Şık, Kandil'in sesi gibi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şık, Kandil'in sesi gibi!
Savcı Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP-C’li teröristleri savunan HDP Milletvekili Ahmet Şık, terör destekçiliğine soyundu. Ahmet Şık, PKK’nın varlığının inkar edilemeyeceğini, Türkiye’nin kurtuluşunun da HDP çizgisiyle olacağını iddia etti.

Şık, Kandil'in sesi gibi!

"Devletiniz teröristtir” diyen, Savcı Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP-C’literöristleri masum gibi gösteren HDP Milletvekili Ahmet Şık, terör destekçiliğinden vazgeçmiyor. CHP sayesinde HDP’den milletvekili seçilen Ahmet Şık, PKK’nın varlığının inkar edilemeyeceği, Türkiye’nin kurtuluşunun da HDP çizgisiyle olacağını söyledi. FETÖ tetikçisi T24’te katıldığı programda skandal açıklamalarda bulunan Şık, AK Parti’ye yönelik ağır hakaretlerde bulundu.

CHP bizlere teşekkür etmeli

YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ile ilgili aldığı kararı hazmedemeyen ve milli iradeyi hedef alan Ahmet Şık, “En büyük sorunumuz AKP’nin iktidarda olmasıdır. Karşımızda bir parti değil bir mafya var. AKP hırsızdır. Kurdukları suç düzeninin devamı için her türlü kötülüğü yapıyor. Bu suç hanedanlığının iktidardan düşmesi için de hepimizin bir olması gerekiyor. Tıpkı Gezi’de durduğumuz gibi bu seçimde de stratejik oy vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

HDP’nin PKK ile arasında görüş ayrılığı yok

CHP’ye teşekkür çağrısında bulunan Ahmet Şık, şunları söyledi: “Kürtler, Ankara’da ve İstanbul’da CHP adaylarına oy verdi. Seçmenlerimiz, oy verdikleri isimlerden değer bekliyor. Ekrem İmamoğlu ile ilgili hiçbir sorunumuz yok, ancak CHP yönetimi HDP seçmenine açık bir teşekkür yapmadı. HDP’ye teşekkür edeceksiniz.”

HDP ile PKK arasındaki ilişki üzerine sorulan bir soruyu yanıtlayan Ahmet Şık, şunları söyledi: “HDP ne kadar barışı önceliyorsa PKK buna aksi davranıyor yorumunu doğru bulmuyorum. Çünkü öyle olmadığını biliyorum. Ben 2015 seçiminden önce Kandil’e gittim ve Cemil Bayık’la söyleşi yaptım. Orada yazdıklarım ve sohbetlerimizden yola çıkarak söylüyorum. Bana dediler ki Türkiye’nin kurtuluşu HDP’nin çizgisidir. Kandil’in bakış açısı bu. Ve bence halen öyle. HDP ile örgütün siyasi görüş ayrılığı yok. Bu ülkede savaşı da devlet çıkarıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’ye yönelik ağır hakaretler savuran HDP’li Ahmet Şık, CHP’ye oy vereceklerini söyledi. 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerinde de CHP’nin adayını destekleyeceklerini belirten HDP’li Şık, “Aday yeniden Ekrem İmamoğlu olacak. Herkes Ekrem İmamoğlu için çalışmak, sorumluluk almak zorundadır. Bunu HDP’liler, CHP’liler, İyi Partililer ve Saadet’liler yapacak. Türkiye’yi bu mafya iktidarından kurtarmak için bu sorumluluğu almak zorundayız. Erdoğan gibi bir diktatörle mücadele ediyorsanız cesaretli olmalısınız” diye konuştu.

Suruç komplosuyla polis-asker katliamına girişen kanlı örgütün çözüm sürecini bitirmeye yönelik alçak saldırılarını görmezden gelen Ahmet Şık, “Müzakere döneminde masayı AKP devirdi. Kimse PKK’yı suçlamasın. Siz bir silahlı örgütten devlet terbiyesi bekleme naifliğine düşmeyeceksiniz. Siz önce devletten savaşı durdurmasını talep edeceksiniz. Bu örgüt defalarca barış talep etti. Örgütün tavrı bu..” şeklinde alçakça sözler sarfetti.

Kandil’in vekili Ahmet Şık, Başkan Erdoğan sonrasında çözüm sürecinin başlayacağını iddia ederek hükümetin indirileceği imasında bulundu. Ahmet Şık, Erdoğan sonrası açılım sürecinin yeniden başlayacağını öne sürdü. HDP’li Şık’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Hükümeti’ni hedef alan çirkin sözleri büyük bir tepkiye yol açtı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın devlet düşmanı Ahmet Şık ile ilgili harekete geçmesi isteniyor.

Terörün avukatı

HDP’li Ahmet Şık, Ankara’da 2016 yılında askeri araçların geçişi sırasında gerçekleşen terör saldırısının ardından terör örgütü PKK/PYD’yi koruma altına almıştı. Katliamın PKK-PYD tarafından yapıldığı açıklanmasına rağmen devleti suçlayan Şık’ın ‘teröre destek’ sicili oldukça kabarık. PKK ve DHKP-C terör örgütüne yardım etmekle de suçlanan HDP’li Ahmet Şık, Twitter’daki hesabından “Devletiniz teröristtir”, “Tahir Elçi’yi tutuklamak yerine katletmeyi tercih ettiler. Katil sürüsü bir mafyasınız ve katil devlettir deyince bozuluyorsunuz” şeklindeki paylaşımlarından dolayı dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden 2 DHKP-C’li katilleri aklamak için röportaj yapan Şık, teröristlerin propagandasını yaptı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Soylu 'Albayrak ile araları kötü' iddialarına cevap verdiÖnceki Haber

Bakan Soylu 'Albayrak ile araları kötü'...

'Tahsin Paşa'dan sözde sanatçılara tokat gibi sözler!Sonraki Haber

'Tahsin Paşa'dan sözde sanatçılara tokat...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar