murat kurum
murat kurum

15 Temmuz kahramanları cinayete mi kurban gidiyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 Temmuz kahramanları cinayete mi kurban gidiyor?
FETÖ’nün 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından TSK, emniyet ve yargı camiasının kritik isimleri, şüpheli olaylar sonucu hayatlarını kaybediyor. Ölümler akıllara cinayet şüphelerini getirdi.

 

15 Temmuz kahramanları cinayete mi kurban gidiyor?

 

15 Temmuz’daki hain darbe kalkışmasının ardından şüpheli ölüm vakaları arttı. Darbenin yıkıcı etkisinin büyük oranda giderildiği ve FETÖ’cü hainlerin inlerinin darmadağın edildiği son 4 aylık süreçte TSK, emniyet ve yargının kritik isimleri, şaibeli olaylar sonucunda can verdi. Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Tümgeneral Aydoğan Aydın, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın ardından şaibeler silsilesinin son halkasını, 15 Temmuz kahramanı Yüzbaşı Şevket Soyer’in geçtiğimiz gün ölümüne sebebiyet veren trafik kazası oluşturdu.

 

İLK İDDİANAMEYİ HAZIRLADI ŞAİBELİ KAZADA CAN VERDİ

Danıştay saldırısının yanı sıra Bayram Ali Öztürk, Hrant Dink, Necip Hablemitoğlu, Kaşif Kozinoğlu ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli ölüm vakalarında parmağı bulunduğuna yönelik önemli işaretler olan FETÖ’nün, 15 Temmuz’un ardından parmağı olduğuna dair ciddi şüpheler bulunan sırlı ölüm olaylarının ilki 10 Mayıs’ta Denizli’de gerçekleşti. 15 Temmuz günü Denizli’de darbeyi durduran isimlerden olan, Denizli’deki emir komutayı üstlenen Tugay Komutanı için jet hızıyla tutuklama kararı veren, darbe sonrası FETÖ iddianamesini hazırlayan ilk isim olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Başsavcı Mustafa Alper, beraberindeki koruma polisi ile otomobiliyle görevine giderken kent çıkışındaki Bozburun Mahallesi yakınlarında trafik kazası geçirdi. Kamyonun altında ezilen otomobilde FETÖ’cülerin kâbusu olan Başsavcı Alper, feci şekilde can verdi. Kaza sonrası kaçan kamyon şoförü, Uğur Tufan daha sonra yakalanarak tutuklandı. Kazayı FETÖ zanlılarının gazetesi Cumhuriyet, söz konusu haberi, “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti” başlığıyla yayınladı.

 

ASKERİN SOKAĞA İNMESİNİ ÖNLEDİ HELİKOPTER KAZASIYLA ŞEHİT OLDU

Başsavcı Mustafa Alper’in şüpheli kaza sonucu can verdiği mayıs ayının son günü yüreğimiz bu kez Şırnak’ın Uludere ilçesinde yandı. 15 Temmuz’da Hakkari Çukurca’da birliklerine komuta ederken darbe girişimiyle ilgili gelişmeleri duyar duymaz komutanı olduğu Kayseri Komando Tugayı’nıarayarak, görev yapan komutanlara, tugayın dışına bir erin dahi çıkarılmaması talimatını veren ve askerin sokağa inmesini önleyen kahraman Tümgeneral Aydoğan Aydın 31 Mayıs’ta şehit oldu. Başarısız darbe girişimisonrasındaki YAŞ toplantısında tümgeneral rütbesine yükseltilmiş olan Aydoğan Aydın, Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve ilginç bir şekilde yüksek gerilim hattına takılarak düşen helikopterin içerisinde bulunuyordu. 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, helikopter kazası sonucu beraberindeki 12 Mehmetçik’le birlikte son nefesini verdi. 

 

FETÖ’YE GÖZ AÇTIRMADI MAKAMINDA ÖLÜ BULUNDU

Şaibeli bir ölüm vakası 31 Temmuz’da bu kez Emniyet teşkilatını sarstı. Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, makamında ölü bulundu. Yapılan incelemede Çalışkan’ın başından tabancayla vurulduğu belirlendi. İlk bakışta intihar gibi görünen ölüm vakası üzerindeki sis perdesi hâlâ aralanamadı. Silivri Cezaevi’ndeki FETÖ’cü mahkûmlara yönelik sıkı tedbirleri ve FETÖ mücadelesindeki kararlılığıyla bilinen Hakan Çalışkan, Silivri’deki görevine 26 Aralık 2016’da atanmıştı.

 

BİR ŞÜPHELİ TRAFİK KAZASI DA İZMİR’DE

15 Temmuz gecesi Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nı ele geçirmek için gelen ve üzerlerinde sıkıyönetim belgeleri darbeci askerlerin polisler tarafından yakalanmasını sağlayan Yüzbaşı Şevket Soyer, İzmir’in Foça ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti. Feci şekilde can veren Yüzbaşı Soyer’in kazasını fark ederek yetkililere bildiren kişinin Alman vatandaşı olması dikkat çekti. Kazanın şüpheli olduğunu söyleyen Soyer’in acılı yakınları, devletin bu elim hadiseyi detaylı bir şekilde araştırarak, kaza mı yoksa suikast mi olduğunun açığa çıkarılmasını istedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Merkel'e soruldu: Savaş çıkarsa kimin yanında yer alırsınız?Önceki Haber

Merkel'e soruldu: Savaş çıkarsa kimin ya...

Bunu artık e-Devlet'ten yapabilirsiniz!Sonraki Haber

Bunu artık e-Devlet'ten yapabilirsiniz!

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar