MİT kumpasının perde arkası belli oluyor .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MİT kumpasının perde arkası belli oluyor .
Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetiyle sonuçlanan MİT kumpası tezgahı, Zaman Gazetesi binasında kuruldu. Dumanlı, Kılıçdaroğlu ve Enis Berberoğlu'nun yaptığı görüşmede, CHP liderine FETÖ tarafından durdurulan MİT tırlarına ait görüntüler gösterildi..

MİT kumpasının perde arkası belli oluyor

 

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili atılan ihanet manşetinin izini süren Güneş Gazetesi, yeni belgelere ulaştı. Buna göre kumpas planı, FETÖ'nün gazetesi Zaman'da bir araya gelen  ve  arasında yapılıp uygulamaya konuldu.

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan ihanet manşetinin perde arkası aralanıyor. Savcılığın da sıkı takibindeki konuya ilişkin en net belge, bizzat eli kanlı darbeci terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in sahibi olduğu Zaman Gazetesi'nde 18 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanan haber ve fotoğraf oldu.

DETAYLAR TEK TEK KONUŞULDU
Sonradan kapatılan Zaman Gazetesi'ni 17 Mayıs 2015 tarihinde ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile halen firarda olan FETÖ'nün "medya tetikçisi" Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı aynı masada bir araya geldi. Masada, görüntüleri FETÖ'nün medya tetikçisi Can Dündar'a vererek Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanmasını sağladığı için "casusluk" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu da yer aldı.

MEDYADA YAYINLAMA KARARI
Kumpas masasında, MİT TIR'larını durduran savcı, hakim ve askerlerin çektikleri görüntüler Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu'na izlettirildi. Masada, kumpas görüntülerinin Meclis kürsüsünden değil, medyada yayımlanması kararlaştırıldı. Dumanlı, Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu, kasedin hangi gazetede ve ne zaman yayımlanacağı konusunda anlaştı, tezgah kuruldu. Buna göre; o görüntüler 7 Haziran genel seçimlerine bir hafta kala Cumhuriyet'in manşetine çıkacak, hem MİT hem de hükümet köşeye sıkıştırılacaktı.

CAN DÜNDAR'A ELDEN TESLİM
Planlandığı üzere görüntüler, Kılıçdaroğlu'na verildi. Kılıçdaroğlu da Can Dündar'a ulaştırması için Berberoğlu'na teslim etti. Enis Berberoğlu, 27 Mayıs'ta Cumhuriyet Gazetesi yakınlarında buluştuğu dönemin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a flash bellek içinde görüntüleri verdi. Bu trafik, Berberoğlu'nun HTS kayıtlarıyla da bizzat savcılık tarafından tespit edildi. Dündar da Türkiye'den firar ettikten sonra kaleme aldığı "Tutuklandık" isimli kitabında, görüntüleri kendisine "solcu bir vekilin getirdiğini" yazdı.

2 GÜN SONRA İTİRAF GİBİ SÖZLER
​Kılıçdaroğlu, Dumanlı ile görüşmesinden 2 gün sonra Hürriyet'e yaptığı açıklamada, kirli planın sinyalini verdi. Önceki açıklamalardan farklı olarak ilk defa TIR'lara ait görüntülerden bahsetti. "MİT TIR'larının filmleri var. Kamyonlardaki kasaların nasıl açıldığının, bombaların görüntüleri var. Ben de seyrettim" dedi. Böylece ihanet kasedini, Zaman Gazetesi'nde izlediğini ve teslim aldığını itiraf etmiş oldu.

DUMANLI PANİĞE KAPILDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama beklendi. Ancak ses ondan değil, okyanus ötesinden, firari FETÖ'cü Ekrem Dumanlı'dan geldi. Dumanlı, panik içinde attığı tweetlerde her şeyi itiraf etti. Kılıçdaroğlu'na o kasedi verdiği görüşmeye dair fotoğraf için "Eski bir tarihe ait" yalanını ortaya attı. Oysa o kare, 17 Mayıs 2015'te toplanan kumpas masasında çekilmiş, bir gün sonra da o dönem genel yayın yönetmeni olduğu Zaman Gazetesi'nde yayımlanmıştı.

BERBEROĞLU 25 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI
"Casusluk"tan aldığı hüküm nedeniyle Mal- tepe Cezaevi'ne konulan CHP'li vekilin tutuk- luluğuna yapılan itiraz da reddedilmişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, durdurulan MİT TIR'ları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği için yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na ilişkin davayı 14 Haziran'da karara bağlamıştı. Mahkeme heyeti, Berberoğlu'nu "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

ADLİYEDEN CEZAEVİNE
Kaçacağı veya saklanacağı şüphesiyle tutuklanmasına karar verilen Berberoğlu, İstanbul Adalet Sarayı'ndan doğruca Maltepe Cezaevi'ne götürülmüştü. Berberoğlu'nun avukatlarının tutuklamaya yaptıkları itiraz da mahkemece reddedilmişti.

FETÖ'CÜLER DURDURMUŞTU
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) emrine verilen TIR'lar, 3 yıl önce FETÖ'cü asker, savcı ve hakimlerin kumpasıyla Hatay ve Adana'da durdurulmuştu. Araçlarda bulunan MİT görevlileri silah tehdidiyle etkisiz hale getirilerek, aramalar yapılmıştı. Çekilen görüntüler de FETÖ'nün gazetesi Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya servis edilmişti.

 

"ASIL KURYE KEMAL"
Güneş Gazetesi, 17 Haziran tarihli sayısında "Asıl kurye Kemal" manşetini atarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli İstihbarat Teşkilatı'na yönelik TIR kumpasında ikinci adam olduğunu okurlarıyla paylaşmıştı. Haberde, Ekrem Dumanlı'nın kumpas kasedini Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği, onun da Enis Berberoğlu aracılığıyla Can Dündar'a ulaştırdığı ihanet trafiği detaylı olarak yer almıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısıÖnceki Haber

Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı

Kılıçdaroğlu darbecilerle kol kola yürüyorSonraki Haber

Kılıçdaroğlu darbecilerle kol kola yürüy...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar