murat kurum
murat kurum

Mekanın Cennet olsun Salih Mirzabeyoğlu..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mekanın Cennet olsun Salih Mirzabeyoğlu..
Sedat Peker'in köşe yazısı

 

Yazının devamı >>

 

Kıymetli dostlarım,

    Rahmetli Salih Mirzabeyoğlu’nun ismini ilk olarak 1990 yılında Bayrampaşa cezaevinde duymuştum. İbda-c örgütü suçlamasıyla cezaevinde tutuklu bulunan arkadaşlarla aynı koğuşta kaldığımız zamanlarda bu ismi öğrenmiştim. O zaman da normal olmayan birşeyler olduğunu anlamıştım. Çünkü suçlanan arkadaşlar çoğunlukla üniversiteli ayrıca da sakin ve huzurlu olan kişilerdi. (Bilindik örgüt profiline ne ruhen ne bedenen uymuyorlardı.)


    O tarihlerde ve sonrasında Necip Fazıl Kısakürek Üstadın büyük doğu projesinden etkilenip bu projeyi gerçekleştirmek için mücadele eden bu arkadaşlara normal standartların dışında eziyetler yapıldığına şahit oldum. Bunun sebebini ise bugün daha rahat anlayabiliyorum. 


    Henüz hiç kimse fetö örgütünü çözememişken bu arkadaşlar çıkardıkları derginin kapağında onların gerçek yüzünü deşifre etmişlerdi. Sonrasında kendi de tutuklandı ve 28 Şubat sürecinde cezaevinde çok işkence gördü. Bugün AK Parti-MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur ittifakına karşı en büyük muhalefet görevini gören gazeteciler işkenceden her yeri dağılmış Mirzabeyoğlu için ranzadan düşmüş ya da tıraş olurken yüzünü kesmiştir diye eğlenerek haber yaptılar.


    Çocukluğumdan beri davası olan insanların hep çile çektiğine şahit oldum. Eğer insanın inandığı bir davası varsa cezaevine girmeyi de öldürülmeyi de göze alması gerekmektedir. Bunların hepsine eyvallah. Ancak düşmana bile onursuzluk yapmamak bence en doğru olandır. 


    O yaptıkları işkencelerle ve o görüntüleri gazetelerde teşhir ederek bence Salih Mirzabeyoğlu’ndan hiçbir şey alamadılar belki o an kendilerince karizmasını çizdiler. Fakat bizim gibi düşünenlere ise yaşadığımız sürece saygı duyacağımız unutmayacağımız bir hayat hikayesi bırakmasını sağladılar. Fetö örgütünün şahsıma yaptıklarını düşündükçe geriliyorum. Ancak benden daha fazla eziyet ettikleri Cennetmekan Salih Mirzabeyoğlu gibi dava adamlarını gördükçe de üzülüyorum.


    Cennetmekan Salih Mirzabeyoğlu artık hak dünyaya intikal etti. Ancak ona bu zulümleri yaşatan 28 Şubatçılar adli kontrol kararıyla şu an için cezaevinde bile değiller. Yine bu zulmün baş mimarlarından fetöcüler ise lider kadrosu olarak çoğunlukla yurtdışlarında bir yerlerdeler. Dünyanın her coğrafyasında yaşayan vatan evlatları da dış politikada ülkemiz daha zor duruma girmesin diye şimdilik bunları sadece bulundukları ülkelerde keyif çatarken seyretmekteler.


    Hayatı boyunca kitap yazmaktan başka bir eylemi olmayan insanı sadece fetöcülerin gerçek yüzünü teşhir etti diye 16 sene hücrede yatırmak bu günah 28 Şubatçıların ve fetöcülerin ortak günahıdır. Bu günahların hesabını sorabilmemiz için bence şu öğretiyi kendimize rehber olarak seçmeliyiz ”Zafer bir bedel öderseniz gelir.” Kendimize sormamız gereken soru şudur. Ne kadar bedel ödemeye hazırım.


    Galiba bu vatanın öz evlatlarının gelecekleri ile ilgili plan yaparken yaşanmış bu haksızlıkların intikam meleği ben nasıl olurum. Eğer intikam meleği olmayı başarırsam ne kadar bedel öderim ve ben bu bedeli ödemeye hazır mıyım sorusunu ciddi olarak iç dünyamızda tartışmanın zamanının geldiğine inanıyorum. Görünen o ki Ortadoğu karanlığında ipin ucu puştun elinde. O vakit geldiği zaman şaşkınlık yaşamamak için şimdiden yukarıdaki satırlarda yazdığım öğretiyi beynimize yazmalı ve cevabını mutlaka bulmalıyız.


BİR UMUTTUR YAŞAMAK 

REİS SEDAT PEKER

 

sedat peker ile ilgili görsel sonucu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Durmuş Yılmaz'a göre dolardaki artış bilinçli yapılıyorÖnceki Haber

Durmuş Yılmaz'a göre dolardaki artış bil...

Alman uzman itiraf etti: Erdoğan'ı neden indirmek istiyorlar?Sonraki Haber

Alman uzman itiraf etti: Erdoğan'ı neden...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar