murat kurum
murat kurum

Şecaat arz ederken böyle itirafta bulundular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şecaat arz ederken böyle itirafta bulundular
FETÖ yargı üzerinden darbe yapmaya çalışırken alkış tutan Sözcü yazarları dün mahkemede, en amansız FETÖ düşmanlarının kendileri olduğunu savundu. “Biz onlara terör örgütü diyorduk ama elimizde bunu gösteren belge yoktu” diye konuşan Emin Çölaşan “Madem biliyordun niye destekledin” dedirtti.

Seçilmiş hükûmete yargı üzerinden darbe indirmek için peydahlanan 17/25 Aralık sürecinde FETÖ’nün yayın organı gibi hareket eden Sözcü gazetesinin yazar ve yöneticileri dün İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Gazetenin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz, internet yayın yönetmeni Mustafa Çetin, internet haber koordinatörü Yücel Arı ile yazarlar Emin Çölaşan ve Necati Doğru savunmasını yaptı. İlk olarak Çölaşan dinlendi.

İSTİFALAR İÇİN YAZMIŞ

Çölaşan, SEGBİS ile Ankara’dan bağlandığı mahkemede “FETÖ ve herhangi bir terör örgütüyle hayatım boyunca ilgim olmadı. 42 yıllık gazeteciyim. Cemaat hakkında binlerce yazı yazdım. Herhangi biri adına dava vs. olmadı. Sizin huzurunuzda bulunmak benim için incitici ve rencide edici bir durumdur. FETÖ’cülüğü de cemaatçiliği de reddediyorum” dedi.

Mahkeme başkanının “17-25 Aralık’ta FETÖ yargı eli ile darbe girişiminde bulundu. Bu girişimden sonra 24 Aralık’ta ‘Bizim başaramadıklarımızı cemaat başardı’ başlıklı yazılarınız var. Ne amaçla yazdınız’ diye sorması üzerine Çölaşan “O sırada yapılan operasyonlarla 4 bakan istifa ettirildi veya görevden alındı” dedi ve bu istifalar sebebiyle “Biz başaramadık” dediğini savundu.

DARBE OLUNCA GÖRDÜK

Hakim, Çölaşan’a Zaman gazetesine kayyum atanırken yazdığı “Şimdi cemaati savunma zamanı” yazısını da sordu. Sözcü yazarı “O yazıdan bir gün önce cemaatin bütün yayın organları polis tarafından TOMA’larla basılmıştı. Kim olursa olsun gazetelerin bu şekilde polis tarafından basılmasına, bugün de yandaş medyanın başına gelse tepkimi ortaya koyarım. O güne kadar devlet bunların terör örgütü olduğunu açıklamamıştı. En sonunda MGK tarafından resmî kararlar alındı ve darbe olayında gördük ki gerçekten terör örgütüydü. Biz terör örgütü diyorduk ama bunu gösteren belge yoktu elimizde. Darbe olduğu zaman biz de gerçekleri gördük. Gerek Fetullah ve gerekse cemaatin en amansız düşmanlarından biriyim” diye konuştu. 

LEKELENİYORMUŞ

Yazar Necati Doğru da 15 Temmuz darbe girişiminden iki gün sonra yazdığı “Naylon Darbe” yazısının başlığını savunamadı. 249 kişinin canını ortaya koymasını görmeyen Doğru, 15 Temmuz’un tezgâh olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmişti. Savcı iddianamede Doğru’nun FETÖ’yü aklamaya çalıştığını ifade etmişti. Doğru dün mahkemede “Benim inancım, yaşama biçimim FETÖ’ye yardımcı olmak ile arama dağlar koyar. ‘FETÖ’ye kasıtlı yardım etti’ diye suçlamak beni ve yazarlığımı lekelemektir. Şerefli yaşama hakkımı elimden almaktır” dedi.

Duruşma sonunda Sözcü gazetesinin firari sahibi Burak Akbay ile 3 sanığın dava dosyalarının birleştirilmesine karar verildi. Davada sanık sayısı 9’a yükselirken, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için duruşma 12 Mart’a ertelendi.

KÖTÜ BİR ÖRGÜT OLDUĞUNU BİLİYORDUK

Sözcü’nün yayın yönetmeni Metin Yılmaz FETÖ için “Biz bunların çok kötü bir örgüt olduğunu biliyoruz. Manşetlerimiz hep bunlar. FETÖ’cüler darbe yapacak dedik. Uyardık” dedi. İnternet yayın yönetmeni Mustafa Çetin, FETÖ’cülerin gizli hesabı “Fuat Avni”den neden paylaşım yaptıklarıyla ilgili soruya “Fuat Avni 2014 ve 2015’te paylaşımları doğru çıktığı için fenomen olan bir hesaptı. Siyasilerin polemik yaparak büyüttüğü biri oldu. “Fuat Avni yine bildi” şeklinde haberler yapıyorduk” karşılığını verdi. İnternet yayın koordinatörü Yücel Arı da “1988’de İzmir’de FETÖ ile ilgili ilk haberi ben yaptım. Yeni Asır’da yayınlandı” ifadesini kullandı. Sanıkların hepsi de FETÖ düşmanı olduklarını ifade etti ancak kimse neden 17/25 Aralık’tan sonra FETÖ’ye destek çıktıklarını açıklayamadı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP İzmir’de kördüğümÖnceki Haber

CHP İzmir’de kördüğüm

Sözcü, alçaklarla iş tutuyor!Sonraki Haber

Sözcü, alçaklarla iş tutuyor!

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar