murat kurum
murat kurum

KPSS şartı olmadan kamuya memur alınacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KPSS şartı olmadan kamuya memur alınacak
Haziran ayında kamuya personel alımlarına hız kesmeden devam ediliyor. Kurumlar, lise mezunu, ön lisans mezunu ve lisans mezunu adaylar arasından KPSS şartıyla ve KPSS şartı olmaksızın personel alım ilanları yayımlıyor. Kamu ilanlarına başvuru yapacak adaylar mutlaka ve mutlaka kurumların aradığı bütün nitelikleri taşımak zorundadırlar.

Kamuya KPSS şartıyla ve KPSS şartı olmaksızın binlerce memur, personel, askeri personel ve işçi alınıyor. Personel alımı yapan kurum ve kuruluşlar ile ilan detayları haberimizde... Lise, ön lisans, lisans mezunu, KPSS'li, KPSS'siz personel alım ilanlarının detaylarını görüntülemek için aşağıda yer alan linkleri kullanabilirsiniz. Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla personel alım ilanı yayımlayan kurumlar, başvuru şartları ve diğer bütün detayları aşağıda aktarıyoruz. Adaylar bu kamu kurumlarını incelemek için ve başvuru yapmak için aşağıda verdiğimiz bağlantı sayesinde detaylı bir ekranda ilanları inceleyebilirler. Alım yapacak kurum, alım sayısı, kpss olup olmadığı, son başvuru tarihi ve detaylar linki ne ulaşarak inceleyebilirsiniz.

HANGİ KAMU KURUMU ALIM YAPACAK?

Yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere bir çok kamu kurumu veya kuruluşu bünyelerindeki memur personel eksikliği için farklı pozisyonlarda ve niteliklerde memur personel alacaklar, Bunlar, Sağlık BakanlığıTürkiye Belediyeler birliği, Üniversiteler, Ziraat BankasıMilli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansları, ÖSYM, YÖK, Yargıtay Başkanlığı, Tarım İşletmeleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Çeşitli belediyeler alım yapmaktadır. Kurumlar Personel, Memur, İşçi, Geçici işçi, Düz işçi, Sözleşmeli Personel gibi statülerde alım yapıyorlar. 

ADALARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK? 

Kamu ilanlarına başvuru yapacak adaylar mutlaka ve mutlaka kurumların aradığı bütün nitelikleri taşımak zorundadırlar. Genellikle Kurumların aradığı nitelikler, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir durumu veya sağlık problemi olmaması, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, yaş şartını taşımak, KPSS şartı aranıyorlar KPSS şartının taşımak, seyehat engeli bulunmamak, yapılacak olan güvelik ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak gibi şartlar aranmaktadır. Bunun dışında her kurum alım yapacak olduğu kadro için de özel şart aramaktadır. Bu genellikle alım yapılacak alan da yeterli bilgi sahibi olmak ve alım yapılacak pozisyon ile ilgili bölümlerden mezun olmuş olmaktır. 

BAZI KURUMLAR EN AZ KPSS 60 PUAN İLE ALIM YAPIYOR!

Kamuya alım yapacak kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaktadır. Bazı kurumlar ise KPSS olmadan sadece tecrübe ile alım yapmaktadır. Ancak KPSS şartı arayan kurumlar da adayların 2015, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan şartı aramaktadırlar. Lise mezunu olan adaylar KPSSP94, Önlisans mezunu olan adaylar KPSSP93 ve Lisans mezunu olan adaylar KPSSP3 puan türünden puan almış olmak zorundadırlar.

KPSS ŞARTI OLMADAN DA ALIM YAPAN KURUMLAR VAR!

Bazı kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyor. Özellikle TÜBİTAK, Milli Savunma Bakanlığı, Belediyeler, Özel Kuruluşlar ve bunlar gibi kurum ve kuruluşlar bazı pozisyonlar için adaylardan KPSS şartı aramıyor. Bu konu mutlaka ilanda belirtilmektedir. Adaylar çok dikkaltli bir şekilde takip etmeleri gereklidir. 

ALIMLARI GİRİŞ SINAVI BELİRLİYOR!

Her kurum alım yapacak olduğu kadrolar için adaylara giriş sınavı uygulamaktadır. Giriş sınavları yazılı, sözlü, mülakat veya uygulamalı şeklinde gerçekleştirilmektedir. Adaylar başvurularını gerçekletirdikten sonra başvurusu onaylanan adayların listesi genellikle kurumların resmi internet sayfalarında duyurulmaktadır. Yapılan duyuruda listede adı yer alan adaylar kurumun belirlediği tarih te ve saatte sınava katılarak başarılı olan adaylar kadroya alınmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kamuya alım yapan Kurumlara veya Kuruluşlara başvuru yapmak isteyen adaylar kurumun verdiği başvuru tarihleri içerisinde mutlaka başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvuru tarihleri dışında yapılan başvurular hiç bir şekilde geçerli sayılmayacaktır. Ayrıca adaylar başvurularını kurumunda belirlediği gibi, şahsen, e-posta, online gibi şekilde yapacaklardır. Adaylar başvuru esnasında mutlaka istenilen belgeler ile birlikte başvuru yapmaları gereklidir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son dakika: Akkuyu Nükleer Santrali'yle ilgili önemli gelişmeÖnceki Haber

Son dakika: Akkuyu Nükleer Santrali'yle...

Şampiyonlar Ligi'nde yılın golü Cenk Tosun'danSonraki Haber

Şampiyonlar Ligi'nde yılın golü Cenk Tos...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar