murat kurum
murat kurum

Operasyon çocuklarına Osmanlı tokadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Operasyon çocuklarına Osmanlı tokadı
Son dönemde spekülatif kur ataklarıyla Türk ekonomisini çökertmeye çalışan finansal darbeciler, Başkan Erdoğan’ın Türk Lirası Teşvik Paketi’yle hüsrana uğradı. Türk Lirası yüzde 35 oranında değer kazanırken, dövizdeki artışın ekonomik gerekçelerle olmadığı da gün yüzüne çıktı. Okyanus ötesinin talimatlarıyla Türkiye’ye operasyon çekmeye kalkan güruhun kaybettiğini belirten ekonomistler, “TL’ye ve piyasalara güven tazelendi. Bundan sonraki süreçte hem devlet hem millet kazanacak” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, TL’yi korumak için açıkladığı teşvik paketi ve üretim odaklı büyüme programı, ekonomimize yönelik darbe girişimini püskürttü. Erdoğan’ın üretim odaklı ekonomi hamlesini Türk Lirası teşvik paketiyle desteklemesi, finansal geleceğimizle oynayan tetikçilerin bütün planlarını bozdu. CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, Deva ve Gelecek Partisi önderliğindeki sözde millet ittifakı bileşenlerinin, dış destekli kur operasyonunu bahane ederek ‘erken seçim çağrıları’ da boşa düşmüş oldu.

Türk Lirası yüzde 35 oranında değer kazanırken, dövizdeki artışın ekonomik gerekçelerle izah edilemeyeceğini de net şekilde gösterdi. Okyanus ötesi operasyonları bahane ederek, ‘Hükümet istifa’ diyen, ‘Hemen seçim, erken seçim’ diye yaygara koparan, ‘Bütün paydaşların harekete geçmesi gerekir’ diyerek vesayet odaklarına talimat veren sözde millet ittifakının paydaşları ise, hükümetin TL’yi koruma hamlesi karşısında mat oldu. Geçtiğimiz ay cari işlemlerin 1 milyar 652 milyon dolar fazla verdiği, ihracatın yüzde 33.44 oranında artarak 21 milyar 468 milyon dolar olarak gerçekleştiği bir ortamda ‘ekonomi kötü yönetiliyor’ sözleriyle üretim odaklı finansal büyüme programını baltalamak isteyenler umduklarını bulamadı. Ekonomistler, TL’ye güvenenin kaybetmeyeceğini iktisat biliminin sınırları içerisinde anlattı.

Piyasalara güven verildi

Ekonomist Yunus Ekşi, “Erdoğan’ın bu hamlesi Türk ekonomisine karşı girişilen operasyonu çökertti. Daha da önemlisi ekonomimize yönelik bir operasyon olduğunu ifşa etti. Piyasalara güven verildi. Türk Lirasına güvenenler hem kendisi kazanacak hem ülkesi kazanacak” dedi. Üretim odaklı ekonomi politikasından vazgeçilmemesi gerektiğini kaydeden Ekşi, “Tabii bu adımın arkasının çok sağlam bir duvara dayanması lazım. Döviz mevduatından çıkıp TL’ye dönüldüğünde bir hedef tutturulmaya çalışılacak. Üretim odaklı ekonomi de direnç gösterilmeli ve bu politikadan vazgeçilmemelidir. Kurda çok güzel bir adım atıldı. Bu adım ilerletilmelidir. Ekonomimize yönelik kesinlikle bir operasyon var. Bunu iktisat biliminin kurallarıyla açıklayamazsınız. Erdoğan’ın atmış olduğu bu adım, bu operasyonu çökertmeye yöneliktir. Bu adım istihdam ve üretimle desteklenmelidir” şeklinde konuştu.

Döviz operasyonu çökertildi

Ekonomist Mustafa Özbay, “Bankalar ve piyasadaki döviz bolluğuna rağmen kurdaki bu artışların hiçbir ekonomik dayanağı yoktu. Nitekim Başkan Erdoğan’ın açıkladığı paket ile bu kur algısı bir anda yerle bir edildi. Döviz kurunun agresif yükselişinin hiçbir ekonomik dayanağı olmadığının en büyük ispatı bir açıklama ile yüzde kırklar civarında düşüş göstermesidir. Erdoğan karşı bir operasyonla saldırıyı çökertti. Önümüzdeki süreçte açıklanan yeni paketle hem devlet hem millet kazanacaktır” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın iktidardan indirmek için benzer operasyonların devam edebileceğini belirten Özbay, “Ancak bu saldırılar ara vermeksizin devam edecektir. En büyük hedefleri sömürü düzenlerine çomak sokan tek lider olan Başkan Erdoğan’ı 2023 seçimlerinde iktidardan düşürmek. Özellikle AK Parti tabanının büyük bir kısmını oluşturan asgari ücretli ve düşük gelirlilerin mağdur edilmesiyle bu hedeflerine daha kolay ulaşabileceklerini düşünen bu odakların oyunu asgari ücrete yapılan yüzde elli zamla bozulmuş oldu. Bu durumu manipüle etmek isteyen güçler bir anda Türk Lirasının değer kaybetmesine yönelik operasyonlara girdiler. Yeni paketlerle bu saldırılar da püskürtülecektir” dedi.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altın ve doların çökeceğini bilen İslam Memiş'ten yeni tahmin! Bu rakamları göreceklerÖnceki Haber

Altın ve doların çökeceğini bilen İslam...

Doların düşmesiyle, ürünlere verilen fahiş fiyatlar inmeye başladıSonraki Haber

Doların düşmesiyle, ürünlere verilen fah...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar