Savcılık kayıtları ortaya çıktı! Örgütün cezaevi kuryesiymiş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Savcılık kayıtları ortaya çıktı! Örgütün cezaevi kuryesiymiş
İstanbul Barosu’nun dev pankartını astığı DHKP’li Ebru Timtik’in savcılık kayıtları ortaya çıktı. Timtik’in DHKP-C’nin hapishane sorumluları ile arasındaki bağlantıyı sağlayan kişilerden olduğu ve kuryelik yaptığı belirlendi. Savcılık kayıtlarında Timtik’in faaliyetleri ile ilgili çarpıcı detaylar yer aldı.

Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından gözaltına alınarak tutuklanan avukatlardan Ebru Timtik, DHKP-C terör örgütünün talimatıyla girdiği ölüm orucu sonucu 238 gün sonra hayatını kaybetmişti.

CHP'Lİ KAFTANCIOĞLU DA ORADAYDI

Timtik, terör örgütü DHKP-C'nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır ile aynı bölmede yakalanmıştı. Çok sayıda DHKP-C'li teröristin avukatlığını yaptığı belirlenen Timtik, 2019'da düzenlenen operasyonla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Timtik için İstanbul Barosu önünde tepki çeken bir anma eylemi düzenlenmişti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da katıldığı eyleme İstanbul Baro Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu bizzat iştirak etti.

 

ERDOĞAN SERT DİLLE TEPKİ GÖSTERDİ

Eylem sırasında DHKP-C sanığı Ebru Timtik'in dev posteri İstanbul Baro binasına asılmıştı. Pankarta başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok sayıda tepki gelmiş, İstanbul Barosu'na asılan pankart sert şekilde eleştirilmiş, "Önümüzdeki dönemde avukatlıktan teröristliğe uzanan bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız. Diğer kurumlarda terör örgütleriyle böylesine içli-dışlı olan kişiler nasıl mesleklerinden men edilebiliyorsa, avukatlar için de böyle bir yöntemin gerekip gerekmediği tartışılmalıdır" diye konuşmuştu.

EBRU TİMTİK KİM?

Tüm bu gelişmeler ardından Ebru Timtik'in aslında kim olduğuna dair kayıtlar ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kayıtlarına göre, Ebru Timtik'in DHKP-C'nin legal görünüm altında illegal faaliyette bulunduğu iddiası ile Halkın Hukuk Bürosu avukat yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturmada 12 Eylül 2017 günü gözaltına alındığı, akabinde 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandığı anlaşıldı.

İTİRAFÇI ANLATTI

DHKP-C terör örgütü içerisinde faaliyet gösterirken yakalanan ve etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade veren bir sanığın ifadesinde, Timtik ile ilgili ifadelerin geçtiği belirlendi. İtirafçı sanığın Timtik'in de aralarında bulunduğu avukatların ziyaretine geldiğini söylediği anlaşıldı. Avukatların örgüt ile hapishane sorumları arasındaki bağlantıyı sağladığını ve örgütün üst düzey yöneticilerine bilgi aktardığını anlattığı öğrenildi.

Kayıtlar göre başka bir itirafçı sanık da Ebru Timtik'in örgüte ait Gençlik Federasyonu'na gelip gittiği yönünde beyanlarda bulunduğunu anlaşıldı. Yine başka bir sanığın ise, "Güzeltepe'de bir suikast yaptık, yaralı var… Halkın Hukuk Bürosu'nda görevli, bize devamlı kuryelik yapan, haber getiren Ebru Timtik verdi bana… Ben şimdi time geçtiğim dönemde A.A. beni örgüt içinde hain olarak gösterip örgütten kaçtığımı söyledi… O dönem en son A.A. bana görev verdikten sonra kendisiyle iletişim kurmam için Ebru Timtik'ten bağlantı kurmamı söyledi" şeklindeki ifadesinde Timtik'in adı örgütte 'kurye' olarak geçtiği görüldü.

Edinilen bilgiye göre, Timtik'in yakalandığı Ankara Umut Hukuk Bürosu adresinde yapılan aramalarda, DHKP-C terör örgütünün kurucusu Dursun Karataş'ın fotoğrafı ve örgüte ait çok sayıda görsel bulundu. Yine aramalarda, örgütsel doküman ve videolar ele geçirildi.

ÖRGÜTÜN ARACISI

Ebru Timtik'in tanık beyanlarına göre, DHKP-C terör örgütünün hapishane sorumları ile arasındaki bağlantıyı sağlayan ve kuryelik yapan şahıs olduğu belirlendi. Halkın Hukuk Bürosu adı altındaki avukatlık yapılanmasında faaliyet gösterdiği anlaşıldı.

TERÖRİSTLERİN CENAZE VE ANMALARINA KATILDI

Güvenlik güçleri ile girilen çatışmada öldürülen örgüt üyesi Elif Sultan Kalsen isimli teröristin cenaze törenine ve Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı odasında katleden DHKP-C mensupları Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol'un anma törenine katıldığı belirlendi.

Yine Timtik'in örgüt içi gizli haberleşme yetkisine sahip olduğu, örgütün düzenlediği basın açıklamalarına katıldığı kaydedildi. Timtik'in DHKP-C terör örgütü ile organik bağ içine girip hiyerarşik yapısına dahil olduğu, örgüt üyeliği için aranan 'süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk' gerektiren faaliyetlere katıldığı ve örgütün amacı, menfaatine katkı sağladığı anlaşıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğu Akdeniz'de ipler Türkiye'nin elinde! Türkiye S-400’lerini 1 saatte aktif edebilirÖnceki Haber

Doğu Akdeniz'de ipler Türkiye'nin elinde...

Türkiye-Macaristan maçının muhtemel 11'leriSonraki Haber

Türkiye-Macaristan maçının muhtemel 11'l...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar