murat kurum
murat kurum

Yüzlerce terörist şehre yerleşti! PKK ve FETÖ'nün alçak iş birliği teröristin itirafıyla ortaya çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzlerce terörist şehre yerleşti! PKK ve FETÖ'nün alçak iş birliği teröristin itirafıyla ortaya çıktı
15 Temmuz darbe girişimine zemin hazırlamak isteyen FETÖ'nün PKK ile iş birliği yaptığı ortaya çıktı. Terörist itirafıyla elde edilen bilgilere göre, "Çözüm Süreci"ni sabote eden terör örgütü PKK, Güneydoğu'da sözde "Devrimci Halk Savaşı" adıyla sözde "Özerlik" ilan ederek, şehirlerde hendekler açıp barikatlar kurdu. Bölgede görevli FETÖ'cü güvenlik görevlileri PKK'nın hendek planıyla ilgili istihbarat toplamalarına rağmen engellemedi. Kısa sürede kırsal alandan ve Suriye'den gelen yüzlerce PKK/YPG'li terörist, şehirlere yerleşti. Yerleşen teröristler de yerleşim yerlerine, camilere ve hatta tarihi eserlere dahi tonlarca patlayıcı tuzakladı.

Yüzlerce terörist şehre yerleşti! PKK ve FETÖ'nün alçak iş birliği teröristin itirafıyla ortaya çıktı

Terör örgütleri FETÖ ve PKK'nın, hain 15 Temmuz darbe girişimine zemin hazırlamak adına iş birliği yaptığı ortaya çıktı. Darbe girişiminin başarılı olması için kaosu hedefleyen FETÖ mensubu komutanlar provokasyonları körükledi. Hendek ve Yasin Börü’nün katledildiği 6-8 Ekim olayları iki örgütün işbirliğiyle tezgahlandı.

FETÖ'cü güvenlik görevlileri PKK'nın işgaline göz yumdu

Sabah'ta yer alan habere göre, hain 15 Temmuz darbe girişimine zemin hazırlamak için Güneydoğu'da hendeklerin açılmasında FETÖ ile işbirliği yapıldığı PKK'lı teröristin itirafları ile ortaya çıkarıldı. Binlerce insanı yerinden göç ettiren hendekler, bölge halkına acı ve gözyaşı bıraktı. "Çözüm Süreci"ni sabote eden terör örgütü PKK, Güneydoğu'da sözde "Devrimci Halk Savaşı" adıyla sözde "Özerlik" ilan ederek, şehirlerde hendekler açıp barikatlar kurdu. Bölgede görevli FETÖ'cü güvenlik görevlileri PKK'nın hendek planıyla ilgili istihbarat toplamalarına rağmen engellemedi. Kısa sürede kırsal alandan ve Suriye'den gelen yüzlerce PKK/YPG'li terörist, şehirlere yerleşti. Diyarbakır, Silvan, Şırnak, Cizre, Silopi, İdil, Nusaybin, Varto, Yüksekova, Nusaybin ve Derik'i adeta işgal eden teröristler, daha önceden getirilen tonlarca patlayıcıyı da sokaklara, camilere, evlere, hatta tarihi eserlere tuzakladı.

Komutanlar FETÖ'cü çıktı

Teröristlere önce Polis Özel Harekât Timleri müdahale etti. Ancak kısa süre sonra operasyonların komutası askere verildi. FETÖ ve PKK hendek operasyonlarında ortak çalıştığını gösteren pek çok bağlantı, geçen sürede ortaya konuldu. Dönemin 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Âdem Huduti, FETÖ'nün hain 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanarak, Malatya'daki FETÖ davasından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır ve Mardin'deki hendek operasyonlarının başında yer alan, eski 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz da FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edildi.

"15 Temmuz bize telsizle bildirildi"

İki terör örgütünün hain ittifakı, 17 Ağustos 2016'da Van Polisevi'ne bombalı saldırı düzenleyen ve yaralı olarak yakalanan PKK'lı terörist M.O.'nun itiraflarında da yer aldı. M.O. ifadesinde, "15 Temmuz günü darbe olacağı bize telsizle bildirildi. Askerlere yönelik saldırıların, eylemlerin durdurulması, bunun yerine polise ve özel harekata yönelik saldırılar düzenlenmesi emredildi. Darbe püskürtülünce Murat Karayılan, 'askere yönelik eylemlere geri dönülmesi' emri verdi" dedi.

"Darbeciler ile PKK'nın bağı ortaya kondu"

PKK'nın Şırnak kırsalındaki Besta cephesinde bulunan 300 kişilik terörist grubun başındayken, örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan "Serhat Karayazı" kod adlı Abdulnasır Kaplan ifadesinde "Örgütte sürekli paralel bir yapının varlığından söz ediliyordu. Bize gelen 'askere ikinci emre kadar eylem yapmayın' talimatı darbeciler ile PKK'nın bağını gösteriyor. Yani, hendek çatışmalarla darbe girişimi birbiriyle bağlantılıdır. Amaç devlet otoritesini zayıflatmaktı" dedi.

Yasin Börü'nün katledilmesinde FETÖ parmağı

PKK ve FETÖ, en kanlı işbirliğini 6 yıl önce Diyarbakır'da yaşanan "6-8 Ekim provokasyonunda" sergiledi. Kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesi ile başlayan ve bölgede 53 kişinin öldüğü olaylarda ihanet şebekesi FETÖ'nün de parmağının olduğu belirlendi. Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürüldüğü evin sahibi kadın L.O. da, olaylardan sonra savcıya verdiği ifadesinde, "155 polis imdat hattını aramama rağmen, polisler olaya müdahale etmedi" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İki ülke arasında ipler gerildi! 'ABD uçağını imha ettik'Önceki Haber

İki ülke arasında ipler gerildi! 'ABD uç...

Bakan Koca açıkladı! Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?Sonraki Haber

Bakan Koca açıkladı! Kurban Bayramı'nda...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar