murat kurum
murat kurum

Kapatılan Özgür Gündem davasında yazar Aslı Erdoğan'ın 9 yıla kadar hapsi istendi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kapatılan Özgür Gündem davasında yazar Aslı Erdoğan'ın 9 yıla kadar hapsi istendi.
Son dakika haberi... KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin yazar ve yöneticilerinin yargılandığı davada duruşma savcısı esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı 5 sanığın cezalandırılmasını, 2 sanığın beraatini, 2 sanığın ise dosyasının ayrılmasını talep etti..

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi yayın danışma kurulu üyesi Aslı Erdoğan ve yazar Necmiye Alpay'ın da aralarından bulunduğu 9 sanığın 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçlarından yargılanmasına devam edildi. İstanbul 23. Ağır Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Eren Keskin ile Necmiye Alpay ve sanıkların avukatları katıldı. Duruşmada, savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Duruşma savcısı, Özgür Gündem Gazetesi yayın danışma kurulu üyesi sanık Aslı Erdoğan'ın 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıl 9 aydan 9 yıl 4 ay kadar hapisle cezalandırılmasını, 'Terör örgütü üyeliği' suçundan ise işlendiğine dair delil bulunmadığını gerekçesiyle beraatine hükmedilmesini istedi.

Aslı Erdoğan'dan alçak iftira!
Duruşma savcısı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı ve dönemin genel yayın yönetmeni Eren Keskin hakkında terör örgütünün amaçları doğrultusunda yazılar yazdığını belirterek, 'Terör örgütü üyeliği' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep etti.



Yazar Necmiye Alpay ile Bilge Aykut'un mahkumiyetlerine yetecek delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatini talep eden duruşma savcısı, gazetenin imtiyaz sahibi Kemal Sanıcı ve İnan Kızılkaya'nın 'Terör örgütü üyeliği' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, sanık Bilir Kaya'nın ise 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıl 9 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapsini talep etti. Savcı, sanıklar Filiz Koçali ve Ragıp Zarakolu'nun savunmasının alınamadığı gerekçesiyle dosyalarının ayrılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlaması için duruşmayı 14 Şubat 2020'ye erteledi.




'HDP HARİÇ TÜM SİYASİLER TERÖRİST'
Bir dönem Radikal gazetesinde köşe yazarlığı görevini de üstlenen, yazar Aslı Erdoğan, Belçika'da yayın yapan Le Soir gazetesine bir mülakat verdi. Aslı Erdoğan, önce Türkiye hakkında akılalmaz iftiralarda bulundu, ardından Türkiye'deki siyasiler hakkında çirkin ifadeler kullamıştı.

"Türklere, okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret edilmesinin öğretildiği' yalanını söyleyerek kirli propaganda yapan Aslı Erdoğan, HDP hariç, CHP de dahil olmak üzere parlamentodaki tüm siyasi güçlerin 'terörist' olduğunu söylemişti.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Özgür Gündem Gazetesi yazar ve yöneticileri Kemal Sancılı, Aslı Erdoğan, İnal Kızılkaya, Bilir Kaya, Ayşe Necmiye Alpay, Emire Eren Keskin, Filiz Koçali, Ragıp Zarakolu ve Bilge Aykut'un 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 6,5 yıldan 17 yıl 5'er aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. İddianameyi kabul eden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 23 Kasım 2016'da verdiği kararla, sanıklar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ın, 'Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğü bozmak' suçundan tahliyesine, 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan ise tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

Davanın ilk duruşmasının görüldüğü 29 Aralık 2016 tarihinde ise tutuklu sanıklar Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Bilir Kaya tahliye edilmişti..


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya ders veriyor"Önceki Haber

"Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya ders veri...

BIST100 endeksi 120 bin seviyesinin üzerini gördü! 13 Ocak Borsa İstanbul.Sonraki Haber

BIST100 endeksi 120 bin seviyesinin üzer...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar