Cumhurbaşkanım beraber yürüyelim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanım beraber yürüyelim
‘Ayağa kalkamaz’ denilen 15 Temmuz gazisi Ahmet Kahraman, 520 gün sonra robotla yürüdü. Kahraman, ‘Cumhurbaşkanım bu yollarda birlikte yürüyelim’ diyor

 

Ahmet Kahraman 15 Temmuz gazisi... Kurşun sol göğsünden girdi ve omurgaya saplandı. 3 büyük ameliyat geçirdi. 19 gün yoğun bakımda uyutuldu. Ve doktorların "Yaşaması bile mucize" dediği gazi, devletin ona aldığı 95 bin dolar değerindeki yürüme robotuyla yeniden ayağa kalktı. Robotla fizik tedavi eğitimlerini tamamlayan 'kahraman' gazi Ümraniye'deki bir AVM'de 17 ay sonra ilk kez halkın arasında hayata adım atarken SABAH da yanındaydı.
En büyük hayali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yürümek olan Kahraman, "Benim için 'Yatağa mahkûm' dediler. Ama kalktım. Reisim gelin Ümraniye'ye birlikte yürüyelim. Robotumla size eşlik ederim" diyor.



19 GÜN UYUTULDU, 3 AMELİYAT OLDU


Özel bir şirkette muhasebe müdür yardımcısı olarak çalışıyordu Ahmet Kahraman. 15 Temmuz gecesi kardeşleri Onur Can (22) ve Ali Rıza (26) ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gitti. Darbecilerin açtığı ateşle yaralanan vatandaşları sırtlarında taşıyorlardı. Ama çok geçmeden o da vuruldu. Mermi kalbini sıyırmıştı. Tam 19 gün yoğun bakımda uyutuldu. Sol böbreği, dalağı, pankreasının bir kısmı ve sol kalın bağırsağının yarısı alındı. Omurgasına saplanan kurşun operasyonla çıkarıldı. 3 büyük ameliyat geçirdi. Omurgasına 10 vida takıldı.
8 yaşında bir kızı, 4 yaşında da bir oğlu olan Ahmet Kahraman'ın dünyası devletin gaziler için aldığı 95 bin dolar değerindeki robotla değişti. Şimdiye kadar 3 gaziye alınan robotla çalışmalarını hızla tamamlayan Kahraman, artık hastane dışında da robotu sayesinde yürüyor.

 


'YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM'
Ümraniye'deki alışveriş merkezinde SABAH'la buluşan Kahraman, robotuyla ilk kez vatandaşların arasına karıştı. "Özlemişim alışveriş merkezlerini, sokakları. Yeniden doğmuş gibiyim" diyen Kahraman'ı babası Cemal ve annesi Hacer de yalnız bırakmıyor. Baba Cemal "Oğlumu yürürken gördüm ya yeniden ayağa kalkacağına dair umudum daha da arttı" diyor.
Kahraman gazi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir de davette bulunuyor: "'Benim için 'Ayağa kalkamaz' dediler. Ama kalktım. Cumhurbaşkanım siz mitinglerinizde 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' diyorsunuz. Bana da her şey sizi hatırlatıyor. Bu nedenle gelin Ümraniye'ye birlikte yürüyelim."

HER GÜN 800 ADIM...
Erenköy Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde bir süre robotla yürüme eğitimi alan Kahraman, 2 aydır da evinin altındaki otoparkta robotuyla adım atma çalışması yapıyor. Bugüne kadar toplam 12 bin adım atan Kahraman, günde 800 adımlık çalışma yapıyor. Ahmet Kahraman, "Tam 520 gün sonra hayatın içine ilk adımı atabildim. Robot, beynimin komutlarını algılıyor ve ben eskisi gibi yürüyorum. Robotun şarjı 8 saat dayanabiliyor. 4 saatte 10 kilometre yürüyebilirim" diyor.Üniversite mezunu olan gazi Kahraman, önümüzdeki yıl da memur olarak çalışmaya başlayacağının müjdesini veriyor.

'BU MUTLULUĞUN TARİFİ YOK'
Ahmet Kahraman: "Ayağa kalkıp yürüyebildiğim için bağırsaklarım daha da iyi çalışıyor. Bacaklarımda karıncalanmalar hissediyorum. Kaslarım güçleniyor. Bacağıma dokunduğumda hissedebiliyorum. Size yürümenin mutluluğunu tarif edemem. Hele insanların içinde yeniden ayakta durabilmek ve yürüyebilmek müthiş bir his. Bu kısmi felci de atlatıp robotsuz yürüyeceğim günler yakın, biliyorum."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kent Üniversitesi'nden Yavuz Yılmaz hakkında açıklamaÖnceki Haber

Kent Üniversitesi'nden Yavuz Yılmaz hakk...

ABD Suriye’de DEAŞ’lıları eğitiyorSonraki Haber

ABD Suriye’de DEAŞ’lıları eğitiyor

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar