murat kurum
murat kurum

İşte gerçek kahramanlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte gerçek kahramanlar
Darbeci hainlerin duruşmalara kahraman yazılı tişörtlerle gelerek yaptıkları algı operasyonuna en iyi cevabı şehit polisler Kübra, Gülşah ve Cennet’in hikâyesi veriyor. Birlikte okuyan, polisliğe birlikte başlayan 3 kahraman polis 15 Temmuz’da Ankara Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda şehadete yürüdü

İşte gerçek kahramanlar

 

 

 (23),  (23) ve  (24)... Üçü de hayatının baharında, yüreği vatan ve millet aşkıyla dolu, gözü karaydı. Birlikte okuyan ve hayallerindeki meslek olan polisliğe birlikte başlayan Özel Harekât'ın üç kahraman kadını Ankara'da FETÖ'cü hainlerin bombalı saldırısında birlikte şehit düştüler. Kayserili olan Kübra Doğanay hemşehrisi olan Cennet Yiğit ile çocukluk arkadaşıydı. Birlikte aynı liseyi okudular. Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun olduktan sonra ikisi de Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim öğretmenliği bölümünü kazandı. Cennet ve Kübra'nın kader arkadaşları Gülşah'la yolları ise burada kesişti. Hataylı olan Gülşah Güler de Gazi Üniversitesi resim öğretmenliği bölümünde okuyordu. Üçü de çok iyi arkadaştı. Bu arada Kübra yetenek sınavını kazanarak Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü'ne geçiş yaptı. Son sınıftayken üçü de hayallerindeki meslek olan polislik için akademi sınavına girdiler. Sınavı başarıyla kazanıp, polis oldular. Kübra Doğanay, İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu'ndan, Cennet ve Gülşah ise Ankara Polis Akademisi'nden mezun oldu. Polis okulundaki eğitimlerini tamamlayan Cennet, Kübra ve Gülşah mesleğe ve vatana olan sevgilerini Özel Harekât bölümünü seçerek gösterdiler. Üçü de Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görev yapıyordu.

AYNI ARAÇLA GİTTİLER
Cennet ve Kübra 10 ay, Gülşah ise bir yıl önce göreve başlamıştı. 15 Temmuz gecesi üç arkadaş Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'nın bombalandığı haberini alır almaz hiç düşünmeden harekete geçti. 3 arkadaş aynı araçla Özel Harekât'a gittiler. Mühimmat almak için içeriye giren gözü pek üç arkadaş, hainlerin attığı ikinci bomba ile şehit düştü. Özel Harekât'ın 3 kahraman polisi, birlikte çıktıkları yolda birlikte şehadete yürüdüler. Şehit Gülşah Güler memleketi Hatay'da, Cennet Yiğit Kayseri'nin Bünyan ilçesinde, Kübra Doğanay ise Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde toprağa verildi.


'ŞEHİT HALASININ ADINI TAŞIYOR'
Şehit Gülşah Güler, Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda Özel Harekât Komiser Yardımcısı olarak çalışıyordu. Ağrı'da görev yapan ve kendisi gibi Özel Harekâtçı olan arkadaşıyla nişanlanacaktı. Gülşah Güler'in annesi Emine Güler darbe girişimi gecesi yaşadıklarını şöyle anlattı: Biz Marmaris'te tatildeydik. Gülşah da bir hafta sonra yanımıza gelecekti. Gülşah'la görüştükten kısa süre sonra yazlığımızın bulunduğu yere yakın bir yere helikopterler inip kalkıyor silah sesleri geliyordu. Önce ne olduğuna anlam veremedik. Televizyonu açınca darbe girişiminden haberdar olduk. Gülşah şehit düştüğünde gelinim Didem 4 aylık hamileydi. Gülşah çok heyecanlıydı, hala olacaktı. Bebeğin cinsiyetini çok merak ediyordu. 15 Temmuz'dan bir hafta sonra bebeğin cinsiyetinin kız olduğunu öğrendik. Ve o anda 'Allah bizden bir Gülşah aldı bir Gülşah verdi' dedik. Şimdi torunumun adını Gülşah koyduk...



'YEDİKLERİ İÇTİKLERİ AYRI GİTMEZDİ'
Anne Güler "Biz Gülşah'la ne zaman konuşsak 'Anne Cennet'le yemekteyiz, Cennet'le çalışıyoruz, Cennet'le geziyoruz' derdi. Onlar çok iyi arkadaştı. Yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi. Üniversitede birlikte aynı bölümde okuyup, resim öğretmeni oldular. Sonra da yine birlikte Özel Harekâtçı oldular. Onların arkadaşlıklarını artık aileleri olarak bizler sürdürüyoruz. Cennet'in anne ve babasıyla sürekli görüşüyoruz. Kızım Cennet'ini de alıp cennete gitti. Arkadaşlarını bırakmadı. Şehitlik sanki kızımın içine doğmuştu. Bizlere ve arkadaşlarına şehit olacağını söylerdi. O babasının kara kızıydı. Dediği gibi de oldu adını herkes duydu güzelliğini herkes gördü. Kızım bize şeref ve gurur bıraktı. Gurur onun acısını bastırıyor. Kızımızın artık doğum günü 15 Temmuz'dur" dedi.



"SUR'DA OLDUĞUNU BİZE SÖYLEMEDİ"
Kayseri'de yaşayan Kübra Doğanay'ın annesi Hikmet Doğanay, kızıyla 15 Temmuz günü yaptığı son konuşmasını anlatırken gözyaşlarını tutamadı: Kızımın ilk görev yeri Diyarbakır'ın Sur ilçesiymiş. Ama 'endişelenmeyelim' diye bunu söylemedi. Yaklaşık 8 ay boyunca Sur'da operasyonlara katılmış. 15 Temmuz gecesi benimle vedalaşır gibi konuştu. Ben çok huzursuzdum. Namazımı kılıp yattım. Gece yarısı telefon çaldı. Arkadaşımız olan Başçavuş Harun abi aradı. Ankara'da Özel Harekât'ta patlama olduğunu söyledi. Eşim televizyonu açtı ve görüntüleri izledik. Sürekli Kübra'yı aradık ama ulaşamadık. İkinci patlamadan kısa süre önce Kübra ablasıyla konuşmuş. Ablası Kübra'ya 'bol bol dua et' demiş. Bir gün sonra da kuzumun şehit olduğu haberini aldık. Biz çok gururluyuz. Kübra ile Cennet yakın arkadaştı, sırdaştı. Kızım çok cesurdu, korkusuzdu ve hırslıydı" dedi.



'ANNEANNE BEN ŞEHİT OLACAĞIM' DİYEREK GİTMİŞTİ
Nişanlanmasına bir ay kala şehit düşen Cennet'in Kayseri'de yaşayan babası Yahya Kemal Yiğit," Evlatsız olunur vatansız olunmaz" diyor. Baba Yiğit, kızını şu sözlerle anlattı: 'Kızıma sen yapamazsın Özel Harekâtçı olma' diye yalvardım. Kızım bana 'Baba benim şehit olmamı istemiyor musun' dedi. O cümleden sonra konuşamadım. En son şehit olmadan 10 gün önce beraberdik. En son anneannesinin boynuna sarılıp 'Anneanne ben şehit olup seni yanıma alacağım' dedi. Kimse bir şey diyemedi. Ve yavrum gitti 10 gün sonra şehadet şerbeti içti" Anne Huriye Yiğit, Cennet'in hasretini kızının Özel Harekât üniformasını koklayarak gidermeye çalışıyor. Cennet'in patlama sonrası parçalanan telefonu ve Cennet'i şehit eden şarapnel parçalarını evdeki vitrininde saklıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kur’an’da Hz. Adem’in yaratılışıÖnceki Haber

Kur’an’da Hz. Adem’in yaratılışı

BAE'den geri vites! 'Kapatılmayabilir'Sonraki Haber

BAE'den geri vites! 'Kapatılmayabilir'

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar