Kaset kumpasının başı tabutla kaçan Bayındır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaset kumpasının başı tabutla kaçan Bayındır
FETÖ’nün kaset mağduru MHP’li Çobanoğlu SABAH’a konuştu: "MHP'ye kaset komplosu kuranlar ile 17-25 Aralık darbe girişiminde Erdoğan ve ailesini dinleyenler aynı örgütten. Komplo ortaya çıkınca Bahçeli bir isme işaret etmişti; SABAH'ın manşetten duyurduğu özel jetle tabut içinde firar eden FETÖ'cü İbrahim Faruk Bayındır. Bayındır'ın bizimle ilgili görüntüleri yayımlayan 2 site ve gazeteye kredi kartıyla 15 kez yüklü ödeme yaptığı belirlendi."

Kaset kumpasının başı tabutla kaçan Bayındır

 

'nün kaset kumpaslarının en büyük mağdurlarından biri olmasına karşın bugüne kadar suskunluğunu koruyan eski  Genel Başkan Yardımcısı , ilk ve son kez SABAH'a konuştu. İşte 15 Temmuz'un yıldönümünde FETÖ'cülerin siyaseti dizayn etmek için hedef seçtikleri Çobanoğlu'nun anlattıkları:

 Kaset görüntülerinin yayımlanmasıyla ne hissettiniz?
Kırşehir'de seçim çalışmalarıma devam ediyordum. 26 Nisan 2011'de o dönem SABAH muhabiri Uğur Becerikli aradı ve görüntülerden söz etti. Ömrüm milliyetçi hareketle geçti. Görüntüler çıkınca "Partiye zarar gelir mi?", "Partim baraj altında kalır mı?" diye düşündüm. Böyle bir şeyle karşılaşmaktansa ölmeyi tercih edecek bir insanım. O gece sabaha kadar hiç uyumadım. Partimi korumak için milletvekili adaylığı ve genel başkan yardımcılığından istifa etmekye karar verdim. Bahçeli'nin böyle bir talebi olmadı. Sade üye olarak kaldık. Ölene kadar da MHP'nin sade bir üyesi olarak kalmaya devam edeceğim. Aktif siyasete girmeyeceğim.

 

 Kumpası FETÖ'nün yaptığını düşündünüz mü?
Şahsi düşüncemiz, "MHP'yi baraj altına itelim" diye bir gayret vardı. Devletin gücü olmadan bu işlerin yapılması mümkün değil. Bugün FETÖ'cü diye artık alenileşen ve o dönem hem emniyette hem yargıda devleti ele geçiren bu terör örgütü temsilcileri bu komployu kurdular. Bize kumpas kurulduğu dönemde FETÖ'cüler CHP ve MHP'yi ele geçirmeye çalıştı.

 O arada 17- 25 Aralık darbe girişimi oldu. İki olayı kıyaslayıp, 'FETÖ kumpası'dediğiniz oldu mu
Bana verilen ve devletin arşivlerinde de yerini alan bilgilere göre, o dönem bize kaset komplosu kuranlar ile daha sonra 17-25 Aralık sürecinde Sayın Erdoğan ve ailesine dinleme yapanların da aynı örgütün temsilcileri olduğu artık çok açık ortada.

 Hakkınızı aramak için ne yaptınız?
Hakkınızı arayabileceğiniz bir ortam yoktu. Önceden başvurlarımız oldu. savcılığa giden arkadaşlarımızın ortak kanaati bunların bu işi soruşturmak değil biraz daha fazla bizim aleyhimize olayı deşmek olduğu kanaatine vardık.

"SİTELERE ÖDEME YAPMIŞ"

 Isparta ne ile ilgili olarak devreye girdi peki?
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç hakkında soruşturma açılmış. 1 numaralı sanık da . Pikapla birtakım bilgisayarları götürürken ihbar ediliyor, yakalanıyor. Bilgisayarlarda bize kurulan kumpasla ilgili ham görüntüler ele geçiyor. Yani MHP'lilerle ilgili çekilen tüm komplo kasetlerinin ham görüntüleri buradan çıkmış.

 Siz ne ifade verdiniz?
"Bizimle ilgili görüntüler var, davacıyız" dedik. "Kumpasla ilgili Ankara'da dava açılacak, birleştirilir" diye düşünüyorduk. Ama 15 Temmuz araya girince onlara da (yargı) çok ciddi yeni yükler geldi. Burada size çok önemli bir konuyu daha anlatmak isterim. 2011'de bizimle ilgili komplo ortaya çıkınca, Sayın Bahçeli çok önemli bir ismi işaret etti. Ve o isim bugün FETÖ'ye en fazla finans desteği sağladığı ortaya çıkan sözde iş adamlarından biri ve kaçak durumda. Hatta SABAH gazetesi geçtiğimiz günlerde manşetten duyurdu: "Tabutta özel uçakla yurtdışına kaçtı" diye...

 Bora Jet'in eski sahibi İbrahim Faruk Bayındır'ı kastediyorsunuz..
Evet. Sayın Bahçeli, o dönem 'ın ismini söylüyor ve bizzat kendi özel kredi kartıyla MHP ile ilgili yayın yapan iki internet sitesi ve gazeteye 15 kez ödeme yaptığını açıklıyor. Frankfurt'ta sahte bir adres göstererek ABD üzerinden yayın yapan ülkücü bir gazete. Sayın Bahçeli diyor ki, "Bayındır kimdir? Kredi kartıyla buralara ödeme yapmış mıdır?" Bahçeli bu açıklamayı Mayıs 2011'de yapıyor. Çalışmalar neticesinde Bayındır'ın da içinde olduğu kişiler Kırklareli'nde cinayete karışmış. Yerel bir gazeteci (Haydar Meriç). Fetullah Gülen'in özel hayatıyla ilgili kitap yazacağından bahseden bu gazeteci denizde boğulmuş olarak bulunuyor. O dönem bu olayla bağlantı kurulmamış ama daha sonra Bayındır'ın da aralarında bulunduğu belli isimlerin bu gazeteci cinayetiyle bağlantılı olduğuyla ilgili dava açıldı ve bu dava hala sürüyor. Bunlar artık devletin arşivinde. 170 kişi bu işin içinde. Bunun bir kısmı yurtdışında kaçak. Bir kısmı tutuklu. Vurgulamak istediğim, 2011'de Sayın Devlet Bahçeli'nin uyarmasıyla Ömer Faruk Bayındır isminin üzerine gidilseydi birçok şey aydınlanabilecekti, yeni suçlar işlenmeyecekti belki de.


Metin Çobanoğlu Şebnem Bursalı'nın sorularını yanıtladı.

'ARABAMIZA SALDIRDILAR'
"Recai Yıldırım, Deniz Bölümbaşı ve ben istifa edip partiden çıktıktan sonra arabamıza bir saldırı düzenlendi. Bir minibüsle, bizim arabanın tekerini şişlemeye çalıştılar. Plakasını alamadık ama lastikleri patlattılar. 7-8 kişiydiler. Bunların hiçbiri ülkücü değil. Komployu kuranlarla organize edilmiş bir saldırıydı. Tahkikat yapılmadı. Yapılsa da kapatılmak için yapıldı. Minibüs hazırlanmış. Lastiklerini patlatacak şekilde donanımlı bir ekip ve hepsi de haplı. O zaman, "Bu işin peşine düşmeyin, daha fazla nasıl mağdur ederiz" şeklinde bir yaklaşım sergilendi. Biz de artık hepimiz uzak durduk savcılığa da gitmedik. O zamanki hâkimler, savcılar, emniyet üstüne düşseydi birçok şey aydınlanırdı. Bugün bu röportajı yapmamın en önemli nedeni de bu."

'HAVUZ DOLU, ZAMANI GELİNCE KULLANIYORLAR'

 Size bu kumpası kuranlar başka hangi kumpasları kurmuşlar?
Havuzda birçok şeyler var. Yarın belki başkalarına da kumpas yapılacak. Havuzdabiriktirilmiş, zamanı geldikçe kullanıyorlar. Hep söylüyorum, babamı öldürmüş olsa bile böyle bir adiliği yapamam. Yine Isparta 2. Ağır Ceza'daki iddianameye göre, MHP'yi kastederek, "Türkçe Olimpiyatları'na davet ettik gelmediler. Haktan yana olmadılar. Batılı görecekler" diyorlar. Yani "Herkes bize tabi olmalı.' Böyle sapkın bir bakış açısına sahip olanların yapamayacağı bir şey yok.

'CEZALARI İBRETLİK OLSUN'

 Size kumpas kuran bu 70 kişiyle yüzleşseniz ne derdiniz?
'Allahınız'dan bulun' derim. Ama ben bu alçaklara adalet önünde hesabının sorulmasını istiyorum. Suçlu bulunanlar, hak ettikleri cezaya çarptırılsın ki ibret olsun. Sen görüntüleri kaydet, sonra ABD'den yayınla, siyaseti dizayn et. Devlet Bahçeli, bukonuda çok hassastı. FETÖ'nün partiye sızmasını engellemek için elinden geleni yaptı, asla müsaade etmedi. Bu yüzden MHP'ye bu kumpası kurdular.

Röportaj: Şebnem BURSALI


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Melih Gökçek'ten bomba Kılıçdaroğlu iddiasıÖnceki Haber

Melih Gökçek'ten bomba Kılıçdaroğlu iddi...

Sinsi plan deşifre olduSonraki Haber

Sinsi plan deşifre oldu

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar