

Kıyafet üzerinden yürütülen algı operasyonuyla eş zamanlı olarak Siverek'te piyasaya sürülen "Atatürk büstüne saldırı" gösterisinin arkasında da Doğan Haber Ajansı imzası var. Şanlıurfa Siverek'te uyuşturucu müptelası olan şahsın Atatürk büstüne saldırırken DHA'ya özel poz verdi. Olayın akşamında ise Hürriyet'in İstanbul Maçka Parkı'nda bir güvenlik görevlisinin bir kadının kıyafetine müdahale haberi servis edildi.

Maçka'daki provokasyondan önce de Hürriyet'in FETÖ'nün Taraf'ından "transfer" ettiği Alkaç, "Ramazan'da oruç tutmayana saldırı" konulu yine "kışkırtma" amaçlı bir habere imza atmıştı.

EŞ ZAMANLI TAHRİK
Atatürk büstüne yönelik yapılan bu saldırının Hürriyet Gazetesi tarafından yaygınlaştırılmak istenen "Hayat Tarzına Müdahale" tartışmalarına denk getirilmesi ise dikkat çekiyor. İstanbul Maçka Parkı'nda bir güvenlik görevlisinin parkta oturan bir kadının kıyafetine müdahale etmek istediği iddiasıyla aynı gün yaşandı.

FIRAT ALKAÇ'IN MAÇKA PROVOKASYONU ŞÖYLE:



BU DA ALKAÇ'IN BİR BAŞKA PROVOKATİF HABERİ:

FETÖ'CÜ KAÇAK KUMPAS SAVCISI ZEKERİYA ÖZ'Ü HÜRRİYET'TE ŞÖYLE AKLADI:

ALKAÇ'IN FETÖ'YÜ SAVUNAN TWEETLERİ:

BU DA 15 TEMMUZ FETÖ'CÜ DARBE GİRİŞİMİNDEKİ PROVOKATİF PAYLAŞIMI:



FETÖ'NÜN MİT TIR'LARI VE 17-25 ARALIK KUMPASINA ŞÖYLE DESTEK VERDİ:



.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tuğrul Türkeş, Yüksekdağ'ın odasına yerleşti!Önceki Haber

Tuğrul Türkeş, Yüksekdağ'ın odasına yerl...

TCG Gökova Fırkateyni, Katar'da Hamed Limanı'na ulaştıSonraki Haber

TCG Gökova Fırkateyni, Katar'da Hamed Li...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar